1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Diéta a vendéglátásban

Energiaszegény étrend

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: Szíveslátás=Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Hétköznapjaink egyik legdivatosabb témája a fogyókúra. Ez következik abból is, hogy hazánkban szinte minden harmadik ember testsúlyfelesleggel rendelkezik.
Hála az egészségügyi felvilágosításnak, az már közismertté vált, hogy az elhízás kóros állapot. Leggyakoribb oka a túltáplálkozás, a szénhidrátok, zsírokban gazdag ételek kelleténél nagyobb mértékű fogyasztása, amely a szervezetben zsírok formájában felszaporodik.
Az elhízott emberek túlnyomó többsége szeretne megszabadulni felesleges súlyától, vagy akik ezt elérték, szeretnék egészséges testsúlyukat megtartani.

Tartalom

Előszó3
Bevezető8
Alapvető tudnivalók az energiaszegény (fogyókúrás) étrendről12
Mit szabad és mit nem szabad fogyasztani az energiaszegény étrendben22
Fogyasztható élelmiszerek, ételek23
Nem ajánlott élelmiszerek és ízesítők28
Az energiaszegény étrendben alkalmazható ételkészítési eljárások30
Előkészítő műveletek32
Az ételkészítés műveletei33
Étrendajánlatok fogyni kívánók részére, a szigorúbb előírások figyelembevételével42
Receptek és technológiai leírások az energiaszegény ételekhez45
Útmutató45
Levesek46
Húsételek, tojásételek61
Főzelékek, köretek, mártások85
Saláták109
Tészták, édességek, gyümölcsös készítmények116
A tápanyagtáblázat használatának ismertetése125
Táblázatok128
Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma128
627 kJ (150 kcal) értékű nyersanyagok és készételek135
1250 kJ (3000 kcal) értékű nyersanyagok és készételek135
A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése136
Különféle tevékenységek energia-(kalória) szükséglete136
Irodalomjegyzék138
Tartalom139
Tárgymutató az ételreceptekhez141
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Diéta a vendéglátásban Diéta a vendéglátásban Diéta a vendéglátásban

A borító enyhén kopott, elszíneződött.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba