Kalandozás | |
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit főzzünk, hol kóstoljunk? | |
Az emberi tényező | 24 |
A Laurent-Perrier háznál, Champagne-ban megnéztük - egészen közelről -, hogy mitől jó egy francia pezsgő | |
Duchemin étterembe megy... | 40 |
Kínai étterem Pesten, ami egész jó, elegáns kávézó vagy étterem az Operánál némi identitászavarral és szociális célokat szolgáló étterem Amszterdamban Jamie Oliver nyomán | |
Találkoztunk! | 70 |
A Decanter is ott volt az Etyeki Pincefesztiválon és a Budai Gourmet fesztiválon. A képek magukért beszélnek... | |
Wellness és Weingut | 72 |
Stájerország üdítő alternatíva a zsúfolt tengerpartok és nagyvárosok mellett - és még jó borokat is kínál | |
A Sommelier álmatlan éjszakái | 86 |
Fiona Beckett gasztronómiai szakértő szerint mindenhez passzol a bor, még ahhoz is, amiről végképp nem gondolnánk. Menta, curry, citrom - mindenre van megoldás! | |
Itthon is lehet Malibun! | 96 |
Csak egy jó koktél kell hozzá, hogy akár egy kád vízben is ellazulhasson. A Decanter koktélajánló kimerítően körüljárja a témát | |
Álruhás pinceteszt | 114 |
Izland és a legészakibb borászat | |
Igen, az emberi természet csodákra képes - a fagyos földön termett túlélőbogyókból is lehet bort készíteni. Úti tipp a forróság ellenségeinek | |
Dugóhúzó | |
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 38 borról és 31 gyümölcsléről | |
Újdonságok | 20 |
A szerkesztőségünkbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk - ezúttal három oldalon! | |
A dolgok állása | 46 |
Körülnéztünk, hogy mi a helyzet ma a legnagyobb presztízsű cabernet sauvignon és cabernet franc borok terén Magyarországon. A zsűri tagjai nem voltak mindig elragadtatva... | |
Nyakig a narancsban | 88 |
Sokan nem hagyják ki a narancslét egy reggel sem, de mi határozza meg, hogy melyiket választja a boltban? A reklámok, az ár? Döntsön a minőség a Decanter legújabb tesztjén, ahol a narancslék tesztje mellett más, egészen különleges gyümölcsléket is bemutatunk | |
Esszencia | |
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk | |
Bevezetés a Balatonba | 54 |
Vágó Istvánt, a kvízmestert vittük el a balatonfőkajári Feind-pincébe | |
Bortársunk: Kozma Kálmán | 82 |
A Magyar Sommelier Szövetség elnöke, a legendás Kalla Kálmán alkotótársa mesél a Gundelben töltött évekről és a borvilág kulisszatitkairól | |
Úton-útszélen stílusosan | 120 |
Beülök az autódba, és megmondom, ki vagy... | |
Amiért élek | 128 |
Vida Péter szekszárdi borász vall életéről, borokról és fontos dolgokról | |
Borvilág | |
Vélemények, élmények, elemzések - 34 oldalon a bor körül | |
Pinot, a kihívás | 12 |
Tudósítás a kisharsányi pinot noir-konferenciáról | |
A bor életem része | 14 |
Winston Churchill unokája mesél a nagy előd és saját maga borfogyasztási szokásairól | |
Terroir vagy stílus - melyik a fontosabb? | 15 |
Az örök kérdés: föld vagy a művelője a fontosabb? Steven Spurrier írása | |
A champagne és kora | 30 |
A pezsgőkön általában nincs évszám, hiszen több évjárat borát házasítják, és egyébként is a ház stílusa a fontos. Évjáratos pezsgők mégis vannak, néha divatosak, néha nem. Andrew Jefford fejtegetése | |
Sebestyén bornaplója | 34 |
Mit igyunk, ha bánatunk van, melyik bor állja ki a szakítópróbát, és mennyire lehet ellenállhatatlan egy palack bor? | |
Spanyolország rubinjai | 36 |
Spanyolország egyik emblematikus pincészete a Vega Sicilia tartott bemutatót a Gundelben. A Ribera del Duero, Toro és Tokaj-Hegyalja vidékéről származó borokat Megyeri Sára kóstolta meg | |
Egy legenda nálunk | 60 |
Warren Winiarski, a kaliforniai Stag's Leap Wine Cellars alapító főborásza az 1976-os Párizsi kóstolón maga mögé utasította a bordeaux-i borokat. Most itt járt Magyarországon, a Decanter vendégeként | |
Valakik Európában | 66 |
Kis magyar stand az érdeklődők gyűrűjében. Tudósítás a XIV. bordeaux-i Vinexpo borkiállításról | |
Felszáll a fehér füst | 76 |
A VIII. Pannon Bormustrán, a legnagyobb hazai borversenyünkön idén először pezsgők is versenyeztek és jól szerepeltek. | |
Rászedve | 108 |
Mielőtt egy kisebb vagyont költene egy jól csengő nevű chateau palackjaira, mielőtt még lecsap az a bizonyos kalapács, érdemes elolvasni cikkünket a borhamisítási botrányokról. | |