A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Diétáskönyv daganatos betegeknek

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 185 oldal
Sorozatcím: Új Diétáskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-242-938-9
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A daganatos betegségek gyógyításában igen jelentős előrehaladás történt az utóbbi két évtizedben, egyre többen gyógyulnak meg a különféle rákos betegségekből. Ebben alapvető szerepe van a sebészi,... Tovább

Előszó

A daganatos betegségek gyógyításában igen jelentős előrehaladás történt az utóbbi két évtizedben, egyre többen gyógyulnak meg a különféle rákos betegségekből. Ebben alapvető szerepe van a sebészi, sugár- és kemoterápiás eljárások állandó fejlődésének, újabb és újabb módszerek, eszközök, gyógyszerek megjelenésének, amelyek kiegészítésében, hatékonyságuk növelésében a táplálkozás jelentősége is egyre nő. A daganatos betegek kezelésében a diétának különleges szerepe van. A diétás táplálkozás elsődleges célja a megfelelő tápláltsági állapot fenntartása és a szervezet tápanyagokkal történő ellátása, a testi leromlás megakadályozása, másrészt a táplálékok egyes összetevőinek kedvező tulajdonsága hozzáadódhat más kezelések gyógyhatásához, ezzel növelve az eredményességet. A diéta önmagában nem gyógyítja meg a beteget, nem mulasztja el a daganatot, nem helyettesíti a műtéti, sugár-, illetve kemoterápiát, hanem azokkal együtt része a komplex gyógyító eljárásnak. A kellően változatos, a szervezet energia- és tápanyagigényeinek megfelelő összetételű táplálkozás nemcsak a fizikális, élettani állapotot befolyásolja kedvezően, hanem előnyös pszichés hatása is van. A diétás táplálkozás megtervezéséhez érdemes megismerni a különféle daganatok helyi és általános hatásait, különösen azokat, amelyek befolyásolják a táplálkozást és tápláltsági állapotot. Ezek között első helyen áll az étvágycsökkenés, illetve a súlyosabb a forma a teljes étvágytalanság, ami nemcsak az alapbetegség, hanem a különféle kezelések következménye is. Vissza

Tartalom

Bevezetés (Dr. Zajkás Gábor) 7
A diétás táplálkozás alapjai 10
Zöldség-főzelékfélék, gyümölcsök változatos fogyasztása 11
Gabonafélék 12
Tej és tejtermékek 13
Húsok, húskészítmények, halak 13
Zsiradékok 15
Alkohol 16
Só 16
Cukor 17
Az egészséges testtömeg (testsúly) 17
Diétás kezelési ajánlások a táplálkozást befolyásoló daganatos betegségekben 18
Fej-és nyakdaganatok 18
Nyelőcsődaganat 18
Első fázis diéta 19
Második fázis diéta 20
Harmadik fázis diéta 21
Negyedik fázis diéta 22
Gyomorrák 23
Hasnyálmirigyrák 25
Táplálkozással kapcsolatos tünetek, panaszok befolyásolására alkalmas diétás ajánlások 27
Felhasznált irodalom 33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem