kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pátria Irodalmi Vállalat és Nyomdai Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 256 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Előszó | 9 |
Az állati táplálás alapismeretei. A takarmányok nyers táplálóanyagai. Megemésztésük és értékeítésük | 11 |
Takarmány az állati élet fenntartója | 11 |
A takarmány minőségéről s a különféle takarmányok csoportosításáról | 12 |
A takarmányok táplálóanyagai. Nyers vegyi összetétel | 13 |
A fehérjék | 14 |
A zsírok | 17 |
A nyersrost | 17 |
A szénhidrátok | 18 |
Ásványi anyagok | 19 |
Vitaminok | 22 |
Az A növekedési vitamin | 23 |
A B idegerősítő vitamin | 23 |
A C skorbutellenes vitamin | 24 |
A D csontnövesztő (angolkórellenes) vitamin | 25 |
Az E szaporodási vitamin | 25 |
A nyers táplálóanyagok megemésztése és értékesítése | 26 |
Emészthető táplálóanyagok | 29 |
A hús és zsírképződés törvényei. Keményítőérték és keményítőértékarány | 30 |
Útmutatás a takarmányadagok összeállítására | 33 |
Az abraktakarmányok pénzbeli értékének számítása | 37 |
Az ivóvíz | 38 |
Takarmányeltartási eljárások és a különféle takarmányok ismertetése | 40 |
Szénakészítés | 41 |
Takarmányerjesztés | 45 |
Vermelés | 47 |
Zsombolyozás | 48 |
Silózás | 49 |
Milyen takarmányokat savanyítunk be? | 52 |
Az erjesztett takarmányok etetése | 58 |
A burgonya és répa eltartása | 59 |
A takarmányok előkészítése | 60 |
Zöldtakarmányok | 61 |
Fűféle takarmánynövények | 63 |
Savanyúfüvek | 65 |
Pillangóvirágú takarmánynövények | 65 |
Leveles takarmánynövények | 67 |
Takarmánykeverékek | 69 |
A kettős termesztés | 70 |
A zöldtakarmányozás folytonosságának biztosítása | 71 |
Legelők és rétek az állattartásban | 74 |
A legelő | 75 |
A rét | 80 |
A szálastakarmányok | 81 |
A szénafélék | 81 |
Szalmák és polyvák | 85 |
Gumós- és gyökértakarmányok és húsos termények | 88 |
A burgonya | 88 |
Takarmányrépa és cukorrépa | 89 |
Murok- és tarlórépa | 90 |
Csicsóka | 91 |
Tök | 91 |
Magvastakarmányok | 91 |
Búza és rozs | 91 |
Kukorica | 94 |
Árpa | 95 |
Zab | 95 |
Seprőcirok | 96 |
Hüvelyesmagvak | 96 |
Olajosmagvak | 97 |
Az erdei magvak | 98 |
A tölgy-, cser- és bükkmag, vadgesztenye, akáctermés | 98 |
Ipari takarmányok | 99 |
Malomiapari takarmányok. Korpák és takarmánylisztek | 99 |
Vetőmagtisztítási melléktermékek | 102 |
Olajipari takarmányok. Pogácsák és extradált darák | 102 |
Cukoripari takarmányok. Répaszelet és melasz | 107 |
Szeszgyári takarmányok. Moslékok | 110 |
Sörgyári melléktermékek. Malátacsíra, sörtörköly | 111 |
Konzervipari melléktermékek. Paradicsomtörköly | 112 |
Szőlő- és gyümölcstörkölyök | 112 |
Állati eredetű takarmányok | 113 |
Tej, lefölözött tej, író, savó, túró, orda | 113 |
Hús-, hal-, vérliszt | 114 |
Vágóhídi töpörtyű | 116 |
Gazdasági állataink takarmányozása | 117 |
A szarvasmarha takarmányozása | |
A szarvasmarhatartás jelentőse az igaerő, a tej- és hústermelés szempontjából | 117 |
A borjú nevelése és takarmányozása | 118 |
A választott borjú takarmányozása | 122 |
A fejőstehén takarmányozása | 126 |
Takarmányszabványok fejőstehenek számára | 131 |
Gyakorlati példák az alaptakarmány és pótabrak összeállítására | 139 |
Takarmányváltoztatás hatása a tejre és zsírtartalomra | 145 |
Fejőstehén igázása | 149 |
Továbbtenyésztésre nem használt tehenek takarmányozása (Lefejő tehéntartás) | 150 |
Bikaborjú és hágóbika takarmányozása | 153 |
Igásökrök takarmányozása | 154 |
Szarvasmarhahízlalás | 155 |
A takarmányozás jelentősége a lótenyésztésben | 159 |
A lovak takarmányozása általában (pihenő és dolgozó ló takarmányozása) | 160 |
Tudnivalók a lótakarmányról | 162 |
Vemhes kancák takarmányozása | 166 |
A mének takarmányozása | 166 |
A csikók takarmányozása | 167 |
A szopós csikók | 167 |
A melegvérű választott csikók takarmánya | 167 |
A hidegvérű csikó takarmányozása | 168 |
Dolgozó lovak takarmányozása | 168 |
Félvér és hidegvérű lovak takarmányozása | 169 |
Példák a dolgozó lovak takarmányozására | 169 |
Általános szabályok a lovak takarmányozásánál | 169 |
Sertések takarmányozása. A zsír- és hússertés az állattartásban | 170 |
A mangalicasertés takarmányozása | 172 |
A rideg, vemhes és szoptató koca takarmányozása | 172 |
Szopós malacok takarmányozása | 174 |
Választott malacok takarmányozása | 176 |
A süldő hízlalása (hízlalási példák) | 178 |
Öregsertés hízlalása | 183 |
Keresztezett sertések hízlalása | 183 |
A süldők gyorshízlalása (teljes és félexpresszhízlalás) | 184 |
Makkoltatás | 188 |
A tenyészkan takarmányozása | 188 |
A hússertés takarmányozása | 190 |
Üres és vemhes koca takarmányozása | 190 |
A szoptató koca takarmányozása | 191 |
Szopós és választott malacok takarmányozása | 194 |
Tenyészsüldők tartása és takarmányozása | 196 |
A hússertés hízlalása | 197 |
Fedező kan takarmányozása | 202 |
A juhok takarmányozása | 202 |
A vemhes és szoptató juh takarmányozása | 204 |
A bárányok takarmányozásáról | 207 |
A kifejlett juh takarmányozása | 209 |
Fejős és hízó juhok takarmányozása | 213 |
A kecske takarmányozása | 215 |
A baromfi takarmányozása | 218 |
Baromfitakarmányok | 220 |
A tyúk takarmányozása | 223 |
A pulyka és gyöngytyúk takarmányozása | 235 |
A lúd etetése és hízlalása | 237 |
A kacsa takarmányozása | 240 |
Takarmánytáblázatok | 243 |
A takarmányok szárazanyag-, emészthető fehérjetartalma és keményítőértéke | |
Betűsoros tárgymutató | 250 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.