1.062.428

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglősök kézikönyve

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!

Amikor a Vendéglősök kézikönyvét olvassa, eleddig hiányzó munkát tart a kezében. A kézikönyv - feltételezve természetesen bizonyos, a vendéglátással kapcsolatos ismeretet - a... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!

Amikor a Vendéglősök kézikönyvét olvassa, eleddig hiányzó munkát tart a kezében. A kézikönyv - feltételezve természetesen bizonyos, a vendéglátással kapcsolatos ismeretet - a vendéglők vezetői és beosztottjai számára valamennyi fontos kérdésre választ ad. Úgy gondolom, hogy megfelelő eligazítás az üzlet létesítésére, működésére vonatkozó jogszabályokban, a munkaszervezésben. az üzlet kínálatának meghatározásában, igen fontos információ minden vendéglős számára.
Bízom abban, hogy a Vendéglősök kézikönyvében foglaltak hasznosítása a korábbiaknál eredményesebb üzletvezetést, illetve új vállalkozás esetén a sikeres működést fogja segíteni. Remélem, hogy a kézikönyvben foglaltak áttanulmányozása során szerzett ismeretek gyakorlati megvalósítása a vendégek érdekeit és ezen keresztül a magyar vendéglátás színvonalának fejlesztését szolgálja.

Dr. Benics László
a Belkereskedelmi Minisztérium Vendéglátó Főosztályának vezetője Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ 5
BEVEZETÉS 7
h A VENDÉGLŐ MŰKÖDÉSE 8
1. Az üzlet 8
2. Az üzlet létesítése 8
3. Működési engedély 8
4. Üzletkör 10
5. A vendéglátó üzletekre vonatkozó általános
üzletköri előírások 11
6. Zene, tánc, film, szórakoztató tevékenység 12
7. Szórakoztató játék használata 13
8. A vendéglőkre vonatkozó speciális üzletköri előírások,
a forgalmazható ételek és italok köre 14
9. A működési engedély módosítása 14
10. A működési engedély visszavonása 15
11. Szankciók 15
12. Nyitva tartás 16
13. Az üzlet működésének szüneteltetése 18
14. Osztályba sorolás 18
15. A vendéglátó üzlet üzemeltetésének formái 21
16. Üzleti Szabályzat 43
17. Üzleti Munkarend 44
18. A vendéglátó üzlet ellenőrzése 45
19. Közterület használata 46
20. A vásárlók könyve 47
21. Leltárfelelősség 48
22. Képesítési feltételek a vendéglátásban 51
23. Ki lehet vendéglős? Kívánatos személyiségfeltételek 53
II. A VENDÉGLŐ ÜZEMELTETÉSE 58
1. Az árubeszerzés és az áruátvétel 58
2. A választék kialakítása 61
3. Értékesítés 64
4. Szolgáltatások 75
5. A vendéglős egy munkanapja 77
6. A vendéglős kapcsolatai 80
7. A vendéglős gazdálkodása 86
III. A VENDÉGLŐ ÁRKÉPZÉSE 89
1. Árformák 89
2. Osztályba sorolás 92
3. Üzletvezetői hatáskörű árképzés 92
4. Árváltoztatás 93
5. Az árkiszámítás 93
6. Az árképzés általános szabályai 95
7. A szolgáltatások ára 96
8. Árképzési példák 97
IV. A VENDÉGLŐRE VONATKOZÓ NÉHÁNY FONTOSABB
KÖZEGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁS 105
1. A környezetre és az épületre vonatkozó előírások 105
2. A helyiségek elhelyezésére és felszerelésére vonatkozó
előírások 105
3. Az üzemeltetésre vonatkozó előírások 111
4. A személyzetre vonatkozó előírások 115
5. Tennivalók ételmérgezés, ételfertőzés esetén 116
V. KI MIT GYÁRT, KI MIT SZÁLLÍT? Cím- és telefonjegyzék
a szállítópartner megválasztásához 118
Tárgymutató 144
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglősök kézikönyve Vendéglősök kézikönyve Vendéglősök kézikönyve

A borító foltos, a hátsó borító javított.

Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba