kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Delta 2000 Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 251 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-8308-06-0 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Bevezető | 5 |
Néhány konyhai eszköz | 6 |
Díszítések virággal | 8 |
Liliomcsokor | 8 |
Ünnepi étkezés virágcsokorral | 10 |
Díszítés mezei virágokal | 12 |
Japán virágrendezés (ikebana) | 14 |
Asztalkendő-hajtogatás | 16 |
Hullám | 16 |
Kacsacsőr | 16 |
Kúp | 17 |
Liliom | 18 |
Ingmell | 19 |
Lótuszvirág | 20 |
Legyező | 20 |
Az asztal megterítése | 22 |
Poharak díszítése | 28 |
Zúzmara | 28 |
Citromkarika | 28 |
Masni | 30 |
Jégkockák | 31 |
Zöldségek | 33 |
Zöldégek formázása ("turnérozás") | 34 |
Töltött zöldségek | 36 |
Articsóka | 38 |
A gomba formázása | 39 |
Karottadíszek | 40 |
Fehérrépadíszek | 41 |
Retek | 42 |
Hagyma és zöldségzöld | 44 |
Paradicsom - Cukkini | 45 |
Burgonya | 46 |
Duchesse burgonya | 48 |
Papírdíszek | 49 |
Gyümölcsök | 53 |
Kivi | 54 |
Ananász | 54 |
Citromdíszek | 56 |
Narancsdíszek | 60 |
Grépfrút | 62 |
Sárgadinnye | 64 |
Görögdinnye | 65 |
Margarinszobrászat | 70 |
Liba | 70 |
Szarvasgomba | 70 |
Jégtalapzat | 72 |
Kevert tészták | 75 |
Díszítő édes tészták | 76 |
Elkészítése | 76 |
Szőlőfürt készítése | 77 |
Kukoricacső | 78 |
Talicska | 79 |
Díszítő sós tészták | 82 |
Elkészítése | 82 |
Koszorú | 83 |
Fánktészta | 84 |
Kócsagdísz | 84 |
Hattyú | 84 |
Halmotívum | 85 |
Ötletek kenyértésztából | 87 |
Kenyértészta elkészítése | 88 |
Krokodil | 88 |
Teknősbéka | 90 |
Sündisznó | 91 |
Meglepetés kenyér | 91 |
Szendvicstészta | 92 |
Kalács | 92 |
Polip | 92 |
Emberke | 93 |
Álarc | 93 |
Hajó | 96 |
Pirítós falatok | 96 |
Leveles tészta | 98 |
Elkészítése | 98 |
Filézett hal összeállítása | 99 |
Ropogós levél | 100 |
Pehelyfalatok | 100 |
Leveles aprótészták | 101 |
Díszítés gyümölcstortára | 102 |
Hal tésztában sütve | 102 |
Pillangók | 103 |
Egzotikus hal | 103 |
Díszítések hideg előételekhez | 107 |
Aprófalatok | 108 |
Színezett vaj | 108 |
Rátétek | 109 |
Göngyölt szárnyashúskrém | 112 |
Habos húskrém készítése | 112 |
A göngyölés | 112 |
Aprófalatok szárnyaskrémből | 114 |
Szárnyaskrém karthauzi módra | 114 |
Szárnyastekercsek | 114 |
Hideg sültek és aszpikok | 116 |
Az aszpik előkészítése | 116 |
Zománcmártás hideg sültekhez | 116 |
Hideg sültek | 117 |
Szárnyasok díszítő bevonása | 117 |
Hideg kacsasült barna mártással | 118 |
Aszpikolás | 122 |
Elkészítése | 122 |
Aszpikdíszek | 123 |
Aszpikos hal | 126 |
Gondola | 126 |
A languszta tálalása | 128 |
Lazacszínű pisztráng | 132 |
Virágcsokor készítése | 133 |
Japán tálalási módok | 136 |
Húsos tál | 136 |
Zöldséges tál | 138 |
Cukordíszek | 141 |
Cukordíszek készítése | 142 |
Dísztányér készítése | 143 |
Brióstészta | 146 |
Elkészítése | 146 |
Kisebb sütemények | 147 |
Egér | 147 |
Emberke | 147 |
Kulcs | 147 |
Nagyobb sütemények | 148 |
Koszorú | 148 |
Orsó | 148 |
Kevert linzertészták | 151 |
Készítése | 152 |
Patkó és betűk | 154 |
Rozetta | 154 |
Rudacska | 154 |
Kockás díszítés | 156 |
Linzerfüzér | 156 |
Márványdíszítés | 156 |
Polinéz nyaklánc | 157 |
Az aprósütemények díszítése | 157 |
Tésztakelyhek | 160 |
A tészta | 160 |
Dézsa | 161 |
Masni | 161 |
Tulipánkehely | 162 |
Habcsók | 164 |
Elkészítése | 164 |
Talapzat bevonása habbal | 164 |
Habgombák | 165 |
Ananász | 166 |
Szőlőfürt | 166 |
Kacsa | 166 |
Fedeles kosárka | 168 |
Rőzseágak | 168 |
A csokoládé | 170 |
Csokoládébevonat | 172 |
Tejszínes csokoládékrém | 173 |
A csokoládémáz | 174 |
Csokoládészalag | 174 |
Csokoládéforgács | 176 |
Csokoládétörmelék | 176 |
Ház | 177 |
Kerítés | 177 |
Fenyőfa | 178 |
Macskanyelv készítése | 179 |
Csokoládélevél | 179 |
Marcipándíszítések | 183 |
A massza előkészítése | 184 |
A marcipánmassza színezése | 184 |
A massza kinyújtása | 186 |
Sodrat | 186 |
Díszítés tortára | 186 |
Szegfű | 188 |
Rózsa | 189 |
Elképzelt virágok | 190 |
Margaréta | 191 |
Marcipánhab | 193 |
Szár | 193 |
Csipkézés és kártya | 193 |
Krisztustövis | 194 |
Mogyoró | 195 |
Barack | 196 |
Banán | 196 |
Körte | 196 |
Mókus | 197 |
Nyuszi | 197 |
Kisegér | 197 |
Béka | 198 |
Kismalac | 198 |
Töltött gyümölcsök | 200 |
Cukordíszítés | 202 |
Cukorháló | 202 |
Cukorformák öntése | 202 |
Grillázs | 204 |
Talapzat készítése | 204 |
Tortadíszítés | 207 |
A nyomótölcsér | 207 |
Elkészítése | 207 |
Royale krém készítése | 207 |
Megtöltés | 209 |
Csokoládémotívumok | 209 |
Levelek | 210 |
Rakott torta | 210 |
Néhány motívum | 211 |
Cseresznye | 212 |
Szőlőfürt | 212 |
Szegfű | 212 |
Torták díszítő mázazása | 213 |
Díszítőmotívumok nyomótölcsérrel | 214 |
Nyomózsák használata | 216 |
A nyomózsák töltése | 216 |
Alapmotívumok | 216 |
Karácsonyi hasáb | 216 |
Díszítések kávékrémmel | 218 |
Néhány ötlet | 221 |
A díszítősablon | 222 |
Elkészítése | 222 |
Pohárkrémek | 225 |
Bajor krém | 226 |
Gyümölcskrém | 227 |
Krémek pohárban | 228 |
Krémek tányéron | 229 |
Tányérok díszítése | 230 |
Néhány tálalási ötlet | 234 |