kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Park Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 287 oldal |
Sorozatcím: | Família könyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-585-144-8 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 6 |
A halak anatómiája | |
A halak testfelépítése | 14 |
Kültakaró | 16 |
Úszók | 17 |
Életműködések | 19 |
A halak kiválasztása | |
A rendszer megválasztása | 24 |
Halvásárlás | 26 |
Csoportosítás összerférhetőség szerint | 30 |
Fajok leírása | |
Trópusi édesvízi fajok | 35 |
Pontyfélék | 36 |
Pontylazacok | 45 |
Bölcsőszájú halak | 53 |
Mászóhalfélék | 60 |
Elevenszülők | 66 |
Ikrázó fogaspontyok | 70 |
Páncélos harcsafélék | 73 |
Csíkfélék | 78 |
Egyéb trópusi ikrázó fajok | 80 |
Hidegvízi édesvízi fajok | 83 |
Aranyhalak | 84 |
Koi | 89 |
Egyéb hidegvízi fajok | 91 |
Trópusi tengeri fajok | 95 |
Korallsügérek és rózsalakók | 96 |
Császárhalak és pillangóhalak | 98 |
Egyéb trópusi halak | 103 |
Hidegvízi tengeri fajok | 109 |
A szobai akvárium | |
Medencék | 114 |
A jó medence kiválasztása | 115 |
A medence előkészítése | 117 |
A medence vásárlása és elhelyezése | 118 |
Szellőztetés és szűrés | 121 |
Hogyan működik a szellőztetés és a szűrés? | 122 |
Légszivattyú | 123 |
Légárammal működő szűrők | 124 |
Motoros szűrők | 126 |
A biológiai szűrés folyamata | 128 |
Fűtés | 130 |
Akváriumi fűtők | 131 |
Akváriumi hőszabályozók | 133 |
Hőtárolás | 135 |
Víz | 136 |
Mi a víz? | 137 |
Víz és élőhely | 138 |
A víz beszerzése | 144 |
Vízminőség | 145 |
Világítás | 148 |
A világítás beszerelése | 149 |
Az akvárium berendezése | |
Akváriumrendezés | 154 |
Fenéktalaj | 155 |
Dekorációs anyagok elhelyezése | 157 |
Növények | 158 |
A növények termesztése és kezelése | 160 |
Növénytípusok | 162 |
Berendezési változatok | 172 |
Akváriumi modellek | 173 |
Trópusi édesvízi berendezés | 174 |
Hidegvízi édesvízi berendezés | 180 |
Trópusi tengeri berendezés | 186 |
Hidegvízi tengeri berendezés | 192 |
Etetés | |
Alapétrend | 200 |
Az előrecsomagolt eleség kiválasztása | 202 |
Az élő eleség gyűjtése | 204 |
Egyéb eleségek | 206 |
Etetési módszerek | 207 |
A halivadék etetése | 209 |
Egészségmegőrzés | |
Milyen az egészséges hal? | 212 |
A betegségek megelőzése | 213 |
Az akvárium egészségének fenntartása | 214 |
Diagnózistáblázatok | 220 |
Betegségek és rendellenességek | 226 |
Hogyan hat a betegség a halakra? | 227 |
Belső betegségek | 229 |
Külső betegségek | 230 |
A beteg halak elkülönítése és kezelése | 234 |
Tenyésztés | |
Szaporodási folyamatok | 238 |
A párzás előkészítése | 245 |
Ívás | 246 |
A szaporodómedence berendezése | 248 |
Ívás után | 251 |
Ivadéknevelés | 253 |
Halbemutató | |
Mi a halbemutató | 256 |
A halak kiválasztása | 258 |
Útmutató a halak kiállításához | 262 |
A halak fényképezése | |
Fényképezőgép és objektív | 266 |
Élességállítás | 269 |
Világítás | 270 |
A jó kép elrendezése | 272 |
Kislexikon | 274 |
Függelék | 279 |
Tárgy- és névmutató | 282 |
Halak névmutatója | 285 |