kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Zafír Press |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 143 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 21 cm |
ISBN: | 978-963-88275-2-4 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A kiadó előszava | 7 |
Bevezetés | 8 |
A változtatás ideje | 8 |
A koleszterin rejtélye | 8 |
A koleszterin a szervezetben | 11 |
LDL ("a rossz, kártékony koleszterin") | 11 |
HDL ("a jó, jótékony koleszterin") | 11 |
Hogyan tudom ellenőrizni a koleszterinszintemet? | 11 |
Az ideális koleszterinszint | 13 |
A koleszterin és az érelmeszesedés | 14 |
Hogyan rakódik le a koleszterin? | 14 |
Az érelmeszesedés hatása az egészségre | 14 |
A koleszterin és a keringés kapcsolata | 15 |
A kockázati tényezők csökkentése | 16 |
Testmozgás | 16 |
Dohányzás | 17 |
Elhízás | 17 |
Étrend | 18 |
Stressz | 18 |
Cukorbetegség | 18 |
Magas vérnyomás | 19 |
Dióhéjban | 19 |
A szívbarát étrend | 20 |
A Mediterrán étrend kulcsfontosságú tulajdonságai | 20 |
Gyümölcsök és zöldségek a Mediterrán étrendben | 22 |
A természet gyógyító ételei | 22 |
Teljes kiőrlésű gabona a Mediterrán étrendben | 26 |
Zsírok a Mediterrán étrendben | 27 |
Telített zsírok | 28 |
Egyszeresen telítetlen zsírok | 30 |
Többszörösen telítetlen zsírok | 30 |
Vegetáriánus étrend | 32 |
Táplálékkiegészítők a koleszterincsökkentő étrendben | 34 |
Mediterrán étrend: az életstílus elsajátítása | 37 |
Tíz módszer, ami segít az étrendjét a Mediterrán étrendhez közelíteni | 37 |
Érje el a magasságának megfelelő testsúlyt! | 37 |
Tervezze meg a rendszeres étkezést! | 37 |
Élelmiszercímkék | 40 |
Éttermi étkezés: válassza az egészségeset! | 43 |
Reggelik | 46 |
Több mint müzli | 48 |
Energiadús smoothie | 48 |
Palacsinta hajdinalisztből | 51 |
Reggeli szelet | 51 |
Banános zabkása | 52 |
Tojásrántotta füstölt lazaccal | 52 |
Édeskukorica-lepény mártogatós szósszal | 54 |
Mexikói burrito | 55 |
Krémes rizskása (congee) | 55 |
Muffin szárított gyümölccsel | 56 |
Spanyol omlett | 56 |
Párolt dim-sum | 59 |
Kedgeree friss lazaccal | 59 |
Levesek és saláták | 60 |
Sütőtökkrémleves | 62 |
Hűs avokádóleves | 63 |
Citromfűleves édeskukoricával | 64 |
Gazpacho | 64 |
Tápláló halleves | 66 |
Fűszeres thai leves | 66 |
Csirkehúsleves | 67 |
Vegyes zöldfűszeres saláta | 67 |
Csicseriborsós babsaláta | 68 |
Saláta négyféle gombával és szarvasgombaolajjal | 69 |
Rukkolás tonhalsaláta | 69 |
Klasszikus francia saláta | 70 |
Friss nizzai tonhal | 70 |
Thai csirkesaláta | 73 |
Csirkemájsaláta | 73 |
Előételek és könnyű ételek | 74 |
Sült fokhagyma | 76 |
Sült sütőtök fokhagymával | 76 |
Sült burgonya zsályával | 76 |
Zsírszegény burgonyakarikák | 76 |
Zöldbab japán módra | 78 |
Brokkoli osztrigaszószban | 78 |
Wokban sült tofu és spenót | 79 |
Tojásos sült rizs | 79 |
Avokádós-paradicsomos tornyok | 80 |
Paradicsomos és bazsalikomos bruschetta | 80 |
Variáció | 81 |
Rakott padlizsán fetával | 83 |
Spárgából készített tutaj lazacikrával, avokádóágyon | 83 |
Marinált lazacos sashimi | 84 |
Lazacos-kapros habkrém | 84 |
Tepsiben sült szardínia | 86 |
Tonhal-tatár | 87 |
Mediterrán marinált tonhal | 87 |
"Mézes-mázos" csirke | 88 |
Keleti csirke salátalevélben | 88 |
Klasszikus amerikai hamburger | 90 |
Bárányhús tandoori ízesítéssel | 91 |
Hagymás máj pirítóssal | 91 |
Főételek | 92 |
Penne napon szárított paradicsommal és fenyőmaggal | 94 |
Gombás rizottó szarvasgombaolajjal | 94 |
Spagetti karamellizált zöldségekkel | 97 |
Gnocchi vadgombás szósszal | 97 |
Tigrisrák szójaszószban | 98 |
Vegyes chilis bab | 98 |
Lazacos halpogácsa | 101 |
Főtt lazac ötféle zöldfűszerrel | 101 |
Kuszkuszban és napon szárított paradicsomos krémben sült tőkehal | 102 |
Mediterrán stílusú sült tőkehal | 102 |
Nizzai tengeri sügér egészben | 105 |
Sütőben sült makrélahalmok | 105 |
Ázsiai zöldséghalomban sült tengeri sügér | 106 |
Félig átsült tonhalszelet spárgával | 106 |
Vörös csattogóhal naranccsal, citrommal és lime-mal | 108 |
Halas rizottó | 109 |
Francia halászlé | 109 |
Friss halburger ciabattán | 110 |
Párolt tengeri sügér kínai módra | 110 |
Citromos-ragadós csirke | 113 |
Sült csirke olasz módra | 113 |
Wokban sült kínai sertéshús | 114 |
Sáfrányos csirke | 114 |
Marokkói báránysült kuszkuszon | 116 |
Borjúmáj wasabis burgonyapürével | 117 |
Desszertek | 118 |
Hűs eperleves friss mentalevéllel | 120 |
Kajszibarackos-narancsos gyümölcskrém | 120 |
Főtt körte vaníliával | 122 |
Grillezett gyümölcs | 122 |
Karamellizált narancs | 123 |
Szezámmagos banán | 123 |
Nyári puding | 124 |
Könnyed égetett krém (creme brulée) | 124 |
Palacsinta ázsiai gyümölcsökkel | 126 |
Málnakrém | 127 |
Tökös-sajtos sütemény | 127 |
Fagyasztott joghurt | 128 |
Szorbet bogyósgyümölcsökkel | 128 |
Könnyű csokoládétorta | 131 |
Hűtött csokoládés sütemény | 131 |
Alapreceptek | 132 |
Klasszikus francia öntet | 134 |
Japán wasabis öntet | 134 |
Keleti öntet | 134 |
Tofus guacamole | 135 |
Salsa | 135 |
Thai mártogatós szósz | 135 |
Zsírszegény hummusz | 136 |
Tzatziki | 136 |
Padlizsános mártás | 137 |
Paradicsomos-fetás mártás | 137 |
Olívabogyókrém (tapenade) | 138 |
Zöldséglevesalap | 138 |
Hallevesalap | 139 |
Csirkehúsleves-alap | 139 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.