kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Hamu és Gyémánt Magazinkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 82 oldal |
Sorozatcím: | Decanter |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 30 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált. |
Esszencia | |
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk | 2 |
Mesterhármas | 38 |
Török Ferenc filmrendező ifjúkorában irtózott a fejfájást okozó nagyüzemi boroktól, idővel azonban talált bizalmat ébresztő igazi borokat is. Most ugyanezzel a bizalommal - és az őt kísérő Nagy Sebestyénnel - vágott neki a szekszárdi Vesztergombi-pincének. | |
Nevünkben a végzetünk | 54 |
Az embert egy életen át elkíséri a neve - bizony, nagy a szülők felelőssége! Boros berkekben adja magát a névhez kötődő ajándék, ilyeneket válogatott össze Margaret Rand borszakíró a nemzetközi borvilágból. | |
Casus Bibendi | 58 |
A névnap ok az ivásra, ezért folytatjuk a keresztneves borok listáját - egy szép adagot gyűjtöttünk össze a magyarországi kínálatból. | |
Amiért élek | 80 |
Konyári János balatonlellei borászt sokan felkeresték már hangulatos pincészetében, még többen ismerik borait, a szép Lolienséket vagy a Sessiót. Ezúttal életéről, filozófiájáról mesél nekünk. | |
Kalandozás | |
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit főzzünk, hol kótoljunk? | |
Az ellenség táborában | 20 |
A tocai nevet már nem használhatják az olaszok, a friuli nép fejében azonban lassabban megy végbe a változás. A szalámik és sonkák földje azonban igazi borélményeket kínál - kedvet csinálunk hozzá! | |
Duchemin étterembe megy | 24 |
Ismét egy százpontos étterem - ezúttal a gasztronómia alfájának és origójának tekinthető Franciaországban. Étteremkritikusunk beszámol egy nagyon jó fertőrákosi étteremről is, ahol mégsem volt minden tökéletes... | |
Óbudai bortúra - ahol állandósult az aranykor | 60 |
Jöjjön ki Óbudára, és ne csak túrós csuszára - merthogy számos borozásra alkalmas helyszín is kínálkozik. Zamatos "hétpróbát" állítottunk össze gasztrotúrázóknak. | |
Mag a párját... | 66 |
Ha vendég érkezik, először szinte biztos, hogy olajos magvak kerülnek a kis asztalra. De mit igyunk mellé? Káli Ildikó segít konkrét borötletekkel. | |
Dugóhúzó | |
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 49 borról és 17 zöld teáról. | |
Újdonságok | 16 |
A szerkesztőségünkbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk - ezúttal három oldalon. | |
Elmaradt szép szavak | 30 |
Ötcsillagos borunk nem volt, akadt viszont jó néhány gyenge minőségű vagy éppenséggel hibás tétel. Volt sok szép bor, de szakértőink szerint ezek nem voltak "igazi kadarkák". És alkalmunk nyílt kóstolni néhány olyan bort, amelyik szép is volt és kadarka is. Egyelőre mégsem úgy látjuk, hogy a kadarka váltana meg minket... | |
A civilizáció alapköve - zöld teák tesztje | 68 |
Úgy vélik, hogy a borkóstolás a legkifinomultabb ízélmény? Készítsenek zöld teát, de ahogy kell, és a legjobb fajtákból. Biztos állíthatjuk: az sem akármi. A "hogyant" és a "melyiket" tesztünkben megtalálják! | |
Borvilág | |
Vélemények, élmények, elemzések | |
Borlovagi erények | 7 |
Dr. Kondorosi Ferencet gyakran láthatjuk-hallhatjuk nyilatkozni, főleg nemzetközi jogi ügyekben. Kevesen tudják, hogy a jogász és rektor az Európai Borlovagrendben is komoly tisztséget tölt be. | |
Elfogultság a magyar borok iránt | 8 |
Dr. Farkas Ádám, az Allianz Bank Zrt. vezérigazgatója nem félti a hazai borokat a piaci versenyben, bízik bennük, hiszen ismeri őket! | |
Azok a sanyarú hetvenes évek | 9 |
Egytől egyig felnőttkorú borokat szolgáltak fel egy különleges New York-i borvacsorán - Hugh Johnson nem remélt sokat, de végül ragyogó borokat talált. | |
Sebestyén bornaplója | 28 |
Nagy Sebestyén a Radiocafé 98.6 Késői szüret című bormagazinjában élő adásban kóstolt vakon. A hallgatók - a netről - tudták, hogy nem pinot noir az, amit annak hisz. Most magyarázza a bizonyítványát... | |
Burgundia legjobbjai - vásárlási kalauz 2006-ra | 44 |
Mi már a 2006-osról is hírt adunk, bár a világ még csak a 2005-ös burgundi borokról beszél. Sarah Marsh Master of Wine végigvette Burgundia borvidékeit, tőle megtudhatjuk, hogy mivel érdemes feltölteni a borhűtőinket. | |
Örök hűség vagy szalmaláng? | 52 |
Burgundia kékszőlője, a pinot noir az USA-ban is a legkeresettebb vörösbor. Ennek okait vizsgálja kaliforniai tudósítónk, Prácser Hajnalka, | |
Repülő borok | 53 |
Még mindig pinot noir: Kovács Nimród szerint a pinot-divatot a magyar export is meglovagolhatja... |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.