1.063.272

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szőlőfajták

A szőlő környezetbarát termesztése

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7362-48-7
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó7
A könyv felépítése9
A szőlőtermesztési módszerek vázlatos összehasonlítása11
A hagyományos (nagyüzemi) termesztési technológia12
A szőlő integrált (környezetkímélő) termesztési módszere14
A szőlő organikus-biológiai termesztése16
Felborult ökológiai egyensúly18
Ökológiai egyensúly19
A szőlő morfológiája és fejlődése21
A szőlő gyökérrendszere22
A magas (A) és a fejművelésű (B) tőkeformák föld feletti részei26
A szőlő vegetációs ciklusa30
A szőlő fenológiai fázisai, amelyet a GALATI-program használ30
A szőlő fenológiai fázisai Eichhorn, K. W. és Lorenz H. szerint32
A szőlő vegetatív és generatív szerveinek fejlődése és növekedése34
Aktív vegetációs időszak35
Vegetatív fázis35
Generatív fázis36
A fürtök növekedése és a termés érése38
A vegetációs nyugalom39
Fajták41
Alanyfajták42
Szőlőtermő nemes fajták 48
Fehérborszőlő-fajták48
Vörösborszőlő-fajták77
Csemegeszőlő-fajták86
Szőlőfajták ellenállóképességének jellemzése 101
Az ellenálló képesség jellemzése104
Klónok, klónszelekciók105
Fontosabb csemegeszőlő-fajták érési (fogyasztási) időszaka107
A fontosabb csemegeszőlő-fajták szüretelési időszaka108
Az organikus (szerves) biológiai szőlőtermesztésre ajánlott csemegeszőlő-fajták109
Csemegeszőlő-fajták110
Csemegeszőlő-fajták termesztéstechnológiája114
Speciális művelésmódok a csemegeszőlő-termesztésben118
Borvidékek123
Magyarország borvidékei124
A borvidékek rövid jellemzése125
Szlovákia szőlőtermesztése, borvidékei130
A szőlő- és bortermelés ökológiai kérdései131
A termőhely szerepe a szőlőtermesztésben, a termőhely minősítésének rendszere132
A bor eredetvédelmi rendszere, gazdasági és piaci hatása137
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem