kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | LAPCOM Kft. Délmagyarország Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 207 oldal |
Sorozatcím: | A Délmagyarország és a Délvilág Szakácskönyve |
Kötetszám: | 5 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-7258-43-5 |
Megjegyzés: | Gazdagon illusztrálva színes ételfotókkal. |
Ünnepi ételek | |
Baconbe göngyölt pulykamell tócsnival, gránátalmamártással | 6 |
Tokaji borleves | 7 |
Gyömbéres sertéssült | 8 |
Fűszeres aprópecsenye | 9 |
Töltött csirkecombok | 10 |
Kuruc pecsenye | 11 |
Velővel töltött rántott palacsinta | 12 |
Rokfortos csirkemell | 13 |
Göngyölt bárány | 14 |
Újévi lencseleves | 15 |
Konyakos kacsasült | 16 |
Aszalt barackos pulykamell | 17 |
Pulykamell fahéjban | 18 |
Töltött pulyka | 19 |
Gombás hús kifordított bundában | 20 |
Matrózhús | 21 |
Cipóban sült libapecsenye | 22 |
Palóc tekercs | 23 |
Halas-vadas ételek | |
Szegedi halászlé Jóska bácsi módra | 26 |
Őzfilé áfonyával | 27 |
Szilvásváradi töltött pisztráng | 28 |
Őzcomb párolt szilvával és szőlővel | 29 |
Bajai halászló | 30 |
Zöldséges őzragu | 31 |
Pisztráng fokhagymás királyrákkal | 32 |
Káposztás fácán | 33 |
Busafilé lecsókörettel | 34 |
Tejfölös vadmalac háziasszony módra | 35 |
Tepsis busa | 36 |
Vörösboros őzsült | 37 |
Grillezett harcsafilé bazsalikomos mártással | 38 |
Vaddisznó-raguleves | 39 |
Kapros, gombás busa | 40 |
Narancsos párolt nyúlcomb | 41 |
Káposztás harcsa | 42 |
Magyaros őztokány | 43 |
Fogasfilé roston, olívabogyós majonézhabbal | 44 |
Tűzdelt nyúlgerinc sütve | 45 |
Halas-padlizsános lasagne | 46 |
Szarvasgulyás burgonyagombóccal | 47 |
Svéd halgombóc | 48 |
Vadnyúlpörkölt | 49 |
Korhelyhalászlé | 50 |
Hirdetési partnereink ajánlata | |
Algyői Halászcsárda | 52 |
Vadászház Étterem és Borostyán Birtok | 54 |
Deszki Gazdák Vadásztársasága | 56 |
A Hód-Mező Vadász Egyesület és a Vándorsólyom Fogadó | 58 |
Öttömösi Földtulajdonosok Egyesületének Vadásztársasága | 60 |
A szegedi Fehér-tó halgazdaság | 62 |
A nemzetközi tiszai halfesztivál legjobbjai | |
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros puliszkával | 64 |
Becsinált zöldséges harcsa puliszkával | 65 |
Desszertek | |
Eperbonbon | 68 |
Házi ropi | 69 |
Babapiskótás mézes | 70 |
Zabkorpás keksz | 71 |
Karácsonyi túrós kalács | 72 |
Konyaktorta | 73 |
Gesztenyés kifli | 74 |
Karácsonyi mazsolás torta | 75 |
Gabi kuglóf | 76 |
Borkifli | 77 |
Regina édes kókuszosa | 78 |
Medvehagymás pogácsa | 79 |
Körtés-mandulás gyümölcstorta | 80 |
Pillekönnyű lekváros bukta | 81 |
Gasztrokalendárium | |
Országos gasztronómiai fesztiválok | 82 |
Január | 84 |
Február | 94 |
Március | 102 |
Április | 110 |
Május | 120 |
Június | 128 |
Július | 136 |
Augusztus | 144 |
Szeptember | 154 |
Október | 162 |
November | 172 |
December | 180 |
Írások, kalandozások Kulináriában | |
Darvasi László: Az író elkészítése | 190 |
Farkas Judit: Legendás vendéglátóhelyek a századfordulón | 193 |
Farkas Judit: Erdélyben maradt meg a régi magyar konyha | 195 |
Bakos András: A szegedi tükrös ponty hazája | 197 |
V. Fekete Sándor: A vadhúsokról - alapfokon | 199 |
A 100 éves Délmagyarország írásaiból: Egy szegedi házaspár a Titanic katasztrófájáról | 201 |
Lapunk 100 éve harcol az olvasókért | 204 |