kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Melinda Kiadó és Reklámügynökség Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 368 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 978-963-87635-1-8 |
Bevezető | 3 |
Előszó | 8 |
Az elzsírosodó társadalom | 9 |
Mohó sapiens | 11 |
Őseink egészséges táplálkozása | 14 |
Testsúlykontroll | 15 |
A kevés alvás is hizlal | 15 |
A hízás a fogyókúrával kezdődik | 17 |
Tények és tévhitek a táplálkozásban | 19 |
Az energia-háztartás napszaki ritmusa | 20 |
Az egészséges táplálkozás | 21 |
A táplálkozásban az ízek foglyai vagyunk | 23 |
Mindennapi kalóriáink | 24 |
Mennyi kalóriát igényel az emberi szervezet? | 25 |
A napi energiaszükséglet kiszámítása | 25 |
A fogyókúra előtti értékek és célok meghatározása | 27 |
A súlyfelesleg mértékének meghatározása | 28 |
A testtömegindex és az egészségügyi kockázat | 28 |
Egyéb módszerek | 29 |
Az elhízás szakaszai | 29 |
Energiát adó tápanyagok | 31 |
Energiát adó tápanyagok: zsírok, szénhidrátok és fehérjék | 32 |
Zsírok | 32 |
Szénhidrátok | 38 |
Fehérjék | 40 |
A fogyás élettana | 43 |
Anyagcsere a fogyókúra alatt | 43 |
A zsírégetés | 44 |
A kalória-egyensúly | 50 |
Súlyhinta - a jojó-hatás | 53 |
Eszünk és mégis élünk - diétás elvek | 54 |
Szervezetünk raktározó rendszere | 54 |
Mérlegen a valóság - Hizlaló tévhitek | 55 |
A glikémiás index - A diéták alapja, vagy mégsem? | 60 |
Miért fontos ez? | 61 |
Glikémiás indexet befolyásoló tényezők | 64 |
Glikémiás index és glikémiás terhelés | 65 |
A glikémiás index fonákja | 69 |
A helytelen és helyes táplálkozás | 72 |
Diéták és problémák | 72 |
A kórosan egészséges diéta, vagy ortorexia | 73 |
Hibás táplálkozási ajánlások | 74 |
Mérsékelt zsírtartalmú diéták | 74 |
Koleszterincsökkentő diéták | 76 |
Alacsony szénhidráttartalmú diéták | 80 |
Magas szénhidráttartalmú diéták | 94 |
Elválasztó diéták | 98 |
Alacsony kalóriájú diéták | 103 |
Nyerskoszt diétás mozgalom | 107 |
Vegetáriánus irányzatok | 107 |
Szemivegetáriánus étrend | 111 |
Ájurvédikus étrend | 111 |
Vércsoport-diéta | 112 |
Makrobiotika | 114 |
Diéták kockázatai és mellékhatások | 115 |
Egészséges élelmiszerek | 117 |
Alapvető élelmiszerek | 117 |
Rizs | 117 |
Burgonya | 118 |
Kenyér | 121 |
Tészta | 124 |
Tejtermékek | 126 |
Zöldségek | 143 |
Paradicsom | 146 |
Paprika | 150 |
Padlizsán | 156 |
Vöröshagyma | 157 |
Sárgarépa | 159 |
Káposzta | 161 |
Uborka | 163 |
Spenót | 164 |
Cékla | 166 |
Zöldborsó | 167 |
Zöldbab | 170 |
Tök | 171 |
Fokhagyma | 173 |
Karalábé | 175 |
Gomba | 177 |
Savanyúságok | 180 |
A savanyú káposzta | 181 |
Gyümölcsök | 182 |
Alma | 186 |
Kajszibarack | 189 |
Őszibarack | 191 |
Meggy | 193 |
Földieper | 195 |
Görögdinnye | 197 |
Szilva | 200 |
Szőlő | 202 |
Éltető magok | 204 |
Mogyoró | 204 |
Édes mandula | 205 |
Dió | 207 |
Pisztácia és napraforgómag | 209 |
Fűszerek | 211 |
Curry | 211 |
Mustár | 212 |
Babér | 214 |
Bazsalikom | 215 |
Borsikafű (csombor) | 216 |
Borsmenta | 216 |
Citromfű | 217 |
Fodormenta | 217 |
Izsóp | 217 |
Kakukkfű | 218 |
Kapor | 219 |
Lestyán | 220 |
Levendula | 220 |
Majoránna | 221 |
Rozmaring | 222 |
Tárkony | 222 |
Étolajok, salátaolajok | 223 |
Olívaolaj | 223 |
Napraforgóolaj | 227 |
Repceolaj | 228 |
Szójaolaj | 228 |
Tökmagolaj | 229 |
Rostok és az egészség | 230 |
A rost nem rest dolgozni az egészségünkért | 230 |
Élvezeti cikkek | 234 |
Csokoládé | 234 |
Fagylalt | 238 |
Kávé | 239 |
Amire az étkezésnél figyelni kell | 245 |
A zsírfogyasztásról | 245 |
A zsírok és a betegségek kapcsolata | 246 |
Koleszterindús táplálékok | 249 |
Tojás | 254 |
Szalonna | 256 |
Húsok szerepe az étkezésben | 258 |
Mézes élet | 261 |
Méhtermékek | 264 |
Ásványi anyagok | 265 |
Cink | 267 |
Szelén | 270 |
Foszfor | 272 |
Kalcium | 273 |
Kálium | 274 |
Magnézium | 274 |
Nátrium | 275 |
Flour | 275 |
Jód | 276 |
Króm | 277 |
Mangán | 277 |
Vas | 277 |
Vitaminok | 278 |
A vitaminok ajánlott mennyisége | 278 |
Egy vitaminmentő gép - jó hír a mikrohullámú sütők használatához | 280 |
Lutein | 280 |
Ételek, amelyek károsan befolyásolhatják szervezetünket | 282 |
Margarinok és zsírok a gyorséttermekben | 282 |
Szívbarát-e a margarin? | 284 |
A tojás után a vajat is rehabilitálnunk kell | 288 |
A transzszírok szívbetegséget okoznak | 289 |
Szója | 290 |
A remények alkonya - a szója és a valóság | 293 |
Tej - valóban élet, erő, egészség? | 296 |
A tej, a kálcium és a csontritkulás köszönőviszonyban sincs egymással | 299 |
A tej és a hormonok | 300 |
A tej más szemszögből | 303 |
Az élet sója | 304 |
A sóellenes őrület porrá omlik | 305 |
Cukor - a keserű valóság | 308 |
Az édesített élet | 310 |
Az ételek cukortartalma | 312 |
A cukor és a mesterséges édesítőszerek egészségkárosító hatásai | 314 |
Fluor - a fogas kérés | 317 |
Az ízgyártók aranykora | 318 |
Az élelmiszerek manipulálása | 320 |
Vegyszerek az élelmiszerekben | 332 |
Káros élelmiszer-adalékok: az E-számok | 332 |
Mikrosütőben melegíthető készételek és az elhízás | 336 |
Étkezési, főzési tanácsok | 338 |
Hogyan olvassunk az étlapból? | 338 |
Ételreceptek | 346 |
Hogyan állítsuk össze étrendünket napi lehetőségeink szerint? | 346 |
Irodalom | 358 |
Tartalomjegyzék | 361 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.