Kiadó: | FVM Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete |
---|---|
Kiadás helye: | Kecskemét |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 87 oldal |
Sorozatcím: | Szaktanácsadási füzetek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-219-678-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrált. |
Bevezetés | 4 |
A szőlőtermesztés aktuális problémái és megoldásai | 5 |
Szőlőtermő vidékeink éghajlati adottságai | 5 |
A szőlőültetvények szaporítóanyaga | 10 |
Fajtaváltás termő ültetvényeknél | 10 |
Fajtaszerkezet | 11 |
A rezisztens csemegeszőlő-fajták | 12 |
Művelés- és metszőmódok | 20 |
Az anyatelepek és a törzsszőlők | 20 |
Borszőlőt termő ültetvények | 22 |
Csemegeszőlő ültetvények | 23 |
Metszésmód és a metszés szabályai | 23 |
A szőlőültetvények víz- és tápanyagellátása | 26 |
Környezetkímélő szőlőtermesztés | 27 |
A szőlőfeldolgozás és borkészítés legújabb módszerei | 28 |
A szüret | 28 |
A szőlőfeldolgozás legújabb módszerei | 30 |
A fehér szőlő feldolgozásának korszerű technológiái | 32 |
A vörös bor készítésének korszerű technológiái | 34 |
A borkezelés és érlelés korszerű technikája és technológiája | 36 |
Alapvető pinceműveletek | 36 |
Iskolázó pinceműveletek | 38 |
A világ jelentősebb borkülönlegességeinek készítés-technológiája | 48 |
Tokaji különleges borok és készítéstechnológiájuk | 48 |
A portói borok készítése és típusai | 49 |
Sauternes-i borok készítése és típusai | 52 |
Tendenciák és sajátosságok a szőlő- és borgazdaságban | 54 |
Termelési és integrációs háttér | 54 |
Piaci és fogyasztási tendenciák a szőlő és borgazdaságban | 60 |
Nemzetközi borpiaci tendenciák | 60 |
A borpiac fejlődési formái | 64 |
A magyar borpiac | 67 |
A borfogyasztás jellemzői | 70 |
A fogyasztó szokások és a borfogyasztók szegmentálása | 73 |
Az Uniós csatlakozás közvetlen és közvetett hatásai | 79 |
Irodalom |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.