1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Kertészeti Egyetem Közleményei 1981/13.

1981. XLV. évfolyam 13. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Az étkezési paprika - beltartalmi értékeit tekintve - a legértékesebb zöldségfajunk. E tulajdonságánál fogva kiemelkedő fontosságú az emberi táplálkozásban betöltött szerepe.... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Az étkezési paprika - beltartalmi értékeit tekintve - a legértékesebb zöldségfajunk. E tulajdonságánál fogva kiemelkedő fontosságú az emberi táplálkozásban betöltött szerepe.
Az utóbbi öt-tíz évben a paprika friss állapotban, egész évben megtalálható piacainkon. A folyamatos frissfogyasztást, a szabadföldi termesztés mellett, a ma már jelentős területen folyó (mintegy 1300 ha) fólia alatti hajtatás teszi lehetővé.
A fólia alatti termesztéstechnológia továbbfejlesztését, a termesztés biztonságát, a termésátlagok növelését szolgálja az utóbbi években kidolgozott konténeres termesztés is. Vissza

Tartalom

Dr. Nagy József: Az étkezési paprika állománysűrűségének vizsgálata fólia alatti konténeres termesztésben 5
Kristóf Lászlóné: A karalábé idő előtti magszárképzését kiváltó tényezők vizsgálata 15
Dr. Lakatos Mária: Az étkezési paprika (Soroksári hajtató) szárazanyag-felhalmozódásának, valamint tápanyagfelvételének tanulmányozása vízkultúrás kísérletben 23
Dr. Polyák Dezső: A városi szennyvíziszap hasznosításának lehetőségei a növénytermesztésben 37
Dr. Terbe István: A szaporítóföld minőségének hatása a zöldségfélék csírázására 47
Dr. Turi István: A paprikanövény alkata és hozama közötti összefüggések 55
Adnan Salih Abdul Wahab - Dr. Hornok László: NPK-trágyázás hatása a bazsalikom (Ocimum basalicum l.) terméshozamára és illóolaj-tartalmára 65
Váradyné dr. Burgetti Claudia - Dr. Ferenczy Antal: Almafajták színminősítése a CIELAB-rendszerben 75
Tóthné dr. Surányi Klára - Dr. Kozma Pál: A foszfortrágyázás hatása a szőlő Zn-ellátottságára a Duna-Tisza közi karbonátos talajokon 83
Tompáné dr. A. Kasirszkaja - Dr. Kozma Pál: Földrajzi-ökológiai szőlőfajtacsoportok pollenjének scanning elektronmikroszkopikus tulajdonságai 91
Dr. Zilai János - Dr. Ferenczy Antal: A mustfok és a rothadás hatása a borok extrakttartalmára 101
Dr. Hargitai László: Új fogalom bevezetése és meghatározása a talajok környezetvédelmi kapacitásának jellemzésére 111
Dr. Facsar Géza: A Rosa gallica L. magyarországi populációi 119
Kerényiné dr. Nemestóthy Klára: A Tarsonemus paliidus Banks és a Polyphagotarsonemus Iatus Banks (Acarina: Tarsonemidae) tápnövényköre és életmódja 131
Dr. Ördögh Gizella: Az üvegházi gömbpajzstetű (Saissetia coffeae Walker) növényházi és szobai dísznövényeken 137
Viola Miklós - Dr. Járfás József: Különböző meteorológiai tényezők hatása az almailonca (Adoxophyes reticulana Hbn.) fényre repülésére 143
Dr. Glits Márton: A Phytophthora cactorum (Leb. et Cohn) Schroet. hazai előfordulása a szamócagyümölcsön 151
Perczelné dr. Zalai Magdolna: A meggy-gyümölcs értékmérő paraméterének vizsgálata statisztikai módszerekkel 163
Dr. Vágvölgyi Károly: A dinamikus programozás alkalmazása termelési feladatok optimalizálására 171
Burgerné dr. Gimes Anna - Dr. Szép Katalin: A kertészeti ültetvények jövedelmezősége az állami gazdaságokban 179
Dr. Szenteleki Károly: A mezőgazdasági vállalatok középtávú fejlesztési tervének megalapozása számítógép segítségével 187
Dr. Z. Kiss László: A termelőüzemi vertikum kiépítésének lehetősége és gazdaságossága 195
Víg Péterné dr. - Dr. Rédai István: A gépesített technológiák hatékonysága a szántóföldi zöldségtermesztésben 201
Dr. Vukov Konstantin - Dr. Pátkai Györgyi - Monszpartné Sényi Judit: Az invertcukor oldatok és szörpök hőállóságáról 209
Dr. Biacs Péter - Monszpartné Sényi Judit: A zöldségfélék konzerválása közben lejátszódó lipidkémiai változások 215
Rédei Endréné dr. Szócska Erzsébet: A dohány szabadaminosav-tartalmának változása a mesterséges szárítás során 221
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Kertészeti Egyetem Közleményei 1981/13. A Kertészeti Egyetem Közleményei 1981/13. A Kertészeti Egyetem Közleményei 1981/13. A Kertészeti Egyetem Közleményei 1981/13.

A borító enyhén töredezett, foltos, rajta címke található.

Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba