1.062.486

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Diétás finomságok zöldségből, gyümölcsből

Hogyan készítsük el hagyományos, kedvelt ételeinket zöldségekkel és gyümölcsökkel gazdagítva?/Egészségmegőrző receptek

Szerző
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 20 cm
ISBN: 963-9275-39-5
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mindannyian szeretjük a finomságokat, bár közülük jó néhány nem igazán egészséges. Jelen könyv olyan ételeket mutat be, amelyek nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is. Részletek a tartalomból: Milyen diéták esetén ajánlott és mikor ellenjavallt a zöldségek, gyümölcsök bőséges fogyasztása • Nyersen vagy főzve? • Mikor szükséges gyümölcsöt, zöldséget enni? • Miért olyan nehéz elfogadtatni családtagjainkkal (és sokszor saját magunkkal is) az új ételeket? • Hogyan növeljük megszokott ételeink ásványianyag-, rost- és vitamintartalmat? • Hogyan készítsünk csekély szénhidrát- és energiatartalmú édességeket? • Mi tegyen az, aki a tejcukorra érzékeny? • Magyaros izek - egészséges ételek • Receptek a különböző hozzávalókból: tök, pattiszon, cukkini, mángold. újhagyma, csicsóka • gyümölcslevesek nyers gyümölcsből, befőttből • hideg és meleg zöldséglevesek • új ízek: gyümölcsös és zöldségköretek • húsételek zöldségekkel • csőbensült, töltött és rakott zöldséges fogasok • tésztafélek •... Tovább

Fülszöveg

Mindannyian szeretjük a finomságokat, bár közülük jó néhány nem igazán egészséges. Jelen könyv olyan ételeket mutat be, amelyek nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is. Részletek a tartalomból: Milyen diéták esetén ajánlott és mikor ellenjavallt a zöldségek, gyümölcsök bőséges fogyasztása • Nyersen vagy főzve? • Mikor szükséges gyümölcsöt, zöldséget enni? • Miért olyan nehéz elfogadtatni családtagjainkkal (és sokszor saját magunkkal is) az új ételeket? • Hogyan növeljük megszokott ételeink ásványianyag-, rost- és vitamintartalmat? • Hogyan készítsünk csekély szénhidrát- és energiatartalmú édességeket? • Mi tegyen az, aki a tejcukorra érzékeny? • Magyaros izek - egészséges ételek • Receptek a különböző hozzávalókból: tök, pattiszon, cukkini, mángold. újhagyma, csicsóka • gyümölcslevesek nyers gyümölcsből, befőttből • hideg és meleg zöldséglevesek • új ízek: gyümölcsös és zöldségköretek • húsételek zöldségekkel • csőbensült, töltött és rakott zöldséges fogasok • tésztafélek • gyümölcskenyerek és kalácsok • gyümölcsös desszertek. A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szeret finomakat enni és aki egészséges(ebb)en szeretne élni. Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ HELYETT - ÚTRAVALÓ_7
BEVEZETÉS: MIRŐL IS SZÓL EZ A KÖNYV?9
GYÜMÖCSLEVESEK_13
Gyümölcslevesek nyers gyümölcsből............................................. 13
Gyümölcslevesek befőttből..................................................... 18
Gyümölcslevesek frissen főzött gyümölcsből....................................... 19
KÉT KÖNNYEN TERMESZTHETŐ HÁZIKERTI ZÖLDSÉG:
A CSICSÓKA ÉS A MÁNGOLD_24 T
ZÖLDSÉGLEVESEK_26
Hideg zöldséglevesek ......................................................... 26
Meleg zöldséglevesek ......................................................... 31
KÖRETEK, FŐZELÉKEK_38
Zöldségköretek .............................................................. 38
Főzelékek................................................................... 53
Gyümölcsös köretek .......................................................... 56
FŐÉTELEK, EGYTÁLÉTELEK_59
Húsételek zöldségekkel ........................................................ 59
Zöldségek gombával, sajttal, tojással ............................................. 73
Sütőben sült, töltött, rakott zöldséges fogások ...................................... 76
DESSZERTEK, TÉSZTAFÉLÉK, SÜTEMÉNYEK_82
Gyümölcsös desszertek, tésztafélék .............................................. 83 ¦
Pogácsák ...................................................................
Gyümölcskenyerek és kalácsok.................................................. 107
FELHASZNÁLT IRODALOM_Ü6
FÜGGELÉK_117
A legfontosabb élelmiszerek energia-, tápanyag- és élelmirost-tartalma .................. 117
RECEPTMUTATÓ 123

Katona Zsuzsa

Katona Zsuzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Katona Zsuzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem