1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A korszerű és egészséges táplálkozás

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 250 oldal
Sorozatcím: Az egészségnevelés szakkönyvtára
Kötetszám: 18
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 963-241-740-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó az első kiadáshoz (Dr. Marton Tibor)9
Előszó a második, átdolgozott kiadáshoz (Dr. Marton Tibor)11
A helyes táplálkozás élettani alapjai (Dr. Zsinka Ágnes)19
Táplálkozás, táplálékfelvétel; tápanyagok és jelentőségük19
Fehérjék21
Zsírok23
Szénhidrátok25
Ásványi anyagok26
Makroelemek26
Mikroelemek (nyomelemek)27
Vitaminok27
Zsírban oldódó vitaminok28
Vízben oldódó vitaminok29
A tápanyagok emésztése és felszívódása31
A tápanyagszükségletet befolyásoló tényezők (Dr. Dworschák Ernő)35
Tápanyagszükségleti javaslatok (Dr. Bouquet Dezső)37
A táplálkozási ritmus (Dr. Bouquet Dezső)47
A legfontosabb élelmiszereink összetételének jellemzése tápanyagsűrűségük segítségével (Dr. Dworschák Ernő)51
Az étrend-összeállítás módja és főbb szempontjai (Dr. Gouquet Dezső)81
Tárolás és konyhatechnológiai feldolgozás közben keletkező veszteségek91
Étrendminta bemutatása92
Az étrend kalória- és tápanyagtartalmának ellenőrzése a felhasznált élelmiszerek alapján való számítással93
A különböző életkorúak táplálkozása (Dr. Zsinka Ágnes)99
A csecsemő táplálása99
Az óvodások táplálása102
A kisiskolások táplálása104
A serdülőkorúak táplálása105
Az időskorúak táplálkozása (Dr. Zajkás Gábor)107
A fizikai igénybevétel és a táplálkozás (Dr. Zsinka Ágnes)111
A szabad idő és a táplálkozás (Dr. Bouquet Dezső)113
Táplálkozás különböző fiziológiás állapotokban (Dr. Zsinka Ágnes)117
Terhesség és szoptatás 117
Táplálkozási tanácsok enyhe, múló betegségek esetében (Dr. Zajkás Gábor)121
A gyomor-bélhurutok121
A lázas állapot diétája126
A táplálkozás és a tápláltsági állapot összefüggése (Dr. Zajkás Gábor)129
A tápláltsági állapot megítélése és mérése130
Az ideális testsúly, kövérség, soványság és ezek befolyásolása táplálkozással138
A szakszerűtlen "diéták"147
Szélsőséges táplálkozási módok150
Az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatos higiénés tudnivalók (Dr. Marton Tibor)153
A hús higiénés tudnivalói155
A tej higiénéje157
A kenyér higiénés kezelése158
A tojás higiénéje161
Élelmiszer-vásárlás piacon, üzletben (Dr. Marton Tibor)163
Az élelmiszerek tárolása (Dr. Marton Tibor)165
Tárolás hűtőszekrényben165
Hűtőszekrényen kívüli tárolás169
Az élelmiszerek rovar és rágcsáló elleni védelme170
A vegyszerek tárolása az éléskamrában171
Általános háztartási higiénés tanácsok (Dr. Novotny Tibor)173
Edények, eszközök173
A nyersanyagok előkészítése és az ételkészítés175
Az étkezés körülményei178
Mosogatás180
A mérgező élelmianyagok182
Ételmérgezések, ételfertőzések183
A családi rendezvények185
Az élelmiszerek házi tartósítása186
A disznóölés189
Kirándulás, túristaút189
Mellékletek193
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás

A borító enyhén kopott, elszíneződött. A lapélek foltosak.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás

A gerinc elszíneződött.

Állapot:
940 Ft
650 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A korszerű és egészséges táplálkozás A korszerű és egészséges táplálkozás

A borító kopott.

Állapot:
940 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba