1.060.405

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgálói ismeretek III.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 146 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. II., változatlan kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátóipari értékesítés igen bonyolult tevékenység. Ezért szükség van olyan kereskedelmi ismeretek elsajátítására, amelyek a munkát megkönnyítik, a lebonyolítás színvonalát emelik és a... Tovább

Előszó

A vendéglátóipari értékesítés igen bonyolult tevékenység. Ezért szükség van olyan kereskedelmi ismeretek elsajátítására, amelyek a munkát megkönnyítik, a lebonyolítás színvonalát emelik és a gazdasági eredményeket növelik.
Az értékesítési munkát az egész országra kiterjedő vendéglátóipari hálózat üzleteiben végzik. Ezek céltudatos szakmai program alapján működnek, amelyeket a népgazdaság mindenkori célkitűzéseinek megfelelően központi kereskedelempolitikai irányelvek határoznak meg. Vissza

Tartalom

I. AZ ÉRTÉKESÍTÉSI MUNKÁT ELŐSEGÍTŐ KERESKEDELMI ISMERETEK 3
Az értékesítés irányelvei 3
A keresletkutatás, az árukínálat és a hírverés 6
A keresletkutatás és az árukínálat 6
A hírverés és eszközei 8
Vendégismeret 12
Az általános vendégtípusok 12
Különleges vendégtípusok 14
A külföldi vendégek fogyasztási szokásai 17
A földrajzi területek szerinti étkezési szokások 17
A külföldi vendégek étkezési ideje és rendje 19
Jellemző nemzeti fogyasztási szokások 22
II. IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK 26
Az idegenforgalom fogalma és formái 26
Az idegenforgalom kialakulásának feltételei 28
Az idegenforgalom általános feltételei 30
Az idegenforgalom helyi feltételei 32
Az idegenforgalom egyéb feltételei 35
Idegenforgalmi versenyképesség 37
Az idegenforgalmi munka és jelentősége 37
Az idegenforgalom előkészítése és lebonyolítása 39
Az idegenforgalom jelentősége 41
A vendéglátóipar idegenforgalmi feladatai 43
III. AZ ITALÉRTÉKESÍTÉS MÓDSZEREI 47
Az italértékesítés irányelvei 47
A hálózat kialakításának követelményei 47
Az értékesítés követelményei 49
Az italok kínálata 52
Az italkínálat általános szempontjai 52
Az ételsorokhoz alkalmazkodó italkínálat 54
Italkínálat étkezés előtt 56
Italkínálat az ételsor fogásaihoz 57
Kevert italok 62
A báritalok jellemzői 62
A báritalok készítésének módszerei 64
Rövid báritalok készítése és felszolgálása 67
Hosszú báritalok készítése és felszolgálása 70
Üdítő jellegű egyéb kevert italok készítése és felszolgálása 74
Egyéb kevert italok készítése és felszolgálása 77
A kevert italok felszolgálásának általános követelményei 79
IV. TÁRSASÉTKEZÉSEK ÉS ÜZLETEN KÍVÜLI ÉRTÉKESÍTÉS 81
Díszétkezés 81
A díszétkezések rendezésének előfeltételei 82
A megrendel és az üzlet megállapodása 83
A díszétkezések étrendjének kínálata 87
A társasétkezések megszervezése 90
A díszétkezések terítési munkája 93
A felszolgálási munka megszervezése 96
A vendégek fogadása 98
Felszolgálás a díszétkezéseken 99
Fogadás 101
A fogadás jellemzői és formái 102
A fogadás étel- és italsorának megtervezése 103
A fogadás előkészítése 105
A felszolgálók feladata a fogadásokon 108
Üzleten kívüli értékesítés 110
Házon kívüli társasétkezések 110
Kitelepülések 113
V. GAZDÁLKODÁSI ALAPISMERETEK 116
Gazdálkodási alapfogalmak 116
A vendéglátóipar árrendszere 118
Árrés és anyagfelhasználás 121
A vendéglátóipar költségei 123
Gazdasági eredmény 126
Tervezési alapismeretek 128
Leltározás 131
A leltározás alapismeretei 131
A leltározás követelményei 134
A vendéglátóüzletek elszámoltatása 136
Leltárelszámoltatás 137
A készletváltozások és a bevételek elszámolása 138
Felhasznált irodalom 144

Dr. Borda József

Dr. Borda József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Borda József könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III. Felszolgálói ismeretek III.

A lapélek elszíneződtek. A könyvben aláhúzások és bejegyzések találhatók.

Állapot: Közepes
3.840 Ft
1.530 ,-Ft 60
8 pont kapható
Kosárba