kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas Részvénytársaság Nyomdája |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | A földmivelésügyi m. kir. minister kiadványai |
Kötetszám: | 19 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 16 cm x 11 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 27 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Írta: Dr. Csanády Gusztáv, a Keszthelyi M. Kir. Gazdasági Tanintézet igazgatója. Nyomtatta a Pallas Részvénytársaság Nyomdája, Budapest. |
Előkészület a szüretre | 7 |
Az öres hordók tisztántartása | 9 |
Penészes és eczetes hordók megtisztítása | 10 |
Az új h ordók előkészitése | 11 |
Erjesztőkádak, sajtó és más edények | 12 |
Szüretelés | 13 |
A szőlő érése | 13 |
A szüretelés idejének meghatározása | 14 |
A szüret | 17 |
A szüretelés jobb módja | 19 |
A szőlő válogatása | 22 |
A szőlő lebogyózása | 24 |
A szinmust nyerése | 26 |
A sajtolás, vagy préselés | 27 |
A sajtolás teljesitése | 30 |
A törköly értékesitése | 32 |
A törköly eltevése | 32 |
A törkölybor (csiger, lőre) készitése | 33 |
A must szellőztetése | 36 |
A lisztharmatos fiatal bor szellőztetése | 37 |
A lenyálkázás | 38 |
Milyen legyen a présház? | 40 |
A must alkatrészei | 44 |
A czukor meghatározása | 45 |
A bor erjedése vagy forrása | 47 |
Mi a borélesztő? | 48 |
Az élesztő hatása a must alkatrészeire | 49 |
Különféle borok készitése | 51 |
A fehér bor készitése | 51 |
A nyilt és zárt erjedés | 52 |
Az erjesztő helyiség levegője életveszélyes | 54 |
Az utóerjedés | 56 |
A siller, vagy kástélyos bor készítése | 59 |
A vörös bor készitése | 60 |
A szamorodni bor készítése | 60 |
Az aszubor készitése | 64 |
A bor kezelése | 67 |
A pincze | 67 |
A jó pincze tulajdonságai | 68 |
A pincze épitésérő | 70 |
A présház mellett levő pincze | 71 |
A pincze berendezése | 73 |
A bor fejtése és kifejlődése | 81 |
Miért kell a bort scprőjről lefejteni? | 82 |
A borseprő értékesítése | 83 |
A kénezés | 83 |
A kénezés módja | 85 |
Borderités | 86 |
A deritő szerek | 87 |
Derités vizahólyaggal | 87 |
Derités zselatinnal | 89 |
A csersav, vagy tannin, mint derítő szer | 90 |
A must és bor javitása | 91 |
A must czukrozása | 92 |
A bor szeszezése | 94 |
A bor savtartalmának szabályozása | 94 |
A borbetegségek és borbajok | 100 |
A bor megvirágosodása | 101 |
Az eczetesedés | 103 |
A bor savanyodása | 105 |
A nyulóság | 106 |
A keseredés | 107 |
A megfordulás | 107 |
A fekete törés | 108 |
A penész-iz | 109 |
A hordószag | 109 |
A záptojásszag | 110 |
A füstös íz | 111 |
Függelék | |
1893: XXIII. törvényczikk a mesterséges borok készitésének és azok forgalomba hozatalának tilalmazásáról | 115 |
Rendelet a mesterséges borok készitésének és azok forgalomba hozatalának tilalmazásáról szüó 1893: XXIII. t.-ez, végrehajtása iránt | 123 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.