kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény kötés |
Oldalszám: | 213 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-231-474-3 |
Bevezetés | 7 |
Disznóölés | 9 |
Előkészületek | 9 |
A munka megszervezése és beosztása | 11 |
A sertés leszúrása és pörzsölése | 12 |
A sertés felbontása | 13 |
A béltisztítás | 13 |
A sertés házi feldolgozása | 14 |
A fűszerezés | 16 |
A füstölés | 17 |
"Disznóságok" egész évben | 19 |
Hurkakészítés | 19 |
Májas hurkák | 19 |
Tüdős hurkák | 22 |
Véres hurkák | 23 |
Vegyes hurkák | 24 |
Hurkasütés | 23 |
Hentesáruk | 25 |
Disznósajtok | 25 |
Felvágottak | 27 |
Májas készítmények | 28 |
Kolbászkészítés | 31 |
Friss kolbászok | 32 |
Füstölt kolbászok | 33 |
Kolbászsütés | 36 |
Szalámikészítés | 36 |
Sonkakészítés | 39 |
Szalonnakészítés | 41 |
Abált szalonnák | 41 |
Füstölt szalonnák | 43 |
Zsírolvasztás | 45 |
Disznótoros ételek | 46 |
Villásreggelik | 46 |
Levesek | 48 |
Töltött káposzták | 51 |
Káposztás húsételek | 56 |
Egyéb toros húsételek | 59 |
Kocsonyák | 60 |
Belsőségek | 63 |
Máj | 63 |
Tüdő | 72 |
Vese | 75 |
A vese előkészítése | 75 |
Velő | 79 |
A velő előkészítése | 79 |
Nyelv és szív | 84 |
Csülök, sertésláb és köröm | 88 |
Csülök | 88 |
Sertésláb és köröm | 95 |
Friss húsok | 97 |
A hússütés | 97 |
Dagadó | 99 |
Apróhúsok | 99 |
Töltött húsok | 101 |
Vagdalt húsok | 105 |
Oldalas | 110 |
Comb és lapocka | 113 |
Aprópecsenyék, raguk, tokányok | 113 |
Szelethúsok | 123 |
Egybesült húsok | 135 |
Töltött húsok | 138 |
Vagdalt húsok | 141 |
Tarja | 143 |
Karaj (borda) | 147 |
Egybesültek és töltött húsok | 147 |
Szelethúsok | 151 |
Szűzpecsenye | 155 |
Füstölt húsok | 160 |
Hogyan bánjunk a füstölt hússal? | 160 |
Füstölt sonka, füstölt tarja | 162 |
Füstölt csülök | 180 |
Füstölt kolbász | 182 |
Füstölt fej, láb és különféle füstölt csontok | 184 |
Háj és tepertő | 187 |
Hájas tészták | 187 |
Tepertő | 189 |
Tartósítás otthon | 192 |
Ételkonzerv-receptek | 194 |
Néhány jó tanács | 201 |
Mérési arányok | 201 |
Én úgy csinálom, hogy... | 202 |
Fél órán belül elkészíthető ételek | 206 |
Betűrendes tárgymutató | 208 |
Irodalom | 214 |