kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 143 oldal |
Sorozatcím: | Szíveslátás=Vendéglátás |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 11 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 3 |
Bevezető | 8 |
Alapvető tudnivalók az energiaszegény (fogyókúrás) étrendről | 12 |
Mit szabad és mit nem szabad fogyasztani az energiaszegény étrendben | 22 |
Fogyasztható élelmiszerek, ételek | 23 |
Nem ajánlott élelmiszerek és ízesítők | 28 |
Az energiaszegény étrendben alkalmazható ételkészítési eljárások | 30 |
Előkészítő műveletek | 32 |
Az ételkészítés műveletei | 33 |
Étrendajánlatok fogyni kívánók részére, a szigorúbb előírások figyelembevételével | 42 |
Receptek és technológiai leírások az energiaszegény ételekhez | 45 |
Útmutató | 45 |
Levesek | 46 |
Húsételek, tojásételek | 61 |
Főzelékek, köretek, mártások | 85 |
Saláták | 109 |
Tészták, édességek, gyümölcsös készítmények | 116 |
A tápanyagtáblázat használatának ismertetése | 125 |
Táblázatok | 128 |
Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma | 128 |
627 kJ (150 kcal) értékű nyersanyagok és készételek | 135 |
1250 kJ (3000 kcal) értékű nyersanyagok és készételek | 135 |
A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése | 136 |
Különféle tevékenységek energia-(kalória) szükséglete | 136 |
Irodalomjegyzék | 138 |
Tartalom | 139 |
Tárgymutató az ételreceptekhez | 141 |