1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Keveréktakarmányok előállítása és felhasználása

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 295 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó az első kiadáshoz5
Előszó a második kiadáshoz5
Bevezetés
A Keveréktakarmány-gyártás fejlődése és a jövő feladatai10
Az állati szervezet táplálóanyag-igénye15
A takarmányok összetétele16
A takarmányok víz és szárazanyagtartalmának jelentősége17
A takarmányok nitrogéntartalmú anyagai19
A takarmányok nitrogénmentes szerves anyagai23
Ásványi anyagok28
Mikroelemek33
Vitaminok35
Antibiotikumok44
A keveréktakarmányok alapanyagai46
Az alapanyagok minőségének jellemzői47
Vitamin és antibiotikum készítmények59
Profilaktikus anyagok a keveréktakarmányokban62
Az antioxidánsok szerepe, előállítása, felhasználása63
Nyersanyagok átvétele66
Keveréktakarmány-gyár, takarmánykeverő üzem és berendezésük
A szóródó keverék fizikai tulajdonságai67
Keveréktakarmány-gyár, takarmánykeverő üzem helyének kijelölése68
Raktározás69
Terményraktárak takarítása, fertőtlenítése71
A szállítás módjai és gépei72
Darabos és zsákolt nyersanyag átvétele, szállítása, tárolása78
Az alapanyagok mérlegelését és előzetes megmunkálását végző gépek, berendezések79
Nyersanyagok mérlegelése79
Előszárítás, tisztítás, osztályozás80
Az alapanyagok aprító és őrlő gépei, berendezései85
Aprítás85
Kalapácsos darálók87
Hengerszékek94
Kőjárat (őrlőkövek)98
Pgácsatörő gépek98
Fogas őrlőgépek (dezintegrátorok)99
Összetett őrlőgépek100
Alapanyagok adagolásának és keverésének gépei, berendezései100
Az adagolás és keverés általános elvei100
Adagolás és keverés gépei102
Melaszozás gépei, berendezései106
Zsírozás gépei, berendezései107
Szemcsézés és brikettezés gépei, berendezései108
A készáru mérése és zsákolása, zsákvarrás113
Elektromos automatikus vezérlés114
Keverőüzemek üzemeltetése117
A keverőüzemek hazai típusterve120
Mozgó takarmánymalom126
Keveréktakarmányok
Teljesértékű keveréktakarmányok128
Keveréktakarmány koncentrátumok129
Keveréktakarmányok összeállítása133
Hazai keveréktakarmányok, állattápszerek136
Hazai keveréktakarmányok forgalmazása155
Az egyes külföldi országok keveréktakarmánygyártása, keverékeik158
Az előkeverék (premixek) előállítása és felhasználása194
A keveréktakarmány előállítás és felhasználás ügyvitele
A keverőüzemek és a termelőszövetkezeti gazdaságok közötti áruforgalom lebonyolítása201
A gazdaságok keverőüzemei202
A Lajta-Hansági Állami Gazdaság keverőüzemének működése206
Az Országos Takarmányminősítő és Ellenőrző Felügyelőség működése209
Keveréktakarmányok felhasználása
A keveréktakarmányokkal együtt adagolt egyéb takarmányok218
Kész keveréktakarmányok felhasználása az állatok etetésére220
Baromfiak takarmányozása221
Sertések takarmányozása228
Szarvasmarhák takarmányozása231
Koncentrátumok felhasználása az állatok etetésére233
A sertéstáp koncentrátumok felhasználása233
Útmutató a TBK-40 felhasználásához238
Keveréktakarmányok vizsgálata
Az alap és kiegészítő anyagok vizsgálata241
A takarmányok kémiai vizsgálata242
A takarmányok hatóanyagainak analitikai vizsgálata254
A keveréktakarmányok szervetlen anyagainak meghatározása265
A tápok higiénés vizsgálata269
Irodalom279
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem