1.060.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kukorica minősége és feldolgozása

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-9422-38-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
A kukoricatermesztés és -feldolgozás hazai és nemzetközi jelentősége9
Kukoricaszem szerkezete17
Kémiai összetétel17
Víztartalom18
Szénhidrátok20
Nitrogéntartalmú vegyületek23
Lipidek24
Egyéb anyagok25
A kukoricaszem, mint magtömeg27
A kukorica minőségvizsgálata29
A kukorica minőségének jellemző vizsgálatai30
A kukorica minőségét meghatározó legfontosabb tényezők38
A minőségmegóvás legfontosabb teendői és módjai (gabonatárolás, a tárolás alatt végbemenő biokémiai folyamatok)46
A gabona légzése47
Bemelegedés49
A csírázás49
A gabonatárolás technológiái50
A kukorica tárolása50
Légmentes elzárás52
Tárolás fémsilókban52
A nedves kukorica tárolás falközi silókban53
A nedves kukorica tárolása gödrös-fóliás tárolókban54
Hűtés54
Vegyszerek alkalmazása54
A nedves kukorica tartósítása szerves savakkal54
Légzési termékek elvonása55
Gabonaraktárak55
Padozatos raktárak56
Silós tárolás56
A kukorica malmi feldolgozása60
A kukorica komplex felhasználása61
A kukoricatermesztés melléktermékeinek feldolgozása65
Irodalomjegyzék67
A kukoricára vonatkozó szabályok és élelmiszerkönyvi előírások68
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem