1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Decanter 2006. május

World's best wine magazine - III. évfolyam 4. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Decanter
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Borvilág
Vélemények, élmények, elemzések - 11 oldalban a bor körül
5 Egy különleges utazás
A magyar borok dicsérete Gaál Gyulától, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójától
6 Úttalan utakon a jó borok felé
Hegyi Barbara művésznő a villányi borokkal kötött barátságról mesél
7 A tündöklő Ornellaia
Michael Broadbent, a Christie's aukciós ház igazgatója a híres szupertoszkán pincészet, az Ornellaia borait kóstolta
10 Ugrás a cybertérbe
Van-e értelme a borújságírásnak, amikor az interneten hemzsegnek a kitűnő írások - ráadásul teljesen ingyen?
28 A Rhőne királya
Olyan ember nyerheti el a Decanter év embere címet, aki közvetlen környezeténél jóval nagyobb hatású, térben és időben. Marcel Guigal Rhőne-vidéki bortermelő ilyen.
48 Bulgária - A következő nagy dobás
A nyár slágere lesz az újra felfedezett ország. Caroline Gilby, Kelet-Európa Master of Wine borszakértője kóstolásra buzdít
Dugóhúzó
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 51 borról és 9 jégkrémről
14 Újdonságok
A szerkesztőségbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk
32 A kihagyhatatlan Guigal-borok
Larry Stone, a híres San Franciscó-i Rubicon étterem fősommelier-je az év emberének fantasztikus borait kóstolta
34 A napfényes Kalifornia gyümölcsei
Napa Valley, Sonoma Valley. Kultikus nevek. Tesztünkön voltak jó borok, kiemelkedőkkel azonban nem találkoztunk, viszont megnéztünk egy 395 forintos szupermarketes bort is...
62 Jég(krém)bor
Milyen bort adjunk jégkrémdesszerthez? Vendégeket vár, többfogásos vacsorával kápáztatna, de a krémleves és a marhasült felemésztette a desszertre szánt energiát? Sebaj, gyorsan egy doboz jégkrémet! De lehet jégkrémhez bort adni? Avatott szakértőink megadják a választ.
Eszencia
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk
40 A bor összehoz
Szilágyi János asztalánál két értékpapírmogul: Jaksity György a Concorde Értékpapír Rt.-től és Simor András a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Rt.-től. Kölcsönös tisztelet, higgadt disputa
46 Letisztult vonalak, elegancia, klasszikus szépség...
Prácser Miklósról nem azért nem hallottunk annyit, mert nem alkotott még csodálatos borokat, hanem mert roppant szerény emberről van szó, s mert a keze művein a Gróf Degenfeld felirat áll
Kalandozás
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit vigyünk magunkkal, mit főzzünk, hol kóstoljunk és hogyan?
16 Vaucluse, Franciaország - Bortúra gyalogszerrel
Itt a jó idő, miért ne kapnánk fel egy pár bakancsot és vágnánk neki egy mezei virágokkal, mesés tájakkal és vendégváró pincékkel kirakott gyalogútnak?
22 Duchemin étterembe megy...
Egyre többen kérdezik, hogy ki is az a Duchemin. Nem mondjuk el, személye titok. Írásai azonban nem, sőt kötelezőek annak, aki kíváncsi a gasztronómiai trendekre, az emblematikus helyek valódi értékeire, kisvendéglők gyöngyeire
52 Étel-ital harmónia
Jól harmonizál. Ezenkívül még megtudhatják, hogy milyen bor való a halakhoz, vadakhoz, s más falatokhoz, s azt, hogy a sajt + vörösbor párosítás sokszor tévedés
60 A nagy kékség
Gál Gyula Dunaföldváron élő kékfestőmester egy ritka mesterséget úz művészi fokon. Kelméi kelendőek és gyönyörűek
68 Álruhában - Budapesti pincék
Nem őrültünk meg, és nem is a fővárosközpontúság beszél belőlünk. De egy pár napra érkező külföldi vendéget nem feltétlenül tudunk hosszabb kirándulásra vinni. Érdemes hát körülnézni Pest, Buda és környéke kóstolási lehetőségei táján
74 Picador lakoma
A tapasról már mindenki hallott, nyilván sokan falatozták is már, de hányan készítették el azt otthonukban? Hogy többen legyenek, gyűjtöttünk egy csokor spanyol receptet és bort is ajánlunk hozzá
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem