A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A befőzéstől a fagyasztásig

Kerti termények házi eltartása

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 308 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-232-622-9
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Miért szükséges fogyasztani és tartósítani kertészeti terményeinket?
Egészségünk a természet függvénye7
Szervezetünk tápanyagai8
Gyümölcs és zöldségféléink tápanyagtartalma13
Betegségek elleni védelem27
A tartósítás rövid története
A házi tartósítás célja és feladata29
A gyümölcsök, a szőlő és a zöldségfélék romlásának okai
Fizikai elváltozások31
Kémiai elváltozások32
Mikrobiológiai változások33
Gyümölcsök, szőlő és zöldségek tárolása
Általános alapelvek35
A tárolás élettani alapjai36
Termesztési tényezők36
A tárolásra alkalmas helyiségek38
Verem38
Prizma41
Félig földbe süllyesztett pince43
Pince45
Tárolás teraszon45
Gyümölcs- és csemegeszőlő-tárolás46
A tárolóhelyek és -eszközök előkészítése, fertőtlenítése46
Gyümölcsök téli tárolása50
Az alma tárolása51
A körte tárolása53
A birs tárolása54
A szőlő tárolása54
Gyümölcsök rövid idejű tárolása57
A tárolási idő meghosszabbítása58
A zöldségfélék téli tárolása59
Gyökérfélék tárolása59
A káposztafélék tárolása61
Hagymafélék tárolása62
A burgonya tárolása63
Kabakosok tárolása64
A paradicsom tárolása64
A tárolás feltételeinek ellenőrzése64
Zöldségfélék rövid idejű tárolása66
Gyümölcs- és zöldségfélék házi gyorsfagyasztása
Néhány szó a gyorsfagyasztás elméletéről68
A nyersanyagok előkészítése gyorsfagyasztáshoz70
Mosás70
Tisztítás, magozás, hámozás70
Csomagolás72
Egyes gyümölcsök gyorsfagyasztása73
Gyümölcskrémet78
Zöldségfélék gyorsfagyasztása78
Előkészítő munkák79
Egyes zöldségfélék gyorsfagyasztása81
A gyorsfagyasztott termékek tárolása88
Házi konzerv készítése
A házi konzerv készítésének rövid elmélete90
Fizikai tartósító módszerek90
Tartósítás vegyületek (anyagok) hozzáadásával94
Biológiai módszerek95
A házi konzerválásban használt edények, eszközök, gépek96
Mosó-, besűrítőedények96
Csírátlanítóedények98
Segédeszközök100
A feldarabolás-aprítás-pépesítés eszközei104
A csomagolás eszközei106
Befőzéshez használt egyéb segédanyagok107
A konzerválás segédanyagai110
Gyümölcsök konzerválása116
Általános tudnivalók116
Előkészítési munkák118
Befőttkészítés129
Gyümölcshúskészítmények170
Gyümölcslevek házi készítése206
Gyümölcskocsonyák220
Gyümölcsborok készítése223
Gyümölcsök aszalása235
Zöldségfélék tartósítása242
Általános munkák242
Az egyes zöldségfélék hőkezeléses tartósítása246
Zöldségfélék eltartása besűrítéssel255
Tartósítás sózással264
Tartósítás savanyítással264
Zöldségfélék szárítása294
Diétás befőzés295
Irodalomjegyzék300

Dr. Dobray Endréné

Dr. Dobray Endréné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Dobray Endréné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A befőzéstől a fagyasztásig A befőzéstől a fagyasztásig A befőzéstől a fagyasztásig

A borító foltos.

Állapot:
1.240 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba