1.062.611

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mezőgazdasági-chemiai gyakorlatok

Szerző
Budapest
Kiadó: Eggenberger Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 270 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó
Tartalomjegyzék
I. RÉSZ
A mezőgazdaságban fontos sók reactiói3
Alapismeretek3
Chemiai reactiók lefolyása4
A tömeghatás törvénye7
Electrolytos dissociatió9
Iónok osztályai 12
Aniónok reactiói13
Sók hydrolysise17
Katiónok reactiói28
Összefoglalás a sókról39
Iónok kimutatása műtrágyákban és talajban41
Ismeretlen műtrágyák felismerése54
A mezőgazdaságban fontos mennyiségi elemzési eljárások55
Térfogatos elemzés. Alapfogalmak56
Lúgmérés59
Savmérés62
A visszatitrálás módszere63
Égett mész CaO-tartalmának meghatározása67
Savmeghatározás borban68
Oxydáló titrálás69
A mezőgazdaságban fontosabb szerves vegyületek reactiói76
Zsírok reactiói76
Kísérletek cukrokkal és enzymeikkel78
Kísérletek keményítővel83
Kísérletek fehérjével85
A colloidok legfontosabb tulajdonságai87
Kísérletek oltóval92
Kísérletek a húsban levő fehérjével93
II. RÉSZ.
A talaj megvizsgálása99
Alapismeretek. A talaj reactiója99
A talaj telítettsége111
A talajvizsgálat jelentősége123
Útmutatás talajminta vételére127
A talaj iszapolása132
Kötöttségi szám143
Módszerek a pH meghatározására147
Mész meghatározása talajban153
A talaj mészszükségletének meghatározása156
A talaj iónkicserélése161
Szikes talaj lúgossági foka162
Növényi tápláló anyagok kimutatása istállótrágyában165
Víz megvizsgálása170
Alapfogalmak170
Mintavétel175
Kísérletek176
Növényvédelmi szerek186
Takarmányok megvizsgálása198
A tej megvizsgálása. Bevezetés208
Vizsgálati módszerek217
Néhány szesz- és cukorgyári nyers-, fél- és késztermékek megvizsgálása226
Bevezetés. A szeszgyártás rövid vázlata226
Kísérletek. Keményítő meghatározása230
Cukor meghatározása polározással235
Maláta242
Savanyú kovász245
Cukorfok édes cefrében246
Alkohol meghatározása247
Alkohol meghatározása borban251
Ajánlható könyvek és közlemények254
Egy laboratóriumi dolgozóhely felszerelése256
Képek laboratóriumi eszközökről257
Tárgymutató262

Doby G.

Doby G. műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Doby G. könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem