kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Aldina Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 167 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-739-434-6 |
Hideg előételek | 7 |
Finom saláta | 9 |
Friss túró | 9 |
Gorenjskói töltelék | 10 |
Hideg tyúktekercs | 10 |
Hússajt | 11 |
Kajmak | 11 |
Kavurma | 12 |
Krasi szárított sonka | 12 |
Pástétomtekercs | 12 |
Szalonnában tartósított kolbász | 14 |
Szárított sonkák | 15 |
Szerbiai hidegtál | 15 |
Tésztában sült sonka | 16 |
Vajpástétom | 16 |
Levesek | 19 |
Bableves | 21 |
Babgulyás | 21 |
Bárányleves | 22 |
Báránymájleves | 22 |
Bégleves | 23 |
Csirkeaprólék-leves | 23 |
Csirkeleves szerbesen | 24 |
Dubrovniki minestrone | 25 |
Galambleves | 26 |
Gombócleves | 26 |
Húsgombócleves | 27 |
Isztriai minestrone | 27 |
Káposztás bableves | 28 |
Hamis marhahúsleves | 28 |
Parasztos leves | 29 |
Rizses májleves | 21 |
Román húsgombócleves | 30 |
Tanyai karalábéleves | 30 |
Marhahúsleves lépgaluskával | 31 |
Velős leves | 32 |
Velőscsontleves | 32 |
Levesbe és leveshez valók | 35 |
Gyűszáfánk | 37 |
Húsgaluska | 37 |
Kajmakos galuska | 37 |
Morzsóka | 38 |
Palacsintametélt | 38 |
Reszelt tészta | 38 |
Reszelt tésztadara | 38 |
Reszelt tészta lisztből és darából | 39 |
Sült borsó | 39 |
Tojásos kocka | 40 |
Tüdőtáska | 40 |
Meleg előételek | |
Articsóka dalmát módra | 43 |
Burek | 43 |
Burgonyás táska | 44 |
Cicvara | 45 |
Császári előétel | 45 |
Drobszáma | 46 |
Gibanica zombori túróval | 46 |
Hirtelensült | 47 |
Juhtúrós rétes | 47 |
Karfiolmuszaka | 48 |
Puliszka (kukoricalepény) | 49 |
Muszaka | 49 |
Töltött kékparadicsom (padlizsán) | 50 |
Töpörtyűs lepény | 51 |
Túróval töltött paprika | 51 |
Uzicei húsos pite | 52 |
Velős kenyérszeletek | 52 |
Velővel töltött paradicsom | 53 |
Vegyes dolma (töltött főzelékféle) | 53 |
Egytálételek | 55 |
Bácskai vagdalt hús | 57 |
Bográcsos egytálétel | 57 |
Bolgár joghurtos hús | 58 |
Bosnyák csupor | 58 |
Burgonyaropogós | 59 |
Csirke párolt zöldségekkel | 59 |
Egytálétel bosnyák módra | 60 |
Egytálétel szerb módra | 61 |
Fátyolba csavart bárányszárma | 62 |
Főtt hús tejfölösen | 62 |
Gyuvecs | 63 |
Lencsefőzelék füstölt birkahússal | 64 |
Lecsó sertéshússal | 64 |
Leskovaci cseréptálas | 65 |
Nyári húsegyveleg (Muskalica) | 66 |
Puliszka mákosan | 66 |
Rakott burgonya túróval | 67 |
Rakott káposzta szerb módon (Podvarak) | 67 |
Rakott marhahús | 68 |
Rakott padlizsán paradicsommal | 68 |
Rakott tök | 69 |
Rakott zöldbab | 69 |
Ricset | 70 |
Sataras (paprikából, hagymából és paradicsomból készült étel) | 71 |
Szárnyashús szilvával | 71 |
Szerb vagy csorbacsirke | 72 |
Tavce-gravce tetovói módra | 72 |
Tirit (zúza rizskörettel) | 73 |
Turli-tál | 74 |
Vagdalt hús rizskörettel | 74 |
Vincelléri csirke | 75 |
Húsételek | |
Agyagburokban sült gyöngytyúk | 79 |
Aludttejes bárányhús | 79 |
Aszalt szilvás sertéskaraj | 80 |
Bakalca | 80 |
Bárányaprólék kajmakkal | 81 |
Birkarakottas | 82 |
Borjúvesés | 82 |
Borsós marhahústekercs | 82 |
Bosnyák csevap | 83 |
Főtt marhahús | 84 |
Fűszeres bárányhús | 84 |
Gazdag reggeli | 85 |
Gyümölcsös őzérmék | 86 |
Húsgombóc | 87 |
Kajmakos húsgombóc | 87 |
Kapama bárányhúsból | 88 |
Karadjordje-szelet | 89 |
Kapribogyós borjúvesés | 89 |
Különleges sertéshús | 89 |
Liva vajdasági mártásban | 90 |
Macedón bográcsos | 90 |
Metohijai tál | 91 |
Montenegrói szelet | 91 |
Parázsban sült báránycomb | 92 |
Párolt hús hadzsi módra | 93 |
Párolt marhahús dalmát módra | 93 |
Párolt marhahús tojással | 93 |
Piláf | 94 |
Rozmaringos csirke | 95 |
Sertésszelet tejfölmártásban | 96 |
Sketo (párolt bárány) | 96 |
Sült csirke diómártásban | 97 |
Sült pulyka párolt káposztával | 97 |
Szűzérmék kajmakon | 98 |
Tarhós tava | 99 |
Tejfölös birkaborda | 99 |
Török csirke | 100 |
Töltött szív | 100 |
Töltött vadnyúl | 101 |
Vaddisznó borókamártásban | 101 |
Vagdalt hús aludttejmártásban | 102 |
Zöldhagymás bárányhús | 102 |
Zöldpaprikás sertéssült | 103 |
Zöldséges báránysült | 103 |
Rostonsültek | |
Báránycsevap gombóval | 107 |
Csevapcsicsa | 107 |
Csevap pergamenpapírban | 108 |
Dzulbastija | 108 |
Fokhagymás rostélyos | 109 |
Hálóban sült sertéskaraj | 109 |
Isztriai nyársonsült | 110 |
Kajmakos borjúmirigy | 110 |
Koszovói csevap | 111 |
Macedón pljeskavica | 112 |
Nyársonsült | 112 |
Pljeskavica | 113 |
Roston sült birkakara | 113 |
Roston sült gyűrűk | 113 |
Rostélyon sült kékparadicsom | 114 |
Roston sült oldalas | 114 |
Roston sült sertéskaraj | 115 |
Roston sült vegyes hús | 115 |
Szerb nyársonsült | 116 |
Köretek, mártások | 117 |
Borban párolt körte | 119 |
Burgonyagaluska | 119 |
Gombamártás | 119 |
Hajdinakása | 120 |
Joghurtmártás | 120 |
Kaprimártás | 121 |
Párolt gesztenye | 121 |
Sonkás burgonyagolyócskák | 121 |
Szardellapasztás mártás | 122 |
Zellermártás | 122 |
Saláták | 123 |
Ajvár | 125 |
Csípős saláta | 125 |
Fügés savanyú káposzta | 126 |
Galambbegysaláta | 126 |
Kékparadicsom-saláta paprikával | 126 |
Lencsesaláta | 127 |
Leskovaci saláta | 127 |
Olajbogyós saláta dalmát módra | 128 |
Pindzu | 128 |
Pitypangsaláta | 129 |
Sültpaprika-saláta | 129 |
Szerb saláta | 130 |
Töksaláta | 130 |
Újhagymasaláta | 131 |
Vegyes saláta I. | 131 |
Vegyes saláta II. | 131 |
Zöldbabsaláta | 132 |
Zöldborsósaláta | 132 |
Télire eltett savanyúságok | 133 |
Ajvár padlizsánból télire | 135 |
Káposzta savanyítása | 135 |
Káposztával töltött paprika | 137 |
Különleges ecetes hagyma | 137 |
Olajban sült paprika | 138 |
Sült paprika télire | 138 |
Tursija (vegyes savanyúság télire) | 139 |
Zöldségfélék savanyítása | 140 |
Édességek | 141 |
Aszaltszilvabomba | 143 |
Baklava | 143 |
Bosnyák rakott rétes | 144 |
Bosnyák sütemény | 145 |
Cukorban főtt akácvirág (szlatko) | 145 |
Diós kalács | 145 |
Diós pite | 146 |
Finom kocka | 147 |
Főtt búza | 148 |
Főtt túrós tekercs | 149 |
Görögdinnye-szlatko | 149 |
Gurábli | 150 |
Kudan dzsubegi (édes golyók) | 150 |
Karamellkrém | 151 |
Kávéfőzés bosnyák módra | 151 |
Mandulás fügelekvár | 152 |
Mákos baklava | 153 |
Murán túli gibanica | 153 |
Rántott bodzavirág | 154 |
Sumadijai tea | 154 |
Szentjánosos kalács | 155 |
Sevdidzan (édes kockák) | 156 |
Tárkonyos kalács | 156 |
Tufahija (töltött alma) | 157 |
Turopoljei tojáskalács | 158 |
Túrókockák | 159 |
Ulutma (édes háromszögek) | 160 |
Ünnepi mézeskalács | 160 |
Vajas rózsa | 161 |
Zagorjei főtt rétes | 162 |
Zöld füge cukorban | 163 |