1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcslevek, gyümölcsborok, szörpök készítése, gyümölcsecetgyártás

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bíró Oszkár: A vállalkozás elhatározása9
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról9
A vállalkozóvá válás indítékai12
A vállalkozás jogi formái13
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társaségi formák14
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek15
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény16
A működtetés időbelisége16
Gyümölcslé, gyümölcsbor és szörpkészítő, -palackozó, valamint gyümölcsecetgyártó kisüzemmel kapcsolatos engedélyezések17
Kiss Lászlóné. Élelmiszer-előállító hely (üzem, telephely) és tevékenység engedélyezése17
Simon József: Berendezések, gépek élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higéniai minősítése19
Kiss Lászlóné: Az előállításra kerülő élelmiszerrel kapcsolatos enedélyezések21
Simon József: Egészségügyi alkalmasság, képzettség22
Kiss Lászlóné: Tisztító-, fertőtlenítőszerek23
Horváth György: Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzeléstől a megvalósulásig24
Gyümölcslevek, gyümölcsborok és szörpök készítése és palackozása; gyümölcsecetek gyártása28
Bíró György: A gyümölcs- (és zöldség-) levek helye a korszerű táplálkozásban28
Fehérjék a gyümölcs- és zöldséglevekben28
Zsírok a gyümölcs- és zöldséglevekben28
Szénhidrátok a gyümölcs- és zöldséglevekben28
Vitaminok a gyümölcs- és zöldséglevekben29
Ásványi anyagok a gyümölcs- és zöldséglevekben32
Összegzés: előnyök és hátrányok32
Nagy Ákosné: A gyümölcslégyártás nyersanyagai34
A légyümölcs minőségével szemben támasztott követelmények34
Légyártásra alkalmas gyümölcsök35
A légyártás technológiai műveletei38
Derített, szűrt gyümölcslé alapanyagának gyártás38
Rostos gyümölcslé alapanyagának gyártása57
Gyümölcslé-alapanyagok (félkésztermékek) tartósítása62
Fizikai tartósító eljárások62
Kémiai tartósító eljárások64
Biológiai tartósító eljárások64
Gyümölcslé-késztermékek gyártása64
Szűrt gyümölcslevek, gyümölcskészítmények64
Rostos gyümölcslevek, gyümölcskészítmények67
Gyümölcsszörpök69
Szenes Endréné: Sűrített gyümölcslevek69
Nagy Ákosné: Gyümölcsborok gyártása73
A gyümölcsborokkal szemben támasztott követelmények74
A gyümölcsborok gyártástechnológiája75
A gyümölcslevek és gyümölcsborok vizsgálata88
Pándi Ferenc: Gyümölcsecetek gyártása89
Az ecet szerepe a táplálkozásban89
Az ecet fajtái90
Az ecetsavképződés elmélete90
Az ecetgyártás alap- és segédanyagai91
Ecetgyártási technológiák92
Az ecet kezelése99
Az ecetkészítmények minőségének jellemzői, vizsgálata. a gyártásközi ellenőrzés és a késztermékek minősítése102
Szenes Endréné: Tároló- és szállítóedényzetek; fogyasztói csomagolás; forgalmazás105
Tároló és szállítóedényzet105
Palackok107
Az élelmiszerek minőségbiztosítása112
Fábri Ilona: Mit értünk élelmiszerminőség-biztosításon112
A élelmiszer-minőség fogalma112
Az élelmiszerek egészségügyi biztonsága112
Az élelmiszerek romlásos jelenségei és tartósításuk113
Az élelmiszerek mikrobiológiai minőségbiztosítása114
A mikroorganizmusok jellemzése114
A termék mikroflóráját meghatározó tányezők115
A mikrobiológiai minőségbiztosítás alapelvei119
A jó gyártási és jó higéniai gyakorlat119
A gyümölcslé és gyümölcslékészítmények előállításának mikrobiológiája121
A gyümölcslevek mikroflórája121
A mikroorganizmusok hatása a termék előállítására és minőségére122
A gyümölcslé előállításának mikrobiológiája124
A gyümölcs ivólevek pasztőrözése125
A gyümölcszörp-készítés mikrobiológiája126
Az élelmiszertermelés higéniai gyakorlata126
Sós Józsefné: A készterméke minőség iránti követelmények128
Sohár Pálné: Gyümölcslevek és -borok, szörpök készítésének, palackozásának, és a gyümölcsecetek gyártásának élelmezéstoxikológiai vonatkozásai130
A környezeti szennyezőanyagok130
A növényvédőszer-maradékok134
Mikrotoxinok134
A technológiai eredetű szennyezőanyagok135
Az élelmiszer-adalékanyagok és technológiai segédanyagok135
Csomagolóanyagok136
Simon József: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői137
Bíró Oszkár: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői141
Telepítés, a telephely megválasztása141
A gyártási (tevékenységi) profil megválasztása143
A piac szerepe és a verseny hatása143
A piaci kapcsolatok szerepe a vállalkozás jövedelmezőségének megalapozásában143
Az élelmiszer gyártó vállalkozáshoz szükséges piaci ismeretek144
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők144
A tárgyi eszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők144
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők146
Az egyéb költségek147
A beszezési és az értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre150
Beszerzési piac151
Értékesítési piac151
Az állami szabályozás hatása a vállakozás jövedelemezőségére152
Gyümölcslevek, gyümölcsborok, szörpök és gyümölcsecetek gyártásának elhatározását befolyásoló tényezők 153
A gyümölcsfélék mint élelmiszer-ipari nyersanyagok153
Gyümölcslevek, -borok, szörpök gyártásának főbb jellemzői153
Ki vállalkozzon gyümölcslé, gyümölcsbor, szörp, gyümölcsecet gyártására és forgalmazására?154
Függelék157
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem