1.063.045

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsbarátok könyve 2021/2.

Az Erdélyi Konyha különkiadványa - I. évfolyam 2. szám/10 év válogatott finomságai/Legjobb receptek

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Déva
Kiadó: Corvin Kiadó Kft.
Kiadás helye: Déva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Erdélyi Konyha-Húsbarátok könyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A modern dilemma: szívtelen, aki húst eszik?
Mondjuk ki nyíltan: a húsfogyasztókat egyre több támadás éri napjainkban. Aki jártas az internet világában, egészen biztosan tanúja volt már... Tovább

Előszó

Részlet:
A modern dilemma: szívtelen, aki húst eszik?
Mondjuk ki nyíltan: a húsfogyasztókat egyre több támadás éri napjainkban. Aki jártas az internet világában, egészen biztosan tanúja volt már valamilyen heves vitának, amely a húsfogyasztók és az azt tagadók között folyik. Néha egészen különös fordulatokat vesz a történet, és az egymásra mutogatás nem ritkán átmegy gyűlölködésbe, egymás sértegetésébe. Előfordul, hogy a húst nem fogyasztók támadják a hússal is táplálkozókat, és úgy állítják be a dolgot, mintha főben járó bűnt követnének el, és mindehhez az erősebb hatás kedvéért szívszaggató képekkel és videókkal támasztják alá mondanivalójukat.
Húst enni nem bűn, és nem is szégyen
Az ember hosszú évezredek óta húsfogyasztó. A kutatók szerint az őseink valóban növényevők voltak, és csak később váltak húsevővé. Azóta elég sok idő eltelt, és azt, hogy a szervezetünk is alkalmazkodott a vegyes táplálkozású életmódhoz, az is bizonyítja, hogy az evolúció során az emésztőrendszerünk, a fogaink és még az állkapcsunk is megváltozott. Vissza

Tartalom

A modern dilemma: szívtelen, aki húst eszik? 3
Miért eszik az ember húst? 7
Fehér húsok 8
Vörös húsok 9
A húsfélék a kiegyensúlyozott étrend részei 11
Kedvenc húsaink 13
Pácoljunk az omlós, aromás húsokért 15
Hasznos tippek röviden 17
A húsok elkészítési módjai és azok előnyei 18
Amikor jólesik egy pohár finom bor 21
Hasznos tanácsok 22
Háztáji szárnyasok 24
Ropogós csirkecombok 26
Zöldségekkel sült csirkecombok 28
Szőlős csirke 30
Mézes csirkemell 32
Szezámmagos csirkefalatkák 34
Baconös csirkecombok 36
Szilvás csirkecomb 37
Ragacsos csirkeszárnyak 38
Csirkemájpástétom 40
Más háziszárnyasok 42
Töltött libanyak 44
Töltött sertésdagadó 45
Libamájas vagdalt 46
Libaleves grízgaluskával 48
Tárkonyos libaleves 49
Narancsos libamell 50
Libacomb meggyszósszal 51
Almás libapecsenye 52
Kakasleves 54
Radóci raguleves 56
Egészben sült pulykamell 57
Házi sertés 58
Zsengebab-leves 60
Sonkás pizza 61
Cigánypecsenye 62
Párolt sertésszelet 63
Sertésbélszín gombaszósszal 64
Sertésnyakkaraj barna mártással 65
Székely szelet 66
Zöldséges-tejfölös rostélyos 67
Sült csülök 68
Kakukkfüves tarja 69
Sült oldalas 70
Egyben sült lapocka 72
Borjú- és marhahús 74
Boros borjúsült 76
Boros borjúpörkölt 77
Borjú vadas mártásban 78
Pacalleves 80
Pacalpörkölt 81
Nyúlhús 82
Nyúlpástétom 84
Csípős nyúlleves 86
Nyúlterrine 88
Nyúl rókagombamártással 89
Mogyorós nyúlragu 90
Halhús 92
Tonhalkrém 94
Natúr lazac 96
Citromos lazac 97
Fokhagymás pisztráng 98
Szezámbundás halfilé 99
Bárányhús 100
Cibereleves bárányhússal 102
Palócleves 103
Marokkói zöldséges bárányragu 104
Báránypörkölt 105
Tépett bárányhús medvehagymás lepénykenyérrel 106
Tárkonyos báránycomb 107
Vadhúsok 108
Vadpástétom 110
Lestyános vaddisznóleves 112
Aszalt gyümölcsös szarvastekercsek 114
Vaddisznószelet 116
Töltött vaddisznódagadó 118
Darált hús 120
Töltött kápia paprika 122
Túrós csirkefasírt 124
Húsgolyók paprikaszószban 126
Rakott padlizsán 128
Hortobágyi palacsinta 130
Vendégváró palacsintabatyu 132
Grillezzünk! 134
Hawaii mázas nyárs 136
Borban pácolt comb 138
Grillezett fehér karaj 140
Sváb kolbász 142
Káposztás kolbász 143
Csípős kolbász 144
Húskészítmények házilag 146
Kenőmájas 148
Csirkemájmozaik 150
Csirkefelvágott 152
Csirkepárizsi 153
Hamis sonka 154
Töltött karajrolád 156
Márványos felvágott 158
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem