1.066.455

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Disznótorban

Különleges ételek sertéshúsból/500 recept

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-231-474-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A disznótor szó hallatán még kevésbé ínyenceknek is felcsillan a szemük, és nagyokat nyelve kérdezik: hol?, mikor? Valljuk be őszintén, hogy bármennyire is vigyázunk vonalainkra, ha disznóölésre... Tovább

Előszó

A disznótor szó hallatán még kevésbé ínyenceknek is felcsillan a szemük, és nagyokat nyelve kérdezik: hol?, mikor? Valljuk be őszintén, hogy bármennyire is vigyázunk vonalainkra, ha disznóölésre hívnak, boldogan megyünk. A fogyókúrát ilyenkor megszegjük, mert képtelenek vagyunk ellenállni a csábításnak.
Vajon honnan ered a disznóölés, a disznótor e varázsa?
Vissza

Tartalom

Bevezetés7
Disznóölés9
Előkészületek9
A munka megszervezése és beosztása11
A sertés leszúrása és pörzsölése12
A sertés felbontása13
A béltisztítás13
A sertés házi feldolgozása14
A fűszerezés16
A füstölés17
"Disznóságok" egész évben19
Hurkakészítés19
Májas hurkák19
Tüdős hurkák22
Véres hurkák23
Vegyes hurkák24
Hurkasütés23
Hentesáruk25
Disznósajtok25
Felvágottak27
Májas készítmények28
Kolbászkészítés31
Friss kolbászok32
Füstölt kolbászok33
Kolbászsütés36
Szalámikészítés36
Sonkakészítés39
Szalonnakészítés41
Abált szalonnák41
Füstölt szalonnák43
Zsírolvasztás45
Disznótoros ételek46
Villásreggelik46
Levesek48
Töltött káposzták51
Káposztás húsételek56
Egyéb toros húsételek59
Kocsonyák60
Belsőségek63
Máj63
Tüdő72
Vese75
A vese előkészítése75
Velő79
A velő előkészítése79
Nyelv és szív84
Csülök, sertésláb és köröm88
Csülök88
Sertésláb és köröm95
Friss húsok97
A hússütés97
Dagadó99
Apróhúsok99
Töltött húsok101
Vagdalt húsok105
Oldalas110
Comb és lapocka113
Aprópecsenyék, raguk, tokányok113
Szelethúsok123
Egybesült húsok135
Töltött húsok138
Vagdalt húsok141
Tarja143
Karaj (borda)147
Egybesültek és töltött húsok147
Szelethúsok151
Szűzpecsenye155
Füstölt húsok160
Hogyan bánjunk a füstölt hússal?160
Füstölt sonka, füstölt tarja162
Füstölt csülök180
Füstölt kolbász182
Füstölt fej, láb és különféle füstölt csontok184
Háj és tepertő187
Hájas tészták187
Tepertő189
Tartósítás otthon192
Ételkonzerv-receptek194
Néhány jó tanács201
Mérési arányok201
Én úgy csinálom, hogy...202
Fél órán belül elkészíthető ételek206
Betűrendes tárgymutató208
Irodalom214

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem