A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Decanter 2006. augusztus

World's best wine magazine - III. évfolyam 7. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Decanter
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Borvilág
Vélemények, élmények, elemzések - 12 oldalon a bor körül
5 A bortól a borig
Egy borászhölgy, akit egészen más pályára sodort az élet. Csomai Kamilla mesél családi indíttatásáról, baráti kóstolókról
6 Kóstoló után
Nagy Sebestyént, a radiocafé 98.6 Késői szüret című bormagazinjának műsorvezetőjét megihlette bortesztünk...
7 Csak a borszín számít?
Sznobéria vagy tudatlanság? Guy Woodward a fehérbor savanyú sorsáról, méltatlan lekezeléséről emelkedik.
10 Borok a vad északnyugatról
Itt van Amerika, mégpedig egy nálunk kevéssé ismert szeglete. Washington állam borainak egészen széles palettáját kóstolhatjuk itthon is
48 A magyar pezsgő első lovagja - az év pincészete 2006-ban
A megtisztelő címet a Garamvári Szőlőbirtok nyerte el, amelynek tulajdonosa, Garamvári Vencel az egyedülálló Pezsgőpáhollyal is beírta magát a magyar bortörténetbe
50 Orient expressz
Szingapúr, Kína, Japán, Thaiföld, Indonézia - alighanem rákaptak a bor ízére. S mivel ezek az országok tetemes népességgel rendelkeznek, akár a világ borválságát is megoldhatják...
54 Villányfények? Konferencia a borvidék jövőjéről
A villányi Wunderlich Pincészet másodszorra hívta össze az ország bormédiájának reprezentánsait, hogy a villányi borászok a jelenlétükben vitassák meg, hogy merre tovább
Dugóhúzó
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 65 borról
11 Újdonságok
A szerkesztőségbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk - három oldalon!
20 Fehérborászok - a világ 10 legjobb fehérbortermelője
Nyáron a fehérborok mindig nagyobb szerepet kapnak - meg is érdemlik egész éves negligálásuk után. A Decanter arra kérte szakérőit, hogy nevezzék meg azt a 10 borászt, akik ma a világ legizgalmasabb, legkarakteresebb és mindig kiváló fehérborait készítik
26 Rizling küzdelem
A Citadellához közeli Búsuló Juhászban csak úgy dőlt a fény. Ebben a fényben azonban a hazai olaszrizlingeknél ezúttal szebben csillogtak a külföldi rajnai rizlingek. Elkeseredésre semmi ok, azért a mi kedvenc olaszaink is szépek - van mit ajánlanunk a népszerűk fajta lelkes ivótáborának
Eszencia
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk, történetek és tárgyak, amikre rácsodálkozunk
34 Amikor a fák és a kövek beszélni tudnak...
A Decanter receptje vásárlási lát esetére
42 A bor nem válik vízzé - Pataki Ágival az egri monarchiánál
A volt sztármodellt, ma sikeres producert hívtunk el Egerbe, dr. Pók Tamás birodalmába. Kiderült, a modell mindig modell marad - még a szőlőben is
74 Vérzivataros hedonizmus
A görögök tudtak élni. A szőlőtermesztés és a borivás egykorú a görög kultúrával és a mitológiával...
76 Michael Flatley
A multimilliomos ír táncosok lenyűgöző borkészlettel rendelkezik 33 millió fontot érő írországi kastélyának borospincéjében
78 Szellem a palackban
Fekete Béla - Béla bácsi - Somló és a magyar borászat doyenje. Nyolcvanéves, borásznak mégis ifjú, hiszen csak nyugdíjba vonulása után vált "főállású" borásszá...
Kalandozás
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit vigyünk magunkkal, mit főzzünk, hol kóstoljunk és hogyan?
16 Ahol bort könnyeznek a sziklák - kalandozás Közép-Dalmáciában
A magyaroknak lassan ismerőssé válnak a középkori erődök és a kristályosan csillogó tenger, de vajon mit kínál ez a táj a borszerető utazóknak?
36 Duchemin étterembe megy...
Hol adják Pesten a legjobb olasz ételeket? A győzelemért többen is indulhatnak, de a Trattoria Toscana mindenképpen esélyes.
56 Békebeli békés pipázás
Ma mintha reneszánszát kezdené élni a pipázás. Galambos Lajos pipakészítővel beszélgettünk
62 Álruhában - A Tolnai Borvidék Pincéi
Felfedezetlen, kevésbé ismert borvidéken járt ezúttal turistagúnyás újságírónk. Titkos pincefaluk, lelkes helybéliek, kellemes borok
70 Kerti dínom... Sőt Dánom!
A 10 személyre szóló receptek távol állnak a megszokott kondér paprikás krumplitól: megtudjuk, hogyan kell ínyenc bulit csapni!
72 Sunday brunch
Vasárnap jólesik a Duna-korzón sétálni, hát még egy hosszú, nyugodt ebédre betérni. Hotel Intercontinental - Budapest Corso Étterem
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem