1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Díszítések

1000 díszítési ötlet - Gyakorlati tanácsok felsőfokon

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Delta 2000 Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 251 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 963-8308-06-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az eredetien, különlegesen díszített asztal kivívja vendégeink csodálatát és felkelti étvágyukat.
Ezer ötlet az asztal terítéséhez, asztalkendő hajtogatásához, pohárdíszítéshez, hidegtálak, zöldségek, gyümölcsök, torták, tészták, édességek díszítéséhez, marcipánszobrok készítéséhez.
Praktikus és eredeti ötletek, mesterfogások, apró titkok.

Tartalom

Bevezető5
Néhány konyhai eszköz6
Díszítések virággal8
Liliomcsokor8
Ünnepi étkezés virágcsokorral10
Díszítés mezei virágokal12
Japán virágrendezés (ikebana)14
Asztalkendő-hajtogatás16
Hullám16
Kacsacsőr16
Kúp17
Liliom18
Ingmell19
Lótuszvirág20
Legyező20
Az asztal megterítése22
Poharak díszítése28
Zúzmara28
Citromkarika28
Masni30
Jégkockák31
Zöldségek33
Zöldégek formázása ("turnérozás")34
Töltött zöldségek36
Articsóka38
A gomba formázása39
Karottadíszek40
Fehérrépadíszek41
Retek42
Hagyma és zöldségzöld44
Paradicsom - Cukkini45
Burgonya46
Duchesse burgonya48
Papírdíszek49
Gyümölcsök53
Kivi54
Ananász54
Citromdíszek56
Narancsdíszek60
Grépfrút62
Sárgadinnye64
Görögdinnye65
Margarinszobrászat70
Liba70
Szarvasgomba70
Jégtalapzat72
Kevert tészták75
Díszítő édes tészták76
Elkészítése76
Szőlőfürt készítése77
Kukoricacső78
Talicska79
Díszítő sós tészták82
Elkészítése82
Koszorú83
Fánktészta84
Kócsagdísz84
Hattyú84
Halmotívum85
Ötletek kenyértésztából87
Kenyértészta elkészítése88
Krokodil88
Teknősbéka90
Sündisznó91
Meglepetés kenyér91
Szendvicstészta92
Kalács92
Polip92
Emberke93
Álarc93
Hajó96
Pirítós falatok96
Leveles tészta98
Elkészítése98
Filézett hal összeállítása99
Ropogós levél100
Pehelyfalatok100
Leveles aprótészták101
Díszítés gyümölcstortára102
Hal tésztában sütve102
Pillangók103
Egzotikus hal103
Díszítések hideg előételekhez107
Aprófalatok108
Színezett vaj108
Rátétek109
Göngyölt szárnyashúskrém112
Habos húskrém készítése112
A göngyölés112
Aprófalatok szárnyaskrémből114
Szárnyaskrém karthauzi módra114
Szárnyastekercsek114
Hideg sültek és aszpikok116
Az aszpik előkészítése116
Zománcmártás hideg sültekhez116
Hideg sültek117
Szárnyasok díszítő bevonása117
Hideg kacsasült barna mártással118
Aszpikolás122
Elkészítése122
Aszpikdíszek123
Aszpikos hal126
Gondola126
A languszta tálalása128
Lazacszínű pisztráng132
Virágcsokor készítése133
Japán tálalási módok136
Húsos tál136
Zöldséges tál138
Cukordíszek141
Cukordíszek készítése142
Dísztányér készítése143
Brióstészta146
Elkészítése146
Kisebb sütemények147
Egér147
Emberke147
Kulcs147
Nagyobb sütemények148
Koszorú148
Orsó148
Kevert linzertészták151
Készítése152
Patkó és betűk154
Rozetta154
Rudacska154
Kockás díszítés156
Linzerfüzér156
Márványdíszítés156
Polinéz nyaklánc157
Az aprósütemények díszítése157
Tésztakelyhek160
A tészta160
Dézsa161
Masni161
Tulipánkehely162
Habcsók164
Elkészítése164
Talapzat bevonása habbal164
Habgombák165
Ananász166
Szőlőfürt166
Kacsa166
Fedeles kosárka168
Rőzseágak168
A csokoládé170
Csokoládébevonat172
Tejszínes csokoládékrém173
A csokoládémáz174
Csokoládészalag174
Csokoládéforgács176
Csokoládétörmelék176
Ház177
Kerítés177
Fenyőfa178
Macskanyelv készítése179
Csokoládélevél179
Marcipándíszítések183
A massza előkészítése184
A marcipánmassza színezése184
A massza kinyújtása186
Sodrat186
Díszítés tortára186
Szegfű188
Rózsa189
Elképzelt virágok190
Margaréta191
Marcipánhab193
Szár193
Csipkézés és kártya193
Krisztustövis194
Mogyoró195
Barack196
Banán196
Körte196
Mókus197
Nyuszi197
Kisegér197
Béka198
Kismalac198
Töltött gyümölcsök200
Cukordíszítés202
Cukorháló202
Cukorformák öntése202
Grillázs204
Talapzat készítése204
Tortadíszítés207
A nyomótölcsér207
Elkészítése207
Royale krém készítése207
Megtöltés209
Csokoládémotívumok209
Levelek210
Rakott torta210
Néhány motívum211
Cseresznye212
Szőlőfürt212
Szegfű212
Torták díszítő mázazása213
Díszítőmotívumok nyomótölcsérrel214
Nyomózsák használata216
A nyomózsák töltése216
Alapmotívumok216
Karácsonyi hasáb216
Díszítések kávékrémmel218
Néhány ötlet221
A díszítősablon222
Elkészítése222
Pohárkrémek225
Bajor krém226
Gyümölcskrém227
Krémek pohárban228
Krémek tányéron229
Tányérok díszítése230
Néhány tálalási ötlet234
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Díszítések Díszítések Díszítések Díszítések

A borító foltos.

Állapot:
3.960 Ft
1.980 ,-Ft 50
30 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Díszítések Díszítések Díszítések Díszítések
Állapot:
3.960 Ft
2.770 ,-Ft 30
42 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Díszítések Díszítések Díszítések Díszítések Díszítések

Az előzéklap hiányos.

Állapot:
3.960 ,-Ft
59 pont kapható
Kosárba