kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szőllősi Zsigmond |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Világosság rt. nyomása, Budapest. |
Általános rész | 7 |
Különös rész | 29 |
Italok | 31 |
A víz | 31 |
Hideg limonádé | 32 |
Meleg limonádé | 32 |
Narancsvíz | 32 |
Málnavíz | 33 |
Grenadine | 33 |
Forralt bor | 33 |
Tej és tejfélék | 34 |
A tej | 34 |
Aludttej | 34 |
Yoghourt | 34 |
Kefir | 35 |
Mandulatej | 36 |
Tejleves | 37 |
Tejchaudeau | 37 |
Madártej | 37 |
Tejbenfőttek | 38 |
Rizs tejben | 38 |
Dara tejben | 38 |
Zabpehely tejben | 38 |
Egyéb italok | 39 |
A tea | 39 |
A kávé | 44 |
A török kávé | 47 |
A tejeskávé | 47 |
A makk-kávé | 48 |
A csokoládé | 48 |
A kakaó | 49 |
A makk-kakaó | 49 |
A gyógyteák | 49 |
Levesek | 51 |
Marhahúslevesek | 51 |
Barna leves | 54 |
Barna Julienne-leves | 55 |
Ökörfarkleves | 55 |
Rizsleves | 56 |
Árpadaraleves | 56 |
Daraleves | 57 |
Tápiókaleves | 57 |
Metéltleves | 57 |
Daragaluskaleves | 57 |
Vajasgaluskaleves | 58 |
Tojáslepényleves | 58 |
Borjúagyvelőleves | 58 |
Morjúmirigyleves | 59 |
Minestra | 59 |
Húskivonat (Beeftea) | 60 |
Hamis teknősbékaleves | 60 |
Borjúhúslevesek | 61 |
Borjúfej- v. borjúcsontleves | 61 |
Borjúpüréleves | 61 |
Borjúragúleves | 62 |
Szárnyaslevesek | 62 |
Tyúkleves | 62 |
Liba-és kacsaleves | 62 |
Galambleves | 63 |
Csirkeragúleves | 63 |
Csirkepüréleves | 63 |
Hamislevesek | 64 |
Spárgaleves | 64 |
Burgonyaleves | 64 |
Zöldborsóleves | 64 |
Zellerleves | 65 |
Zablisztleves | 65 |
Zabpehelyleves | 65 |
Egyéb levesek | 66 |
Rákleves | 66 |
Tojásételek | 67 |
Lágy tojás | 68 |
Kemény tojás | 69 |
Tükörtojás | 69 |
Rántotta | 69 |
Bevert tojás | 71 |
Habkoch (Omelette soufflée) | 71 |
Tojás-omelette (Omelette naturelle) | 72 |
Omelette aux fines herbes | 72 |
Kaviáros omelette | 72 |
Sajtos omelette | 72 |
Sonkás omelette | 73 |
Omelette spárgával | 73 |
Omelette gombával | 73 |
Sonka tojással (Ham and eggs) | 73 |
Citrom-chaudeau | 74 |
Bor-chaedeau | 74 |
Vanília-tej-chaudeau | 74 |
Tojásos konyak | 74 |
Tojásos puncs | 75 |
Rizs és rizses ételek | 76 |
A rizs | 76 |
Risotto | 78 |
Rizibizi | 79 |
Halak | 80 |
Süllő főzve | 80 |
Süllő sütve | 81 |
Süllő á la Parisienne | 81 |
Süllő kocsonyázva | 82 |
Fogas | 82 |
Fogas gombával | 83 |
Ponty | 83 |
Pisztráng | 84 |
Kecsege | 84 |
Tok | 84 |
Lazac leforrázva | 84 |
Tengeri nyelv kirántva | 85 |
Forrázott csuka | 86 |
Halropogós | 86 |
Rák | 87 |
Rák-meridon | 87 |
Kaviár | 88 |
Osztriga | 89 |
Húsételek | 90 |
Marhahús | 90 |
Nyers hús | 90 |
Elkészített húsételek | 92 |
Főtt marhahús | 92 |
Párolt fartő | 93 |
Beefsteak | 93 |
Marhafilet | 94 |
Marhafilet roston | 94 |
Párolt vesepecsenye Madeira-mártással | 94 |
Hátszín-kettősszelet | 95 |
Marhaborda | 95 |
Hátszín | 95 |
Vagdalt vesepecsenye | 96 |
Borjúhús | 97 |
Borjúszelet | 97 |
Borjúborda | 97 |
Kirántott borjúszelet és borda | 97 |
Egészben sült borjúhúsok | 98 |
Borjúbecsináltak | 100 |
Vagdalt borjúhús | 101 |
Rizses borjúhús | 101 |
Disznóhús | 101 |
Sonka | 101 |
Szárnyasok | 103 |
Sült csirke és galamb | 103 |
Sült csirke | 103 |
Töltött csirke és galamb | 103 |
Rántott csirke | 103 |
Forrázott csirke v. jérce | 104 |
Vagdalt csirkeszelet | 104 |
Jérceszelet | 104 |
Csirkebecsinált | 105 |
Paradicsomos csirke | 105 |
Csirke- és tyúkaprólék | 105 |
Kocsonyázott csirke | 105 |
Chaudfroid csirkéből | 106 |
Vadak | 107 |
Fogoly | 107 |
Fürj | 107 |
Fácán | 107 |
Nyúl | 108 |
Őz | 108 |
Állati melléktermékek | 110 |
Borjúagyvelő | 110 |
Borjúmirigy | 111 |
Borjúfeje | 111 |
Borjúlába | 111 |
Kocsonya | 112 |
Borjútüdő | 113 |
Borjúnyelv | 113 |
Füstölt marhanyelv | 113 |
Zöldséges borjúmirigy | 114 |
Mártások | 115 |
Paradicsommártás | 115 |
Sóskamártás | 115 |
Kapormártás | 116 |
Mandulás tormamártás | 116 |
Zsemlyés tormamártás | 116 |
Hollandi mártás | 116 |
Mousseline-mártás | 117 |
Béarni-mártás | 117 |
Aurora-mártás | 117 |
Béchamelmártás | 117 |
Tatármártás | 118 |
Madeira-mártás | 118 |
Főzelékek | 119 |
Friss főzelékek | 119 |
Burgonya | 119 |
Zöldborsó | 121 |
Zöldbab | 123 |
Spárga | 124 |
Feketegyökér | 124 |
Paraj | 124 |
Articsóka | 125 |
Kelvirág | 126 |
Kelbimbó | 126 |
Sárgarépa | 126 |
Finom főzelék | 127 |
Tök | 127 |
Salátafőzelék | 128 |
Kelkáposzta | 128 |
Főzelékfelfujt | 129 |
Hüvelyesek (száraz főzelékek) | 129 |
Töltött főzelékek | 130 |
Töltött burgonya | 130 |
Töltött aubergine | 130 |
Töltött árticsóka | 131 |
Töltött tök | 131 |
Töltött paradicsom | 131 |
Saláták | 133 |
Vaj, sajt és egyéb tejtermékek | 136 |
Párolt és befőtt gyümölcs | 138 |
Párolt alma | 138 |
Almapüré | 138 |
Körtekompót | 138 |
Cseresznyekompót | 139 |
Meggykompót | 139 |
Őszibarackkompót | 139 |
Aszaltszilvakompót | 139 |
Birsalmasajt | 139 |
Tészta- és süteményfélék | 141 |
Kenyér és zsemlye | 141 |
Gyermekpiskóta, kétszersült, cakes | 142 |
Piskótatészta | 142 |
Püspökkenyér | 142 |
Ánizskenyér | 143 |
Puncstorta | 143 |
Sachertorta | 144 |
Vaníliászelet | 145 |
Mandulássütemény | 145 |
Citrompudding | 145 |
Darapudding | 146 |
Rizsfelfujt | 146 |
Almásrizs | 147 |
Hideg gyümölcsörizs | 147 |
Őszibarack Condé módjára | 148 |
Mogyoróspudding | 148 |
Kiflifelfujt | 149 |
Császármorzsa | 149 |
Daramorzsa | 149 |
Palacsinta | 150 |
Salzburgi galuska | 151 |
Tejbenfőtt metélt | 151 |
Fagyasztott krémek | 152 |
Csokoládékrém | 152 |
Kávékrém | 152 |
Vaníliakrém | 153 |
Kakaókrém | 153 |