kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 182 oldal |
Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | 7 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-781-252-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A szesz előállítására, forgalomba hozatalára, jövedéki ellenőrzésére és adóztatására vonatkozó rendelkezések - Nákovics László | 9 |
Jövedéki ellenőrzés | 9 |
A jövedéki törvény | 9 |
Múltbeli szabályozás és a jelenleg hatályos jogszabályok | 11 |
A szesz után fizetendő adók | 12 |
Általános forgalmi adó | 12 |
Fogyasztási adó | 12 |
Bérfőzési adó | 14 |
A jövedéki tevékenység folytatásának engedélyezése | 17 |
A jövedéki üzem minősítése | 18 |
Üzemben tartási engedély | 19 |
Jövedéki tevékenység folytatása. Szesztermelés | 19 |
Szesz előállítására alkalmas készülék bejelentése | 20 |
Szeszfőzdei üzemi berendezések | 20 |
A szeszmérő gép alkalmazása | 22 |
Hivatalos zárak alkalmazása | 24 |
Szesz előállításának megkezdése, üzembe helyezés | 24 |
A pálinka előállításának módjai (kereskedelmi és bérfőzés) | 25 |
A pálinka minősítése, házasítása, újrafinomítása | 26 |
A szesz mennyiségének megállapítása | 27 |
Tárolás, készletfelvétel | 31 |
Szesz és szeszes italok forgalmazása | 34 |
Zárjegyek alkalmazása | 35 |
Szeszes italok előállításának általános feltételei - Pándi Ferenc | 36 |
Az előállító hely és tevékenység engedélyezése | 36 |
A gyártás megindítása | 37 |
Adalék-, segéd-, csomagolóanyagok, mosó- és fertőtlenítőszerek engedélyezése | 38 |
Egészségügyi alkalmasság, szakképzettség | 40 |
Az új élelmiszer és az új termék fogalma | 41 |
Szeszes italok gyártása és palackozása - Pándi Ferenc | 43 |
A valódi gyümölcspálinkák gyártása | 43 |
A gyümölcsszeszipar nyersanyagai | 43 |
A gyümölcscefre készítése | 46 |
A gyümölcscefre erjesztése | 49 |
A kierjedt gyümölcscefrék lepárlása | 56 |
Befejező gyártási műveletek: érlelés | 70 |
Gyümölcspálinkák hibái és azok megelőzése | 76 |
Likőrök és hidegúti pálinkák gyártása | 83 |
A termékek csoportosítása, jellemzése | 83 |
A gyártáshoz felhasznált anyagok | 84 |
Féltermékek előállítása | 88 |
A késztermékek összeállítása | 93 |
Befejező gyártási műveletek | 101 |
A szeszes italok palackozása | 109 |
A szeszes italok csomagolása és jelölése - Gerely Péter | 113 |
A szeszes italok minősége és minőségbiztosítása - Bikfalvi Istvánné | 119 |
A szeszes italok minősége | 119 |
A szeszes italok fogalommeghatározásai | 119 |
A szeszes italok minőségi követelményei | 126 |
A szeszes italok vizsgálata | 128 |
Érzékszervi vizsgálat | 129 |
Az alkoholtartalom meghatározása | 130 |
A szárazanyag-tartalom meghatározása | 131 |
Gyümölcscefrék extrakt-tartalmának (cukortartalmának) meghatározása Baling-fokolóval | 131 |
Maradékcukor-tartalom meghatározása Bertrand-módszerrel | 132 |
A víz lúgosságának meghatározása | 133 |
A víz keménységének meghatározása | 133 |
Egyéb analitikai vizsgálatok | 133 |
Műszeres vizsgálatok | 134 |
A szeszes italok minőségbiztosítása | 136 |
Az élelmiszer-minőség fogalma | 136 |
Az élelmiszer-minőség biztosításának fogalma | 137 |
Az Élelmiszertörvény minőségi előírásai | 138 |
Az MSZ EN ISO 9000 szabványsorozat szerinti minősgébiztosítási rendszer | 140 |
A szeszesital-gyártás higiéniája | 143 |
A szeszgyártás egészségügyi biztonsága | 145 |
Az alkoholos italok élelmezéstoxikológiai előírásai - Sohár Pálné | 145 |
Természetes tartalomként előforduló toxikus anyagok | 145 |
Szennyezőanyagok és szermaradékok | 147 |
Technológiai eredetű szennyezőanyagok | 148 |
A technológiai folyamatok során keletkező nemkívánatos anyagok | 149 |
Élelmiszer-adalékanyagok | 150 |
A szeszes italokban előforduló mérgező anyagok - Bikfalvi Istvánné | 154 |
A szeszes italokban előforduló, természetes úton keletkező mérgező anyagok | 154 |
Technológiai rendellenesség következtében keletkező mérgező anyagok | 157 |
Irodalomjegyzék | 158 |
Függelékek | |
Hatályos jogszabályok jegyzéke | 159 |
Engedélyező szervek címlistája | 160 |
A főzőüstre, a finomítóüstre, a hűtőkészülékre, a légcsőre és a szűrőkészülékre vonatkozó jövedéki előírások | 163 |
Az alszesz-, az elő- és utópárlatgyűjtő edények, az összekötőcső, a levegőztető és a torlasztást megakadályozó csőrendszer alkalmazására vonatkozó jövedéki előírások | 164 |
A hivatalos zárak alkalmazása, levétele | 165 |
Szeszes ital előállító hely létesítési engedély kérelem tartalma | 165 |
Gyártmánylap | 166 |
Élelmiszer-előállító hely irányítója részére előírt képesítés | 166 |
Az adalékanyag felhasználási és gyártási engedély kérelem tartalma | 167 |
Mosó- (beleértve a tisztító-, súrolószereket is) és/vagy fertőtlenítőszerek felhasználási engedély kérelem tartalma | 168 |
A szeszes ital technológiai segédanyag felhasználási engedély kérelem tartalma | 168 |
Az új élelmiszer gyártási engedély kérelem tartalma | 169 |
Pálinkahibák, eredetük, kezelési módjuk, a kezelés eredménye | 169 |
Szeszes italok minőségi követelményei | 171 |
A szeszes italok érzékszervi vizsgálata | 176 |
Alkoholtartalom meghatározása | 178 |
Szárazanyag-tartalom meghatározása | 180 |
Szeszes italok vizsgálatánál alkalmazott analitikai eljárások | 181 |
A tömény szeszes italkészítményekkel kapcsolatos legfontosabb szabványok | 182 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.