1.045.933

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Decanter 2008. április

The world's best wine magazine/Magyar kiadás - V. évfolyam 4. szám

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 82 oldal
Sorozatcím: Decanter
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Esszencia
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk2
Mesterhármas38
Török Ferenc filmrendező ifjúkorában irtózott a fejfájást okozó nagyüzemi boroktól, idővel azonban talált bizalmat ébresztő igazi borokat is. Most ugyanezzel a bizalommal - és az őt kísérő Nagy Sebestyénnel - vágott neki a szekszárdi Vesztergombi-pincének.
Nevünkben a végzetünk54
Az embert egy életen át elkíséri a neve - bizony, nagy a szülők felelőssége! Boros berkekben adja magát a névhez kötődő ajándék, ilyeneket válogatott össze Margaret Rand borszakíró a nemzetközi borvilágból.
Casus Bibendi58
A névnap ok az ivásra, ezért folytatjuk a keresztneves borok listáját - egy szép adagot gyűjtöttünk össze a magyarországi kínálatból.
Amiért élek80
Konyári János balatonlellei borászt sokan felkeresték már hangulatos pincészetében, még többen ismerik borait, a szép Lolienséket vagy a Sessiót. Ezúttal életéről, filozófiájáról mesél nekünk.
Kalandozás
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit főzzünk, hol kótoljunk?
Az ellenség táborában20
A tocai nevet már nem használhatják az olaszok, a friuli nép fejében azonban lassabban megy végbe a változás. A szalámik és sonkák földje azonban igazi borélményeket kínál - kedvet csinálunk hozzá!
Duchemin étterembe megy24
Ismét egy százpontos étterem - ezúttal a gasztronómia alfájának és origójának tekinthető Franciaországban. Étteremkritikusunk beszámol egy nagyon jó fertőrákosi étteremről is, ahol mégsem volt minden tökéletes...
Óbudai bortúra - ahol állandósult az aranykor60
Jöjjön ki Óbudára, és ne csak túrós csuszára - merthogy számos borozásra alkalmas helyszín is kínálkozik. Zamatos "hétpróbát" állítottunk össze gasztrotúrázóknak.
Mag a párját...66
Ha vendég érkezik, először szinte biztos, hogy olajos magvak kerülnek a kis asztalra. De mit igyunk mellé? Káli Ildikó segít konkrét borötletekkel.
Dugóhúzó
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 49 borról és 17 zöld teáról.
Újdonságok16
A szerkesztőségünkbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk - ezúttal három oldalon.
Elmaradt szép szavak30
Ötcsillagos borunk nem volt, akadt viszont jó néhány gyenge minőségű vagy éppenséggel hibás tétel. Volt sok szép bor, de szakértőink szerint ezek nem voltak "igazi kadarkák". És alkalmunk nyílt kóstolni néhány olyan bort, amelyik szép is volt és kadarka is. Egyelőre mégsem úgy látjuk, hogy a kadarka váltana meg minket...
A civilizáció alapköve - zöld teák tesztje68
Úgy vélik, hogy a borkóstolás a legkifinomultabb ízélmény? Készítsenek zöld teát, de ahogy kell, és a legjobb fajtákból. Biztos állíthatjuk: az sem akármi. A "hogyant" és a "melyiket" tesztünkben megtalálják!
Borvilág
Vélemények, élmények, elemzések
Borlovagi erények7
Dr. Kondorosi Ferencet gyakran láthatjuk-hallhatjuk nyilatkozni, főleg nemzetközi jogi ügyekben. Kevesen tudják, hogy a jogász és rektor az Európai Borlovagrendben is komoly tisztséget tölt be.
Elfogultság a magyar borok iránt8
Dr. Farkas Ádám, az Allianz Bank Zrt. vezérigazgatója nem félti a hazai borokat a piaci versenyben, bízik bennük, hiszen ismeri őket!
Azok a sanyarú hetvenes évek9
Egytől egyig felnőttkorú borokat szolgáltak fel egy különleges New York-i borvacsorán - Hugh Johnson nem remélt sokat, de végül ragyogó borokat talált.
Sebestyén bornaplója28
Nagy Sebestyén a Radiocafé 98.6 Késői szüret című bormagazinjában élő adásban kóstolt vakon. A hallgatók - a netről - tudták, hogy nem pinot noir az, amit annak hisz. Most magyarázza a bizonyítványát...
Burgundia legjobbjai - vásárlási kalauz 2006-ra44
Mi már a 2006-osról is hírt adunk, bár a világ még csak a 2005-ös burgundi borokról beszél. Sarah Marsh Master of Wine végigvette Burgundia borvidékeit, tőle megtudhatjuk, hogy mivel érdemes feltölteni a borhűtőinket.
Örök hűség vagy szalmaláng?52
Burgundia kékszőlője, a pinot noir az USA-ban is a legkeresettebb vörösbor. Ennek okait vizsgálja kaliforniai tudósítónk, Prácser Hajnalka,
Repülő borok53
Még mindig pinot noir: Kovács Nimród szerint a pinot-divatot a magyar export is meglovagolhatja...
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem