1.061.462

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Leonardo lakomái

Az olasz konyha titkos története

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Gabo Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 225 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-689-317-0
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kora reneszánsz Itáliájának Városállamai közt dúló háborúk közepette a titokzatos géniusz, Leonardo da Vinci minden idők legnagyszerűbb műalkotásait hozta létre. A maga korában azonban a Mona Lisa mosolyánál sokkal többről volt híres, hiszen ő volt az aki a milánói Sforzák udvarában az Európában valaha látott leglátványosabb színházi produkciókat és lakomákat rendezte, noha ő maga szinte szerzetesi életet élt és a legalapvetőbb vegetáriánus ételeket fogyasztotta. Leonardo feljegyzéseiben részletes beszámolót hagyott ránk az ételekkel kapcsolatos Öröméiről és tehetségéről: a főzési szokásairól, az étrendre vonatkozó nézeteiről, italozási tanácsairól és kulináris találmányairól. Ám da Vinci kulináris hőstettei az olasz konyhának csupán a felszínét kapargatják - a Leonardo lakomái a 15. és 16. századi itáliai étkezési szokások fejlődését és átalakulását tárja fel, az uralkodói udvarok fényűző lakomáinak és ételeinek leírásától a parasztok által fogyasztott egyszerűbb étkekig.
A... Tovább

Fülszöveg

A kora reneszánsz Itáliájának Városállamai közt dúló háborúk közepette a titokzatos géniusz, Leonardo da Vinci minden idők legnagyszerűbb műalkotásait hozta létre. A maga korában azonban a Mona Lisa mosolyánál sokkal többről volt híres, hiszen ő volt az aki a milánói Sforzák udvarában az Európában valaha látott leglátványosabb színházi produkciókat és lakomákat rendezte, noha ő maga szinte szerzetesi életet élt és a legalapvetőbb vegetáriánus ételeket fogyasztotta. Leonardo feljegyzéseiben részletes beszámolót hagyott ránk az ételekkel kapcsolatos Öröméiről és tehetségéről: a főzési szokásairól, az étrendre vonatkozó nézeteiről, italozási tanácsairól és kulináris találmányairól. Ám da Vinci kulináris hőstettei az olasz konyhának csupán a felszínét kapargatják - a Leonardo lakomái a 15. és 16. századi itáliai étkezési szokások fejlődését és átalakulását tárja fel, az uralkodói udvarok fényűző lakomáinak és ételeinek leírásától a parasztok által fogyasztott egyszerűbb étkekig.
A Leonardo lakomái remek széljegyzetekkel, illusztrációkkal, a reneszánsz itáliai konyhaművészet mestereinek eredeti receptjeivel és azok némelyikének modern adaptációjával, köztük Leonardo saját salátaöntetével csábítgatja az olvasót. A könyv a reneszánsztól napjainkig végigköveti az olasz konyha történetét és, jelentőségét, közben pedig megvilágítja Leonardo gasztronómiai diadalainak eredetét és a mester mélységes szenvedélyét az ételek és a konyhaművészet iránt. A könyvben nem csupán a főzés és az ételek lelkes hívei, de a művészetek és a történelem szerelmesei is a kedvüket fogják lelni..Gyűljünk tehát egybe Leonardo lakomáiul Ott mindenki talál magának kuktálkodnivalót. Vissza

Tartalom

Előhang
A szereplők bemutatása 11
A háborúkat túlélt regionális konyhák 15
Az első szupersztár szakácsok 43
A külföldi termények beözönlése 67
Hogyan főzzünk a pápának? 101
Da Vinci konyhája 125
Fantasztikus lakomák 159
A győzedelmes konyha 183
Ajánlott irodalom 215
Mutató 221
I. Függelék Receptek: modern változatok 227
II. Függelék Receptek: klasszikus változatok 228
Tartalom


Dave DeWitt

Dave DeWitt műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dave DeWitt könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem