kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 205 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-230-004-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezetés | 7 |
A modern baromfitenyésztés céja | 13 |
A tyúkfélék eredete | 15 |
Fajtaismeret | 17 |
Küllemi bírálat | 19 |
Kor és ivar szerinti elnevezések | 22 |
Tenyésztési alapfogalmak | 25 |
Tartási rendszerek | 31 |
Iparszerű termelési rendszerek kialakítása | 33 |
A zárt rendszerű tartás előnyei | 38 |
Istállótípusok szerinti tartási rendszerek | 39 |
Mélyalmos tartási rendszer | 43 |
Rácspadlós tartási rendszer | 45 |
Ketreces tartási rendszer | 46 |
Az állományváltás alapján vizsgált tartási rendszerek | 48 |
Egyfázisos tartás | 48 |
Kétfázisos tartás | 49 |
Háromfázisos tartás | 50 |
Állategészségügyi ismeretek | 53 |
Baromfitelepek létesítésének higiénés szempontjai | 55 |
Az állategészségügyi technológia | 46 |
A betegség fogalma, meghatározása, jellemzői | 58 |
A betegség kialakulásának okai | 59 |
A betegség kialakulásának folyamata | 66 |
A betegség megelőzése, a megelőzés rendszere | 67 |
Technológiával összefüggő higiéniai rendszabályok | 67 |
Általános járványvédelem | 68 |
Személyforgalom | 69 |
Betelepítés és szállítás | 70 |
Jármű-, anyag- és eszközforgalom | 72 |
Állományok fogadása, férőhelyek előkészítése | 74 |
Takarítás, mosás | 74 |
Rágcsálók, ízeltlábúak irtása | 75 |
Karbantartás | 75 |
Fertőtlenítés | 76 |
Technológiai berendezések beszerelése | 76 |
Almozás | 77 |
Gázosítás | 77 |
Közvetlen védekezés a betegségek ellen | 78 |
Takarmányozás | 81 |
A tyúkfélék tápanyagigénye és kielégítése | 83 |
Baromfitápok nyers- és alapanyagai | 89 |
Takarmánykiegészítők | 92 |
A takarmányozás fontosabb alapelvei | 93 |
Hús- és tojóhibrid-szülőpárok, tojóhibridjércék visszatartásos nevelése | 101 |
Itatás | 105 |
Broilerhús-termelés | 109 |
A korszerű broilerhús-termelés feltételei | 111 |
A broilerhús-termelés célja és feladatai. A hazai broilerhús-termelés helyzete | 112 |
A tenyésztés, a szaporítás, a keltetés és az árutermelés kapcsolata | 115 |
Szaporítási és árutermelési szakasz | 116 |
Szülőpártartás, tenyésztojás-termelés | 118 |
A keltetőtojások termelése | 119 |
A vedlés és a kotlás | 121 |
A keltetőtojás gyűjtése, kezelése | 123 |
Broilerhizlalás | 127 |
Broilerhizlaló épületek | 129 |
A broilerhizlalási technológia szempontjai | 130 |
Ketreces broilerhizlalás | 137 |
Étkezésitojás-termelés | 145 |
A hazai étkezésitojás-termelés helyzete | 147 |
A tojás felépítése, alkotórészei | 148 |
A gazdaságos étkezésitojás-temelés alapjai | 153 |
Tenyésztés, szaporítás, keltetés és árutermelés kapcsolata | 155 |
Előnevelés | 156 |
Utónevelés | 164 |
Tojóházi tartás | 164 |
Az étkezési tojás feldolgozása | 171 |
Trágyahasznosítás | 172 |
A gazdálkodás költségei | 175 |
Gazdaságossági alapfogalmak | 177 |
Kislexikon | 183 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.