Bevezetés | 9 |
Konyhaeszközök | 11 |
Tisztítóeszközök | 15 |
Mértékek | 15 |
A főzéshez szükséges egyes anyagok és különböző mellékételek készítési módja | 17 |
Kenyértésztából készített tésztafélék | 18 |
Szárított gyúrt tészták | 20 |
Gyúrt tészták azonnali használatra | 22 |
Előételek, saláták ,szendvicsek | 29 |
Előételnek készített saláták | 33 |
Húshoz való saláták | 39 |
Szendvicsek | 42 |
Hideg vacsora | 45 |
Tízórai az iskolás gyermeknek | 46 |
Levesek | 49 |
A húslevesről | 49 |
Krémlevesek | 54 |
Hústalan levesek | 55 |
Gyümölcslevesek | 64 |
Levesbevalók | 67 |
Mártások | 73 |
Húsok | 77 |
Marhahús | 77 |
Borjúhús | 85 |
Birka- és bárányhús | 90 |
Sertéshús | 94 |
Sertéshús-készítmények disznóöléskor | 99 |
Szárnyasok | 103 |
Csirke, tyúk | 104 |
Pulyka | 106 |
Kacsa | 107 |
Kövér liba | 109 |
Hússal készült ételek | 113 |
Halételek | 124 |
Sózott halak | 131 |
Nyúlételek, rák | 135 |
Egytálételek | 138 |
Körítések | 142 |
Kolbász- és felvágottfélékkel készült ételek | 147 |
Hús-, hal- és főzelékkonzervek elkészítése | 152 |
Tojásételek és tojásos ételek | 155 |
Gyorsan készülő ételek és tészták | 160 |
Gyorsan készülő ételek | 160 |
Gyorsan készülő tészták | 163 |
Maradékokból készült ételek | 167 |
Hús nélküli vacsoraételek | 174 |
Főzelékfélék | 186 |
Főzelékfélék tisztítása és előkészítése a főzéshez | 186 |
Főzelékek készítése | 191 |
Feltétek főzelékhez | 198 |
Szükséges tudnivalók az ételek készítése körül | 205 |
Melyik húsféléhez milyen körítést adjunk | 208 |
Kalóriákról és vitaminokról | 209 |
Sütemények és tésztafélék | 213 |
Főtt tészták | 214 |
Zsírban sült tészták | 220 |
Élesztős tészták | 224 |
Kukoricaliszt készítmények | 230 |
Rétesek | 232 |
Omlós vajas tészták, piték, lepények | 235 |
Különféle sült tészták | 242 |
Mézes tészták | 245 |
Pogácsák, kiflik, teasütemények | 247 |
Sós tészták | 251 |
Felfújtak, pudingok | 253 |
Tortasütés | 258 |
Töltetlen torták | 259 |
Töltött torták | 263 |
Kekszcsemegék | 266 |
Tortába való töltelékek, sodók, mázak | 267 |
Tortatöltelékek | 267 |
Sodók | 268 |
Sodónak valók | 268 |
Tortamázak | 269 |
Friss kompótok, gyümölcssaláták, krémek, csemegék | 271 |
Fagylaltok, italok, cukorkák | 283 |
Főzeléktartósítás, gyümölcsbefőzés és tartósítás | 287 |
Gyümölcsbefőzés és eltevés | 290 |
Kompótok | 290 |
Lekvárok | 295 |
Cukorbefőttek, dzsemek | 299 |
Gyümölcsszörpök,likőrök, gyümölcsborok | 309 |
Cukrozott gyümölcs, házi mazsola | 312 |
Befőzés cukor nélkül | 313 |
Zöldség- és főzelékfélék eltevése télire | 319 |
Főzelékfélék, ízesítők, tojás | 319 |
A főzelékfélék eltevése újabb módja | 326 |
Vegyes saláták, givecsek | 328 |
Téli savanyúságok ecetben | 331 |
Vízben eltett uborka és káposzta | 336 |
Gyümölcs- és főzelékfélék szárítása | 342 |
Szükséges tudnivalók a konyha körül | 346 |
Tisztaság a konyhában és a kamrában | 348 |
A télire való zöldség- és főzelékfélék, savanyúságok és más élelmiszerek eltartása pince és kamra nélkül | 351 |
A télire való zöldség- és főzelékfélék eltevése pincébe | 353 |
Nagytakarítás a pincében | 353 |
A zöldség- és főzelékfélék elrakása | 354 |
Különféle hasznos tudnivalók | 355 |
Nagytakarítás | 355 |
Poloskairtás | 355 |
Védekezés a molykár ellen | 356 |
Szappanfőzés marószóda nélkül | 357 |
Szappanfőzés | 357 |
Mosás főzés nélkül | 358 |
Vasalás | 359 |
Finom selyemfehérnemű mosása | 359 |
Színehagyott szőnyegek tisztítása | 360 |
Függelék a második bővített kiadáshoz | 363 |
Kiegészítő receptek | 365 |
Levesek | 365 |
Mártások | 367 |
Húsételek és hússal készült ételek | 367 |
Főzelékek, hústalan ételek | 372 |
Tésztafélék | 375 |
Étrendek összeállítása | 383 |
Tavaszi étrendek | 383 |
Nyári étrendek | 384 |
Őszi étrendek | 386 |
Téli étrendek | 387 |
Tárgymutató | 391 |
Tárgymutató a függelékhez | 403 |