Bioelemek és biomolekulák | 3 |
Aminósavak | 11 |
A fehérje-aminósavak elektrokémiai karaktere, elválasztási technikák | 20 |
Fehérjék | 28 |
Az aminósavak kapcsolódásának módja és szerkezeti elvei | 35 |
Összetétel és szekvencia | 50 |
Vizoldható fehérjék magasabb rendű szerkezetei | 62 |
A fehérjék molekulasúlyának meghatározása | 72 |
Fehérjék, mint elektrolitek | 81 |
A fehérjék viselkedése vizes oldatban | 90 |
Természetes peptidek | 95 |
Enzimek | 99 |
Enzimhatást befolyásoló tényezők | 105 |
Az enzimek gátlása | 128 |
Regulatórikus enzimek | 137 |
Izozimek | 144 |
Bioenergetika | 151 |
Glikolizis | 162 |
A glikolizis mérlege | 171 |
Biológiai oxidáció | 178 |
A piruvát oxidativ dekarboxileződése | 181 |
Citrátkör | 186 |
Elektrontraszport és oxidatív foszforilezés | 193 |
A mitokondrium | 201 |
A mitokondriális és extramitokondriális folyamatok kapcsolata | 208 |
A glukóz direkt oxidációja | 219 |
Anaplerozis, glukóz-szintézis | 227 |
Fotoszintézis | 234 |
Egy-szénatomos csoportokkal végrehajtott bioszintetikus folyamatok kofaktorai | 246 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.