kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Eggenberger Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 270 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Előszó | |
Tartalomjegyzék | |
I. RÉSZ | |
A mezőgazdaságban fontos sók reactiói | 3 |
Alapismeretek | 3 |
Chemiai reactiók lefolyása | 4 |
A tömeghatás törvénye | 7 |
Electrolytos dissociatió | 9 |
Iónok osztályai | 12 |
Aniónok reactiói | 13 |
Sók hydrolysise | 17 |
Katiónok reactiói | 28 |
Összefoglalás a sókról | 39 |
Iónok kimutatása műtrágyákban és talajban | 41 |
Ismeretlen műtrágyák felismerése | 54 |
A mezőgazdaságban fontos mennyiségi elemzési eljárások | 55 |
Térfogatos elemzés. Alapfogalmak | 56 |
Lúgmérés | 59 |
Savmérés | 62 |
A visszatitrálás módszere | 63 |
Égett mész CaO-tartalmának meghatározása | 67 |
Savmeghatározás borban | 68 |
Oxydáló titrálás | 69 |
A mezőgazdaságban fontosabb szerves vegyületek reactiói | 76 |
Zsírok reactiói | 76 |
Kísérletek cukrokkal és enzymeikkel | 78 |
Kísérletek keményítővel | 83 |
Kísérletek fehérjével | 85 |
A colloidok legfontosabb tulajdonságai | 87 |
Kísérletek oltóval | 92 |
Kísérletek a húsban levő fehérjével | 93 |
II. RÉSZ. | |
A talaj megvizsgálása | 99 |
Alapismeretek. A talaj reactiója | 99 |
A talaj telítettsége | 111 |
A talajvizsgálat jelentősége | 123 |
Útmutatás talajminta vételére | 127 |
A talaj iszapolása | 132 |
Kötöttségi szám | 143 |
Módszerek a pH meghatározására | 147 |
Mész meghatározása talajban | 153 |
A talaj mészszükségletének meghatározása | 156 |
A talaj iónkicserélése | 161 |
Szikes talaj lúgossági foka | 162 |
Növényi tápláló anyagok kimutatása istállótrágyában | 165 |
Víz megvizsgálása | 170 |
Alapfogalmak | 170 |
Mintavétel | 175 |
Kísérletek | 176 |
Növényvédelmi szerek | 186 |
Takarmányok megvizsgálása | 198 |
A tej megvizsgálása. Bevezetés | 208 |
Vizsgálati módszerek | 217 |
Néhány szesz- és cukorgyári nyers-, fél- és késztermékek megvizsgálása | 226 |
Bevezetés. A szeszgyártás rövid vázlata | 226 |
Kísérletek. Keményítő meghatározása | 230 |
Cukor meghatározása polározással | 235 |
Maláta | 242 |
Savanyú kovász | 245 |
Cukorfok édes cefrében | 246 |
Alkohol meghatározása | 247 |
Alkohol meghatározása borban | 251 |
Ajánlható könyvek és közlemények | 254 |
Egy laboratóriumi dolgozóhely felszerelése | 256 |
Képek laboratóriumi eszközökről | 257 |
Tárgymutató | 262 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.