1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gabonakonyha

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Timp Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-204-340-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A magyar ember még ma is életnek nevezi a gabonát. A gabonamagvak valóban életek: a búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből, kukoricából könnyen elkészíthető ételek változatosak, olcsók, laktatók, tápanyagokban gazdagok. Emiatt nagyjelentőségű e könyv megjelenése. Nyers Csaba szakács, aki elkötelezett híve a természetes konyhának - ősi, szinte feledésbe merült recepteket, a Kárpát-medence népi-paraszti konyhájának ízeit kelti életre, és ezekre alapozza új gabonaételeit is. A hangsúly a változatos gabonafelhasználáson van, azaz: együnk minél többféle gabonát, próbáljunk változtatni az újabb kori helytelen étkezési szokásokon - ez egészségünkre válik. Mindehhez Kútvölgyi Mihály látványos fotói éppen ezt a természetességet emelik ki egyszerűen és étvágygerjesztően.

Tartalom

Főzzünk sósan-savanyúan-édesen8
Gabonacsíráztatás24
Csíramálé26
Búzacsírás vegyes saláta lilahagymás mártással28
Gabonamüzli29
Hamuban sült pogácsa30
Lepénykenyér (langalló, lapólya, kőre leppencs)32
Puliszka34
Zöldséges-gombás kölesleves36
Zöldbabos árpanyákleves37
Karfiolos hajdinaleves38
Lestyános zöldségleves tönkölytésztával39
Tökös zöldségleves rozspehelyes gombóccal40
Párolt hajdina zöldségbecsinálttal41
Kapros salátafőzelék kölessel42
Zabpehelyes lapcsánka karalábéfőzelékkel43
Zabkásával töltött csillagtök44
Barnarizs babbal46
Töltött paradicsom kukoricadarával47
Hajdinás dödölle lilahagymával48
Zöldséges barnarizottó50
Barnarizsleves rakott savanyú káposzta52
Lecsós búzakása54
Árpagyöngy tarkabball és tarhonyával55
Rozspelyhes zöldséglepényke póréhagymával56
Gabonafasírt tojás nélkül58
Búzahús roston, uborkával60
Búzapörkölt vegyes salátával62
Paprikás krumpli kölessel és búzakolbásszal64
Búzakolbász66
Tökös-mákos és sárgarépás tönkölyrétes68
Mézes, mazsolás kölespuding (tojás nélkül)70
Tejbegríz tönkölydarából71
Tökmagos árpasüti egressel72
Tepsis zabpelyhes lepény (hagyományos bögretészta)73
Feketeszedres kukoricadara-torta74
Kukoricasütés75
Gömböcke76
Gabonafélékhez ajánlott fűszerek78
Ilyen lehetett...80
A gabonakonyha aranyszabályai82
Ami az asztalunkon volt, van, lesz84
Irodalomjegyzék87
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem