1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek gyorsfagyasztása

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 276 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. Megjelent 1000 példányban. Tankönyvi száma: 30396.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
Nyersanyagismeret15
Növényi nyersanyagok15
Zöldségek15
Gyümölcsök42
Állati nyersanyagok70
Nagy vágóállatok húsa71
Vágási melléktermékek77
Baromfik79
Vadon élő állatok húsa81
Hidegvérű állatok húsa82
Segédanyagok82
Előkészítés gyorsfagyasztásra86
A nyersanyag beszállítása és tárolása86
Beszállítás86
Tárolás88
Előkészítő műveletek89
Mosás90
Válogatás92
Osztályozás94
Előfőzés97
Hűtés105
Üzemen belüli anyagmozgatás106
A nyersanyagok előkészítése gyorsfagyasztásra110
Zöldségek110
Gyümölcsök127
Gyümölcskrémek136
Gyümölcslevek138
Folyékony gyümölcslé138
Sűrített gyümölcslé139
Félkész és készételek141
Csomagolás147
Fogyasztói csomagolás147
Gyűjtő, illetve nagyfogyasztói csomagolás161
Gyorsfagyasztás163
Élelmiszerek tartósítása kis hőmérsékleten163
A fagyás folyamata167
A víz kifagyása az élelmiszerből168
A kifagyó víz hatása az állati és növényi sejtekre171
A jégkiristály képződésének módja és hatása174
A fagyasztás hatása a mikroorganizmusokra181
Az élelmiszerek fagyasztásának hűtőtechnikai alapjai185
A fagyasztáskor elvonandó hő mennyisége192
A fagyasztás időtartama192
A kifagyasztás időtartama193
Az előhűtés és utánhűtés időtartama194
A fagyasztási sebesség195
A fagyasztási súlyveszteség197
A fagyasztási eljárások és berendezések199
Élelmiszerek fagyasztása párolgó hűtőközegben203
Élelmiszerek fagyasztása hűtést közvetítő közegek felhasználásával208
Az előszárítás utáni gyorsfagyasztás222
Tárolás226
A gyorsfagyasztott élelmiszerek változásai tárolás alatt229
Fizikai változások229
Kémiai és enzimus változások230
Egyes gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolás alatti változásai231
A változó tárolási hőmérséklet hatása241
A gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolási hőmérsékletének és az adott hőmérsékleten való tárolási időtartamának ellenőrzése242
Tárolhatósági időtartamok244
A gyorsfagyasztott élelmiszerek raktározása244
Szállítás249
Szigetelt szállítóeszközök és berendezések250
Gépi hűtésű hűtő gépkocsik256
Hűtővagonok257
Kereskedelmi forgalomba hozatal263
A gyorsfagyasztott élelmiszerek felengedtetése, elkészítése és fogyasztása267

Dr. Almási Elemér

Dr. Almási Elemér műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Almási Elemér könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem