kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 221 oldal |
Sorozatcím: | A gyakorló orvos könyvtára |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 20 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: 473. |
Bevezetés | 3 |
Általános tudnivalók | |
A betegtáplálás általános alapelvei | 7 |
A másodlagos anyagcserezavarok és a következmények ártalmak vizsgálata | 8 |
A táplálkozási ártalmak vizsgálata | 10 |
Az egészséges és a beteg ember tápanyagszükséglete | 17 |
Az étrendi gyógyítás és a dietoterápiás kezelés elvei | 29 |
Gyomorbetegek gyógytáplálása és diétás gondozása | 35 |
A gyomorbetegek helyes táplálásának kórélettani alapjai | 35 |
Fekélybetegek táplálkozási ártalmai | 38 |
A fekélybetegek tápanyagszükséglete | 46 |
A fekélybetegek tápláltsági állapota | 49 |
Elvek a fekélybetegek diétájának rendelésére és összeállítására | 51 |
Gyomorhurutban szenvedők mintaétrendje | 61 |
Superacid gyomorbetegek mintaétrendje | 63 |
Anacid gyomorbetegek mintaétrendje | 65 |
Gyógyuló fekélybetegek tartós diétája | 68 |
Kiegészítő megjegyzések az étrendhez | 71 |
A gyógyétrendek orvosi alkalmazása és a diétás kezelés végzése | 72 |
A diétás kezelés eredményeinek tanulmányozása a gyógyulási szakban | 78 |
Gyomorbetegek diétás gondozásának elvei | 83 |
Gyomor-bélártalom miatt operált betegek gyógytáplálási és diétás gondozása | 94 |
Gyomor-bélbetegség miatt operált betegek következményes táplálkozási ártalmai | 96 |
Gyomor-bélártalom miatt operált betegek tápanyagszükséglete | 100 |
Gyomor-bélártalom miatt operáltak tápláltsági állapota | 103 |
Gyomor-bélártalom miatt operált betegek diétáinak rendelési és összeállítási elvei | 104 |
A diétás összeállítások orvosi alkalmazásának fontosabb szempontjai | 119 |
A diétás kezelés eredményei gyomor-bélműtéten átesett betegeknél | 122 |
Gyomor-bélműtéten átesett betegek diétása gondozásának elvei | 126 |
Gyomor- és béldaganat miatt operált kachexiás betegek gyógytáplálása és diétás gondozása | 128 |
Rosszindulatú daganatok káros hatása a sejtanyagcserére és toxikus befolyása a szervezetre | 130 |
Műtéti beavatkozások másodlagos hatása rákos betegek anyagcseréjére | 131 |
Gyomor- és béldaganat miatt operált emésztőszervi betegek tápanyagszükséglete | 134 |
Rákbetegség miatt operált emésztőszervi betegek gyógytáplálása | 136 |
Rosszindulatú daganatok miatt operált emésztőszervi betegek diétás gondozásának elvei | 149 |
Fontosabb konyhatechnikai utasítások | 155 |
Konyhatechnikai szabályok gyomorbetegek diétáinak készítésénél | 155 |
Konyhatechnikai szabályok gyomor-bélműtéten átesett betegek diétáinak elkészítésénél | 178 |
Irodalom | 185 |
Függelék | |
A szervezet tápanyagszükséglete | 189 |
Kiegészítő táblázatok egyéb, biológiailag jelentős tápanyagokra vonatkozóan | 214 |
Segédtáblázatok a diétás étrend összeállításához | 215 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.