1.066.403

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sertés, nyúl, prémes állatok, hal

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 420 oldal
Sorozatcím: Állattenyésztés
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN: 963-9239-51-8
Megjegyzés: Színes fotókkal és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó
Sertéstenyésztés
A sertéstenyésztés fejlődése és gazdasági jelentősége (Kovács József)7
A világ sertéstenyésztése9
A magyar sertéstenyésztés fejlődése12
A sertés biológiai sajátosságai (Kovács József)18
A sertés származása és háziasítása18
A sertések elnevezése ivar, kor és hasznosítás szerint20
A sertés testének felépítése21
A sertés növekedése25
Sertéstípusok28
A sertés szaporodásbiológiája (Zomborszkyné Kovács Melinda)30
Pároztatási módszerek (Kovács József)41
A szaporításszervezés irányelvei41
A sertések viselkedése (Wittmann Mihály)43
A sertések értékmérő tulajdonságai (Csató László)54
Küllemi sajátosságok és a küllemi bírálat55
A sertések reprodukciós értékmérő tulajdonságai62
A sertések hízékonyságát jellemző értékméről69
A sertések vágóértékét kifejező tulajdonságok75
A sertéshús minőségét meghatározó tulajdonságok80
A sertések egyéb örökletes sajátosságai (Kovács József)85
Sertésnemesítés és -tenyésztés-szervezés (Kovács József)89
A tenyésztési cél meghatározásának szempontjai89
Teljesítményvizsgálatok a sertéstenyésztésben90
Szaporasági- és felnevelésiteljesítmény-vizsgálat (SZFTV)103
Az örökletes hibák ellenőrzésére kiterjedő vizsgálatok109
Tenyészértékbecslés a sertésnemesítésben (Csató László)110
Tenyésztési módszerek a sertéstenyésztésben (Horn Péter)120
Keresztezési eljárások a sertéstenyésztésben (Horn Péter)125
A tenyésztés szervezése (Csató László)133
Sertésfajták és hibridek (Kovács József)141
Régi hazai sertésfajták141
Korszerű hazai sertésfajták143
Külföldön tenyésztett főbb fajták148
Sertéshibridek (Horn Péter)151
Sertéstakarmányozás (Babinszky László)157
A kocák takarmányozása157
A malacok takarmányozása169
A tenyészsüldők takarmányozása178
A tenyészkanok takarmányozása181
A hízósertések takarmányozása182
A sertéstartás technológiái (Wittmann Mihály)196
Tenyészsertések tartástechnológiája199
A növendék sertések tartása224
A sertések hizlalása230
A sertések termelési környezetének ellenőrzése247
Welfare (jóllét) a sertéstartásban (Wittmann Mihály)252
A welfare értelmezése252
A sertések közérzetének ellenőrzése az etológia módszereivel 253
Jólléti szempontok a gyakorlati sertéstartásban254
A káros viselkedési formák elhárítása255
Az Európai Unió irányelvei a sertéstartásban257
Hazai állatvédelmi szabályozás258
A sertés vágása, minősítése, a kereskedelmi típusok (Kovács József - Wittmann Mihály)259
A vágott sertés kereskedelmi típusai259
A vágósertések minősítése263
A sertéshús minősége és az azt befolyásoló tényezők266
Ajánlott irodalom276
Legfontosabb felhasznált irodalom276
Nyúl- és prémesállat-tenyésztés (Szendrő Zsolt)
Nyúltenyésztés279
A nyúltenyésztés jelentősége279
A világ nyúltenyésztése280
Nyúltenyésztés Magyarországon283
A házinyúl biológiai sajátosságai285
Származás és domesztikáció285
Kor és ivar szerinti elnevezések286
Külső testalakulás és a küllem elbírálása286
Értékmérő tulajdonságok286
Öröklődő rendellenességek296
Viselkedési sajátosságok298
Fajták és hibridek300
Nemesítési módszerek, tenyészkiválasztás, tenyésztési eljárások303
Elhelyezés, takarmányozás, szaporítás és nevelés307
Tartás, elhelyezés307
Takarmányozás314
Szaporítás, nevelés320
Prémesállat-tenyésztés325
Csincsilla326
Nutria329
Nyérc331
Rókák334
A legfontosabb felhasznált irodalom337
Ajánlott irodalom337
Haltenyésztés (Horváth László - Hancz Csaba)
Bevezetés339
A tenyésztett halak környezeti igényei341
A halastavi termelés biológiai alapjai341
A halak biológiai sajátosságai344
A haltermelés folyamata347
A tógazdaság és a halastavak348
A ponty és tenyésztése350
A ponty szaporodása353
A ponty szaporítási módszerei353
A tavi haltenyésztés368
Egyéb tógazdasági halfajok tenyésztése383
A növényevő halak tenyésztése384
A compó tenyésztése387
A csuka tenyésztése388
A süllő tenyésztése389
A harcsa tenyésztése390
Felhasznált és ajánlott irodalom392
Név- és tárgymutató393
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem