1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Téli zöldségek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím: Gazdakönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-9358-26-6
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A könyvben azokat a zöldségeket mutatják be a szerzők, amelyek késő őszi, téli szedésűek, áttelelők vagy télállók. Ilyenek általában a káposztafélék, a gombák és a sütőtök, de akadnak köztük ennél különlegesebbek is, mint pl. a romanesco, a leveles kel, a bordás kel, a halványító zeller, a levélzeller, az étkezési répa, a kardi, a téli sárgadinnye. Leírják, hogy melyik részük fogyasztható és mi a jelentősége táplálkozásunkban.
A termesztéssel foglalkozó részek tartalmazzák hő-, víz- és tápanyagigényüket, és a termesztéstechnikai ismereteket egészen a termés szedéséig. Ismerteti az egyszerű tartósítási és tárolási módszereket is.

Tartalom

A téli zöldségek jelentősége9
A termesztés alapjai13
Talajok és tulajdonságaik13
A zöldségfélék talajigénye15
Vetésforgó16
Trágyázás17
Növényi tápanyagok18
Szervestrágyázás20
Műtrágyázás20
Trágyázás módja és ideje22
Tápoldatozás23
Öntözés24
Talaj- és növénytakarás26
Vetőmag, vetés27
Palántanevelés31
Növényvédelem32
Káposztafélék védelme36
Hagymafélék védelme38
Gyökérzöldségek védelme39
Levélzöldségek védelme40
Kabakosok védelme41
A zöldségfélék egyszerű tárolása, tartósítása42
Tárolás veremben, árokban, prizmában42
Tárolás hűtőszekrényben47
Tárolás mélyhűtéssel47
Előfőzés (blansírozás)48
Mélyfagyasztás49
Néhány egyszerű, gyors tartósítási módszer51
Savanyított káposzta51
Vizes uborka52
Ecetes uborka, dinnye, paradicsom, paprika52
Vegyes zöldségfélék ecetes lében53
Szárítás53
Tartósítás sóval54
Káposztafélék55
Fejes káposzta55
Kelkáposzta57
Karfiol59
Brokkoli60
Romanesco61
Bimbóskel62
Leveles- vagy fodros levelű kel64
Kínai kel65
Bordáskel66
Karalábé67
Hagymafélék69
Vöröshagyma69
Póréhagyma73
Téli sarjadékhagyma74
Metélőhagyma76
Salottahagyma77
Fokhagyma78
Gyökérzöldségek81
Sárgarépa81
Petrezselyem81
Pasztinák88
Gumós zeller (szárzeller)89
Halványító zeller91
Levélzeller (metélőzeller)92
Feketegyökér92
Cékla94
Retek96
Étkezési répa99
Torma100
Levélzöldségek103
Fejes saláta103
Kötözősaláta106
Tépősaláta107
Endiviasaláta109
Cikóriasaláta110
Mezei saláta113
Spenót114
Új-zélandi spenót116
Sóska117
Mangold119
Rebarbara120
Kárdi122
Gyermekláncfű124
Kabakosok126
Sütőtök126
Laskatök127
Téli sárgadinnye128
Termesztett gombák131
Laskagomba131
Shiitake gomba132
Harmatgomba133
Csiperkegomba133
Csíráztatott magvak134
Irodalom135
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem