kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | JATEPress |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 109 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 1 |
Mennyiségi analízis műveletei, eljárásai | 3 |
Az analitikai minták tömegének mérése | 3 |
A térfogatmérés. A térfogatmérőeszközök használata és hitelesítése | 4 |
A térfogatos analízis: a titrimetria | 6 |
A jegyzőkönyv vezetése | 9 |
Gravimetria | 11 |
Szulfátionok meghatározása bárium-szulfát alakjában | 13 |
Nikkel meghatározása nikkel-dimetil-glioxim alakjában | 13 |
Bárium meghatározása a BaCrO4 alakjában | 14 |
Kalcium meghatározása CaC2O4*H2O alakjában | 15 |
Csapadékos titrálások | 17 |
Kloridionok meghatározása Mohr szerint | 18 |
Bromidionok meghatározása Fajans szerint | 19 |
Bromidionok meghatározása Valhard szerint | 19 |
Élelmiszerek nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 20 |
"Piros arany" paprikasűrítmény nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 20 |
Konzervfelöntőlevek nátrium-klorid-tartalmának meghatározása | 21 |
Higany ionok meghatározása Volhard szerint | 21 |
Acidi-alkalimetria | 23 |
Titrálások vizes közegben | 23 |
Kálium-hidrogén-karbonát meghatározása | 24 |
Ecetsav meghatározása | 25 |
Kénsav meghatározása | 25 |
Foszforsav meghatározása | 26 |
Alkáli-hidroxidok és alkáli-karbonátok egymás melletti meghatározása Warder szerint | 27 |
Oxálsav meghatározása | 28 |
Borkősav meghatározása | 29 |
Bórsav meghatározása | 29 |
Kénsav és bórsav egymás melletti meghatározása | 30 |
Nátrium-tioszulfát meghatározása | 31 |
Hexametilén-tetramin (urotropin) meghatározása | 31 |
Metilglükamin meghatározása | 32 |
Hidrazónium-diklorid meghatározása | 33 |
Alkáli-halogenidek (KCI) meghatározása ioncserélő gyanta segítségével | 33 |
Ammóniumionok meghatározása ammónia desztiállciójával | 35 |
Műtrágyák ammóniumion formájában kötött nitrogépntartalmának meghatározása | 36 |
Növényi olajok savszámának, savfokának, szappanszámának, észterszámának meghatározása | 36 |
Aminosavak meghatározása | 38 |
Titrálások nemvizes közegben | 41 |
Amidazofén meghatározása | 42 |
Efedrin-hidroklorid meghatározása | 43 |
Kodelin meghatározása Codeinum tablettában és porkeverékben | 44 |
Komplexometria | 46 |
Rézionok meghatározása | 48 |
Vasionok meghatározása | 48 |
Bizmutionok meghatározása | 49 |
Kalcium- és magnéziumionok egymás melletti meghatározása | 50 |
Cink ionok meghatározása | 51 |
Nikkel ionok meghatározása | 52 |
Szulfátionok közvetett meghatározása | 52 |
Talajminták feltárása és törzsoldat készítése | 53 |
Talajminták vasoxid- és alumíniumoxid tartalmának meghatározása | 54 |
Bauxitminták feltárása és törzsoldat készítése | 55 |
Bauxitminta alumíniumoxid-tartalmának meghatározása | 55 |
Bauxitminta vasoxid-tartalmának meghatározása | 57 |
Permanganometria | 59 |
Vasionok meghatározása Zimmermann-Reinhardt szerint | 60 |
Bromidionok meghatározása Winkler szerint | 61 |
A hidrogén-peroxid meghatározása | 62 |
Mangánionok meghatározása Volhard-Wolf szerint | 63 |
Vasionok meghatározása | 63 |
Acélminták krómtartalmának meghatározása | 64 |
Bromatometria | 65 |
Arzén ionok meghatározása Győry szerint | 67 |
Aszkorbinsav meghatározása | 69 |
C-vitamin drazsé és porkeverék aszkorbinsavtartalmának meghatározása | 70 |
Azofén (antiprin) meghatározása) | 71 |
Azophenum coffenium citricum tabletta és porkeverék azoféntartalmának meghatározása | 72 |
Jodidionok meghatározása | 72 |
Étolaj jódbrómszámának meghatározása | 73 |
Jódometria | 75 |
Formaldehid meghatározása Romijn szerint | 77 |
Tiocianátok meghatározása Schulek szerint | 78 |
Fenol meghatározása Koppeschaar szerint | 79 |
Kromátionok meghatározása | 80 |
Jodidionok meghatározása | 81 |
Sokszorozó eljárással | 81 |
Brómmal való oxidációval | 83 |
Réz(II) ionok meghatározása | 84 |
Fertőtlenítőszerek aktív klórtartalmának meghatározása | 85 |
Hypo-oldat aktív klórtartalmának meghatározása | 85 |
Neomagnol tabletta és porkeverék aktív klórtartalmának meghatározása | 86 |
Cukormeghatározás | 87 |
Szőlőcukor meghatározása Schoorl-módszerrel | 88 |
Szőlőcukor meghatározás Malaprade-módszerrel | 90 |
Sűrített paradicsom cukortartalmának meghatározása | 92 |
Jaffa-sűrítmény cukortartalmának meghatározása | 93 |
Üdítőital cukortartalmának meghatározása | 93 |
Cerimetria | 94 |
Hidrokinon meghatározása | 95 |
Hidrogén-peroxid meghatározása | 95 |
Hidrogén-peroxid és peroxo-monokénsav meghatározása egymás mellett | 96 |
Kromatometria | 99 |
Vas(II)ionok meghatározása | 99 |
Hidrokinon meghatározása | 100 |
Műtrágyák nitrátion formájában kötött nitrogéntartalmának meghatározása | 100 |
Kinetikai módszerek | 103 |
Molibdén meghatározása Landolt-reakció segítségével | 103 |
Jodidionok meghatározása a jód(I)-klorid katalizáló hatása alapján | 104 |
Ioncserélő analitikai alkalmazása | 107 |
Vas(III)- és Zn(II)ionok elválasztása ioncserélő gyantával | 107 |
Vízminta összes sótartalmának meghatározása ioncserélt követő acidimetriás titrálással | 108 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.