1.062.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Disznótoros receptek

Szerző
Budapest
Kiadó: Célprint Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 212 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN: 963-8579-34-x
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
A disznóról mindenféle11
A disznóval kapcsolatos hiedelmek11
A disznóölés12
Jánoshalmi disznótorok avagy Kurcli emlékére15
Régi disznótorok20
Töltelékek26
Zsír, szalonna, háj, sonka30
Gyakorlati tudnivalók32
Disznótor előtt32
A higiéniáról33
A szúrás36
A forrázás37
A pörzsölés39
A bontás40
A béltisztítás42
A feldolgozás47
A szakszerű sózás, pácolás49
A füstölés53
A zsírolvasztás55
Disznótoros receptek59
A segédanyagokról59
A bél59
Leggyakrabban használt fűszereink59
Egyéb anyagok62
Kolbászfélék63
A tartós kolbász63
Sütni való kolbászok73
Szalámifélék77
A téliszalámi eredete80
Hurkafélék92
A hurka kifőzése, abálása94
Májas hurkák94
Tartósabb májas hurkák95
Véres hurkák99
Pástétomok111
Disznósajtok115
Sózott vagy pácolt füstölthúsfélék120
Sonkák122
Egyéb füstölthúsfélék125
Szalonnák128
Disznótoros ételek135
Levesek136
Levesbetétek142
Toros reggeliételek144
Előételek145
Kocsonyafőzés148
Meleg húsételek153
Sült húsok161
Káposztával készült toros ételek166
Zsírban sült tészták175
Pogácsák és hájas tészták179
Régi de jó186
Teához való ételek193
Néhány disznótoros étrendminta196
Betűrendes mutató199
Tartalom207

Szakál László

Szakál László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szakál László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem