kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 79 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal. |
Felhasznált fűszerek és fűszerkeverékek | 1 |
Fűszerezés a főzés lelke | 5 |
Levesek | |
Marhahúsleves | 11 |
Tyúkhúsleves | 11 |
Tejfölös gombaleves | 12 |
Halleves | 13 |
Tüdővagdalék-leves | 13 |
Paradicsomleves | 14 |
Hideg előételek | |
Vitaminsaláta I. | 15 |
Vitaminsaláta II. | 15 |
Magyaros gombasaláta | 16 |
Csirkemájjal töltött sonkatekercs | 17 |
Halsalátával töltött paradicsom | 17 |
Tatárbeefsteak magyar módra | 18 |
Csirkemájsaláta | 18 |
Sajtsaláta olaszosan | 19 |
Vitaminos sajtsaláta | 20 |
Bükkerdei saláta | 20 |
Kiskőrösi csirkesaláta | 21 |
Meleg előételek | |
Töltött tök kapormártással | 22 |
Kelvirág szerecsendióval | 23 |
Franciás rakott burgonya | 23 |
Francia paraj | 24 |
Meleg töltött paradicsom | 24 |
Halételek | |
Halszeletek Picasso módra | 26 |
Halászlé franciásan | 26 |
Halrudacskák rántva | 27 |
Fűszeres halfilé | 27 |
Bácskai pontyszeletek | 28 |
Alufóliában sült halszeletek | 28 |
Halszeletek olaszosan | 29 |
Balatonfüredi pontyfilé | 29 |
Halszeletek fehérbormártásban | 30 |
Fogasszeletek friss paradicsommal | 30 |
Halszeletek parajjal | 31 |
Halszeletek fűszermártással | 32 |
Tengerihal-filé sajtmártással | 32 |
Tengeri hal Moszkvai mártással | 33 |
Tengerihal-filé fűszermártással | 34 |
Tejmártás | 34 |
Marhahúsból készült ételek | |
Borsos marhatokány | 35 |
Majoránnás marhatokány | 36 |
Párolt marhasült | 36 |
Szerecsendiós párolt marhasült | 37 |
Párolt hagymás rostélyos | 37 |
Hirtelen sütött rostélyos (vagy lapos hátszín) | 38 |
Hamburger | 38 |
Hátszínszelet fűszervajjal | 39 |
Hátszínszeletek curry-mártással | 40 |
Háromszéki mitite | 40 |
Töltött rostélyos | 41 |
Marhafelsál lengyelesen | 42 |
Sertéshúsból készült ételek | |
Erdélyi lucskos káposzta sertésoldalassal | 43 |
Kolozsvári töltött káposzta | 44 |
Indonéz húsos metélt | 45 |
Sertéstokány | 45 |
Fokhagymás sertéstarja | 46 |
Sertésborda balkáni módra | 46 |
Füstölt sonka amerikai módra | 47 |
Delikát sertésoldalas | 47 |
Sertésoldalas betyárosan | 48 |
Párizsi fészek indiai töltelékkel | 49 |
Sertéssült olaszosan | 49 |
Majorannás sertésborda | 50 |
Pirított sertésmáj magyarosan | 51 |
Sertésborda Börzsöny módra | 51 |
Királyhágói rakott káposzta | 52 |
Tordai lacipecsenye | 52 |
Sertésborda oroszosan | 53 |
Töltött sertésdagadó | 53 |
Hajdúkáposzta sertésoldalassal | 54 |
Sertésszeletek kaprival | 55 |
Sertéshús kelkáposztában | 55 |
Sertés djuvets | 56 |
Ínyenc vagdalt | 57 |
Ürühúsból készült ételek | |
Irlandi ürügulyás | 58 |
Párolt ürücomb | 58 |
Aprópecsenye törökösen | 59 |
Székelyudvarhelyi ürüborda | 60 |
Szárnyasokból készült ételek | |
Töltött libanyak | 61 |
Csirke currymártással-ananásszal | 62 |
Ricsettes kacsasült | 63 |
Mandulás töltött csirke | 64 |
Gesztenyével töltött pulyka | 65 |
Örmény csirkemell | 66 |
Borban párolt gombás csirke currys metélttel | 67 |
Vadhúsból készült ételek | |
Nyúlfilé háziasan | 68 |
Párolt őzcomb | 69 |
Szarvaspörkölt | 70 |
Szarvascomb burgundi módra | 75 |
Tészták | |
Diákkenyér | 71 |
Gyömbéres lepényke | 71 |
Kókuszos perecek | 72 |
Barackos margaréta | 72 |
Ánizsívek | 72 |
Ánizsos rudak | 73 |
Fűszeres bordesszert | 73 |
Köményes, túrós pogácsa | 73 |
Almás palacsinta | 74 |
Kijevi alma | 74 |
Mézes puszedli | 74 |
Ánizskenyér | 75 |
Ánizsos puszedli | 75 |
Köményes kenyér | 75 |
Fűszeres lapocska | 76 |
Linzi perecek | 76 |
Olimpiakifli | 76 |
Ánizsos piskóták | 77 |
Kevert linzer | 77 |
Spitz buben | 78 |
Hideg szendvics | |
Klubszendvics | 79 |
Meleg szendvicsek | |
Sonkakrémes sajtos szendvics | 79 |
Gombás szendvics | 79 |
Fűszerek és ételek táblázatban | 81 |