A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Decanter 2006. június

World's best wine magazine - III. évfolyam 5. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: Decanter
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Borvilág
Vélemények, élmények, elemzések - a bor körül
7 Amihez érdemes ragaszkodni
Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója érthető módon a jó borok és az autók közt von párhuzamot...
8 A pezsgő, a nagy csábító
Gregor Bernadettnek nehéz ellenállni. Nos, létezik valami, aminek viszont ő sem tud ellenállni...
9 Sherry, az új aperitif
A fogadásokon pezsgővel üdvözlik az érkező vendégeket. Általában. Kialakulóban van azonban egy új trend a champagne rovására. A hamarosan ismét Magyarországra látogató bortekintély, Hugh Johnson írása
14 Helyet kérünk - Jön Románia!
Igazán öröm, amikor olyan különlegességeket tesztelünk, mint például a feteasca neagra, alias fekete leányka, amely egy Romániában őshonos fajta. Bozó András sokadik Romániai útja után összefoglalja az ottani borhelyzetet, az újdonságok között pedig két palackot is láthatnak keleti szomszédainktól
18 Újdonságok
A szerkesztőségbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk
31 Top 50 - A világ legjobb vételei - Vörösborok
Valljuk be, nehéz eligazodni öt kontinens számtalan borvidékének végtelen mennyiségű pincészete között. Milyen jó lenne rálelni néhány borászatra, amely állandó minőségével, méltányos áraival kedvencünk lehet, és nyugodtan "leragadhatunk" mellette. Segítsünk?
46 Megéri az árát! 1000-2000 forintos borok tesztje
Ekkora összeg, amit egy baráti beszélgetéshez, egy kellemes pénteki vacsorához, egy laza ebédhez még bevállalunk - ha a közepes ár nem közepes minőséggel párosul.
Sör, sör és sör!
60 A sörcsapolás művészete
Vizes vagy száraz legyen a pohár? Hány fokon a legjobb a sör? Honnan tudja későn érkező kedvese, hogy megint hajtásra döntött magába egy korsónyit? Ciki a pikoló? Egy igazi sörmester mindent elmagyaráz és meg is mutat...
62 Ide a sört! De melyiket?
Kesernyés, gyümölcsös, erősen komlós vagy diszkréten malátás? És az jó vagy rossz? A Decanter elégedetten állapította meg sörtesztjén, hogy csupa jó sörben dúskálunk. Vannak aztán kiválóak és kivételesek is - minden ízléshez és igényhez találunk megfelelőt...
74 Az igazság a sörben van. Az írben, a belgában, a németben és akármelyikben. Garrett Oliver sörszakértő szerint a számos étel sörrel határozottan harmonikusabb élmény, mint borral, csak a megfelelő sört kell megtalálni az étkekhez. Fiona Beckett írása segít ebben.
76 Sörhöz sörrel!
Az Old Amsterdam étterem bemutat egyet sörrel készült receptjeiből. Az étel nagyon finom, és otthon is reprodukálható
Eszencia
38 Kamarás Iván a St. Andrea-pincészetben
A motoros, bőrcsizmás színész-fenegyerek és a szorgalmasan munkálkodó, négy gyermekét odaadóan nevelő, halk szavú dr. Lőrincz György, a St. Andrea megálmodója két külön világ - e pincelátogatás során azonban sok közös pontot fedeztek fel
58 Hűsítés és bódítás
- és meglepetés még fokozható...
94 Szellem a palackban
Luka Enikő az első hölgy ebben a rovatban. Akár fotogén volta miatt is invitálhattuk volna, mi azonban a tesztjeinken már sokszor bizonyított Luka-borok miatt kerestük fel
Kalandozás
20 Extrém nyár - Interlaken, Svájc
Két hatalmas tó, háromezer méter feletti hegycsúcsok, vízesések. Interlaken környékén bármit kipróbálhatunk, amit csak adrenalinszintünk kibír... És még a svájci bor is meglepően kellemes
24 Duchemin étterembe megy...
Ezúttal Bécs manapság legtrendibbnek számító étterme, egy pilisi csárda és egy pesti állóhajó szerepel a terítéken. Duchemin villájára tűzi mindegyiket
78 Álruhában - Dél-Balatoni pincék
Úgy tűnik, a Balatonon csak nyáron érdemes pincék után kutakodni, akkor viszont kötelező! Országimitázs felsőfokon
84 A vas és acél hagyománya
Bemutatunk egy ifjú kézművest, aki korhű kardokat, késeket készít, sőt saját késével is vadászik
88 Sunday Brunch, avagy breakfast + lunch a 7. napon
Az Artis étterem kiváló célpont egy kis Duna-parti henyélésre, főleg ha sokat és jót szeretnénk enni
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem