1.062.611

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mikróbák okozta változások

Kézirat

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 70 oldal
Sorozatcím: Mérnöki Továbbképző Intézet 1953-54. évi előadássorozatából
Kötetszám: 2268
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Megjelent 94 példányban. 2 kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. Az élelmiszerek mikrobiológiai romlásos jelenségei
1.1. Baktériumok jelenléte
1.2. Élesztők jelenléte
1.3. Penészek jelenléte
2. A mikroorganizmusok életjelenségei
2.1. A sejt táplálkozása
2.1.1. A sejtbe jutó tápanyagok átalakulás, fehérjék, zsírok, szénhidrátok felépítése
2.2. Az autotrof mikróbák asszimilációja
2.3. A hetefotrof mikróbák szén asszimilációja
2.4. A mikroorganizmusok nitrogén asszimilációja
2.5. A mikroorganizmusok szervetlen anyag szükséglete
2.6. Járulékos növekedési anyagok
2.7. Energia viszonyok
2.8. Enzimek
2.9. A mikroorganizmusok szaporodása
2.10. A tápanyagok lebonyolítása
2.10.1. A fehérjék lebontása
2.10.2. A szénhidrátok lebontása
2.10.2.1. Az erjedés
2.10.2.1.1. Az alkoholos erjedés
2.10.2.1.2. A tejsavas erjedés
2.10.2.1.3. A kevert tejsavas erjedés
2.10.2.1.4. A vajsavas erjedés
2.10.2.1.5. A pektin vajsavas erjedése
2.10.2.1.6. A cellulóz vajsavas erjedése
2.10.3. Etilalkohol oxidációja ecetsavvá
2.10.4. Zsírok lebontása
2.10.5. Szervetlen anyagok lebontása
2.10.6. Toxinok
2.10.6.1. Ételmérgezések
2.10.6.1.1. Botulizmus
2.10.6.1.2. Sztafilokokkuszok
2.10.6.1.3. Szalmonellák
2.10.6.1.4. Sztreptokokkuszok
3. Az élelmiszerek mikroflórája
3.1. Nyersanyagok
3.1.1. A gyümölcsök mikroflórája
3.1.2. A főzelékfélék mikorflórája
3.1.3. A húsok mikroflórája
3.1.4. A cukor mikroflórája
3.1.5. A fűszerek mikroflórája
3.2. A hőkezeléssel tartósított készítmények mikroflórája
3.2.1. A romlott konzervek mikroflórája
3.2.1.1. Az elégtelen hőkezelés
3.2.1.2. Az utófertőzések
3.2.1.3. Romlott konzervekből elkülönített mikroorganizmusok
3.2.2. A nem romlott konzervek maradék mikroflórája

Dr. Csiba Lajos

Dr. Csiba Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Csiba Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem