kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Hosszúhegyi Mezőgazdasági Kombinát |
---|---|
Kiadás helye: | Sükösd |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 127 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-02-4635-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
Előszó (dr. Mátyus Gábor) | 5 |
A csicsóka származása, elterjedése, népgazdasági jelentősége | 7 |
A csicsóka őshazája, elterjedése | 7 |
A csicsóka hazánkban | 11 |
A csicsóka-téma felújítása | 15 |
A csicsóka-téma célkitűzései, megoldásra váró feladatok | 16 |
A csicsókatermesztés népgazdasági jelentősége | 17 |
A csicsóka leírása, fajtái, a fajták jelentősége, a fajtakiválasztás feladatai | 21 |
A csicsóka rendszertani helye, elnevezései | 21 |
Botanikai leírása | 22 |
Élettani sajátosságok | 30 |
A csicsóka nemesítése | 32 |
A csicsóka termesztése | 41 |
Éghajlati igények | 41 |
A talaj | 42 |
A termesztés módjai, elhelyezés a vetésforgóban | 44 |
Csicsókatermesztés a kisüzemekben | 65 |
A csicsóka betegségei és kártevői | 72 |
A csicsóka, mint takarmánynövény | 75 |
A leveles szár takarmányértéke | 76 |
A csicsókagumó takarmányértéke és etetése | 79 |
A csicsóka, mint vadtakarmány | 82 |
A csicsókagumó tárolása, feldolgozása, a belőle készíthető termékek | 85 |
A csicsókagumó tárolása, beltartalmának változása | 85 |
A csicsókagumó ipari feldolgozása | 88 |
A csicsókagumó feldolgozásának gazdaságossági kérdései | 100 |
A csicsóka egészségmegtartó és gyógyító hatása az élelmezésben (dr. Angeli István) | 105 |
Megváltozott fogalmaink | 105 |
Az inzulin, mint járványkeltő | 107 |
A csicsóka reneszánsza | 108 |
Eddigi tapasztalataink | 111 |
Javaslatok a jövő lehetőségeivel | 116 |
Csicsóka ételreceptek (dr. Molnár Lászlóné) | 119 |
Zárószó | 125 |