kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Rózsa Kálmán és neje |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 612 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyolczadik tetemesen javitott és bővitett kiadás. Nyomatja és kiadja Rózsa Kálmán és neje. |
Hús-levesek, bőjti-levesek, továbbá leves utáni feladatni szokott húsevő- és bőjti-napi ételek avagy aszsziettek | |
Hús-levesek | |
Jó hús-leves | 1 |
Sodrott-leves | 2 |
Cseh-leves | |
Barna-leves | |
Kenyér-leves | 3 |
Kenyér-leves apró madarakkal | |
Franczia leves | |
Vágott-leves | 4 |
Vegyes-leves mindenféle zöldségből | |
Tört-leves sült tyúkokból | |
Tört-leves kappanokból | 5 |
Zöldborsó-leves rizskásával | |
Velő-leves | |
Vadász-leves | |
Császár-gersli-leves | 6 |
Borjúhús-leves | |
Virágoskáposzta- vagy kartfiola-leves | |
Káposzta-leves | |
Tápláló vagy beteg-leves | 7 |
Krumpli-leves | |
Leves vajas galuskával | |
Máj-leves | 8 |
Bekötéssel készült leves | |
Fogolymadár-leves | |
Sárgarépa-leves | |
Leves fűszerezett gombóczczal | 9 |
Szalonka-leves | |
Barna leves | 9 |
Hajdina (pohánka) kása-leves | 10 |
Leves apró húsgombóczczal | |
Leves lúdaprólékkal | |
Leves szalonnás-gombóczczal | 11 |
Fű-leves | |
Rizskása-leves | |
Rák-leves | 12 |
Leves agyvelő-gombóczczal | |
Leves szalonnás-gombóczczal | 13 |
Leves tüdős-táskával | |
Leves velőgombóczczal | |
Leves agglegénynyel | 14 |
Leves hasé-fánkkal | |
Leves máj-gombóczczal | |
Leves dara-galuskával | 15 |
Olió-leves | |
Leves krumpli-gombóczczal | |
Leves hús-gombóczczal | 16 |
Leves dörzsölt szalonnagombóczczal | |
Török-leves | 17 |
Orosz-leves | |
Kaszás-lé | |
Száraz marhahús-leves, vagy leves-szeletek útra | 18 |
Lép-leves | |
Csontvelő-leves | 19 |
Gyökér-leves | |
Rongyos-leves | |
Leves paczallal | 20 |
Borsó-leves disznófüllel | |
Barna-leves karórépával | |
Leves endiviával, kellel vagy sóskával | |
Franczia fű-leves csiperkegombával | 21 |
Gyapju-leves | |
Császár-leves | |
Leves dara-lepénynyel | 22 |
Panádi-leves | |
Leves többszinü puddinggal | |
Leves uszó gombóczczokkal | |
Tört-mandola-leves | 23 |
Szágó-leves | |
Fű-leves velővel | |
Fenyőmadár-leves | 23 |
Német Olio-leves | 24 |
Olasz Olio-leves | |
Franczia fű-leves másképen | |
Fehérrépa-leves | 25 |
Szágó-leves linczi módra | |
Tojásgersli | |
Vegyitett leves húsevő napon | |
Hurut-leves | 26 |
Lencse-leves vén tyúkkal | |
Galamb-leves | |
Zöld riskása-leves | |
Olasz risa leveshez | 27 |
Leves velő-lepénynyel | |
Leves sült borsóval | 39 |
Leves irósvaj-galuskával | |
Gomba-leves | |
Bőjti-levesek | |
Fekete leves | 29 |
Sör-leves | |
Kenyér-leves | |
Zöldborsó-leves | 30 |
Bőjti-lé száraz borsóból | |
Bab-leves | |
Halbeles-leves | |
Csuka- vagy ponty-leves | 31 |
Rák-leves vagdalt aprólékkal (ragout) | |
Mandola-leves | |
Tej-leves | 32 |
Halikrás leves | |
Szegfűgomba-leves | |
Bor-leves | |
Zeller-leves | 33 |
Szárazborsó-leves | |
Hal-leves | |
Lencse-leves | |
Fű-leves | 34 |
Spárga-leves | |
Tekenősbéka-leves | |
Csokoládé-leves | |
Szárcsa-leves | 35 |
Kozák-lé | |
Krumpli-leves | |
Bőjti-leves gyökerekből | |
Tört-leves | 36 |
Barna leves hal-gombóczczal | |
Olasz viz-leves | 37 |
Vöröshagyma-leves | |
Ponty-leves | |
Eper-leves | 38 |
Barna hal-leves haltejlepénynyel | |
Benediktinus-leves | |
Rántott-leves tojáshabarékkal | |
Ál-csokoládé-leves | 39 |
Haltüdő-leves | |
Béka-leves | |
Vegyitett leves halikra-, rák- és csigából | 40 |
Gersli-leves aszalt gombával | |
Turbolya-leves | |
Karthauzi-leves | |
Tej-leves tojáshó-karimával | 41 |
Bekötéssel készült leves | |
Vesztfaliai sör-leves | |
Hal-leves olaszosan | 42 |
Mandola-leves habbal | |
Kolbász-leves bőjtinapon | 42 |
Tört-leves | 43 |
Tejfel-leves | |
Kucsmagomba-leves | |
Birsalma-leves | |
Czitrom-leves | 44 |
Alma-leves | |
Tej-leves tojáshóval | |
Leves tojásszékből | 45 |
Alsó-németországi leves | |
Hasché-leves | 45 |
Fánk-leves | |
Czompó-leves piskótagombóczczal | |
Szágó-leves vörös borral | 46 |
Kolbász-leves bőjti-napon másképen | |
Irósvaj-leves | 47 |
Édeskáposzta-leves | |
Bor-leves mandolával | |
Póré-leves | |
Betegek és lábadozók számára való levesek | |
Kenyér-leves | 48 |
Lágyitó hús-lé | |
Hütő és vértisztitó fűlevesek | |
Rák-leves gyökerekkel és füvekkel | 49 |
Zabkása-leves hús-lével | |
Erősítő leves lábadozók számára | |
Erős leves főképen betegek számára | |
Lágyitó és hűtő lé | 50 |
Görcscsillapító lé | |
Gyengéknek való erős pép | |
Erős pép lábadozóknak | |
Betegeknek való főtt zsemlye | |
Frissitő pép a hideglelésben, bágyadásban s epe-nyavalyákban szenvedőknek | 51 |
Rizskása betegek számára | |
Rizskása-panádli | |
Fogolymadár-leves betegek számára | |
Csiga-vagy kagyló-leves | 52 |
Hús-gallerte | |
Gallerte mellfüvekből | 53 |
Borjútüdő-pép | |
Pép mézes bolyonyikból (Zuckerwurzel) | |
Rizspudding az oly lábadozók számára, kiknek gyomruk már emészthet | 54 |
Hús- és böjti-levesekbe valók | |
Bekötés | 54 |
Bekötés böjti-napon | 55 |
Csuka-szarvasok | |
Karórépa-gombócz bajor módra | |
Sült daragombócz | |
Sült halgombóczok | 56 |
Fojtott gombóczok | |
Borjúlép-gombóczok | |
Kappan-gombóczok | |
Menyhalmáj-gombócz | 57 |
Rák-gombócz | |
Vagdalt (ragout) gombóczok | |
Szalonnás gombócz bőjti-napon | 58 |
Dara-fánczli | |
Rák-fánczli | |
Máj-fánczli | 59 |
Menyhalmáj-fánczli | |
Velővel töltött zsemlye | |
Spanyol rizskása | |
Császár-lepény | 60 |
Dara-lepény fojtva | |
Malacz-kolbász levesbe | 61 |
Rizslepény levesbe | |
Fojtott habos-kolbász levesbe | |
Haltáska levesbe | 62 |
A leves után feladatni szokott ételek, húsevő- és bőjtinapokon | |
Húsevő-napi asszittek | |
Sódar, vajban sült zsemlyeszeletekkel | 62 |
Fürj rizskásával | 63 |
Sütött szarvasok | |
Kolbász párolt vöröshagymával | 64 |
Karbonád szardellával | |
Kakastaréjok | |
Rántott csirke | 65 |
Sült krumpli | |
Béka-karbonád krumplival | 66 |
Lúdmáj rizskása-keritésben | |
Sodrott ostya borjúhússal | 67 |
Krumpli-lepény ragúval | |
Vesepecsenye krumplikásával | 68 |
Velő-kása | 69 |
Vagdalt lepény | |
Kappanszegy osztrigával | 70 |
Vagdalt kucsmagomba | |
Borjúhús-meridon | 71 |
Ragú-lepény | |
Ragú sodarral és sült krumplival | 72 |
Sodralék csiperkegombával | |
Sült sodralék krumpliból | 73 |
Sódar-lepény | |
Galamb papiros-tekercsben | 74 |
Lepény vagdalttal | |
Másforma lepény | 75 |
Fogoly-szalmit vagdalt apró pástétomokkal | |
Szalonka-szalmi | 76 |
Sodralék palacsintából | |
Bőjti-napi assziettek | |
Sült tojás | 77 |
Tojás vagdalt aprólékkal (ragout) | |
Tojás krumplival | 78 |
Hollandiai módon készült tojás | |
Elsikkadt tojás sóskával | |
Töltött tojás | 79 |
Tojás-palacsinta | |
Tojás-fánczli | |
Tojás-kelyhecskék | 80 |
Buktatott tojás | 80 |
Üllepedett tojás | 81 |
Krumpli tejben | |
Töltött csiga | |
Osztriga csukával vagy menyhal-májjal | 82 |
Jászkeszeg heringgel | |
Hal-karbonád | 83 |
Kevert tojás spárgával és rákfarkakkal | |
Sodralék tojásból | |
Marhahúsok, mártások, főzelékek | |
Marhahúsok | |
Emlékeztetés a húsra nézve | 84 |
Marhahús, legjobb mód szerint | 85 |
Befojtott marhahús rizskása-boritékkal | 86 |
Befojtott marhahús | |
Befojtott marhahús krumpli-boritékkal | 87 |
Befojtott marhahús ugorka-mártással | |
Angol módra készitett marhahús | 88 |
Tormával beborított szegy | 89 |
Befojtott marhahús | |
A marhahús megbarnitásának módja | |
Marhahús legjobb ízlés szerint | 90 |
Marhahús papiros-tekercsben | |
Sodrott és nyúlhoz hasonlitó marhahús | |
Marhahús olaszosan | 91 |
Marhahús bréz-levesben | |
Marhahs portugal módra | |
Marhahús meggy- vagy málna-lével | |
Mustban főtt marhahús | 92 |
Marhahús stofadéval | |
Cseh módon fojtott marhahús | |
Marhahús angolosan (beefsteaks) | 93 |
Beefsteaks osztriga-mártással | |
Olasz beefsteaks | |
Marhahús-szeletek | 94 |
Frikasszé hideg marhahúsból | |
Vese-pecsenye angol módra | |
Fonott vesepecsenye | 95 |
Marhahús hollandiai módra | |
Rostélyos | |
Töltött rostélyos | |
Marhafark | 96 |
Marhahús legjobb módra | |
Szarvasfartő | 97 |
Fenyőmagos marhahús | |
Besózott marhahús | 98 |
Bőrös marhahús | |
Sulykolt marhahús | 99 |
Marhahús vérrel bevonva | |
Sodrott marhahús | |
Rostélyos burgonyával | 100 |
Franczia stofádé | |
Olasz stofádé | 101 |
Mártások | |
Alma-mártás | 101 |
Paradicsomalma-mártás | 102 |
Paradicsomalma-mártás másképpen | |
Sóska-mártás | |
Szardella-mártás | |
Birsalma-mártás | 103 |
Kaporna-mártás | |
Csiperkegomba-mártás | |
Czitrom-mártás | |
Vörösrépa-, máskép czékla-mártás | 104 |
Befojtott vöröshagyma-mártás | |
Fokhagyma-mártás | |
Ugorka-mártás | 105 |
Mandola-torma | |
Zsemlyés torma | |
Olasz mártás | |
Ribizke-mártás | 106 |
Galagonya-mártás | 106 |
Hideg mustár-mártás | |
Mogyoróhagyma-mártás marhahúshoz | |
Zöld mártás | |
Fekete-kenyér-mártás | 107 |
Komló-mártás | |
Spanyol mártás | |
Hideg szardella-mártás | |
Vaj-mártás | 108 |
Fehér mártás | |
Spanyol módra készült zöldség-mártás | |
Zöldség-mártás | |
Kerti-atraczél-mártás | 109 |
Torma eczettel és olajjal | |
Vadhús-mártás | |
Angol mártás | |
Besamel-mártás | |
Hajnal-mártás | 110 |
Hollandi mártás | 110 |
Szarvasgomba-mártás | |
Friss szarvasgomba-mártás | |
Vegyes mártás | 111 |
Muszka mártás | |
Kinyomott ugorka-mártás | |
Lioni mártás | |
Királyi mártás | 112 |
Patriárka-mártás | |
Krumpli-mártás | |
Aszú tőkehal-mártás | |
Német mártás | 113 |
Zsázsa vagy vizi-torma-mártás | |
Borjúláb-mártás | |
Narancs-mártás tormával | |
Gyenge bab-mártás | |
Tojásszék-mártás hidegen | 114 |
Zöld-mártás hidegen | 114 |
Gomba-mártás | |
Petrezselyem-mártás | |
Póré- vagy párhagyma-mártás | 115 |
Sárgarépa-mártás | |
Metélőhagyma-mártás | |
Vöröshagyma-mártás barnán | |
Hering-mártás hidegen | |
Mustár-mártás karbonádhoz | 116 |
Tejfel-mártás vadsülthez | |
Meggy-mártás | |
Osztriga-mártás | 117 |
Tengeri-rákhoz való mártás | |
Hal-mártás á la craster | |
Szalmi | |
Hal-mártás másképen | 118 |
Főzelékek | |
Savanyu káposzta befojtva | 118 |
Befojtott savanyu káposzta rizskásával | 119 |
Töltött savanyu káposzta | |
Kalarábé barnára fojtva | 120 |
Kalarábé fehéren fojtva | |
Töltött kalarábé | 121 |
Kartifiola vajas mártásban | 122 |
Édes káposzta rántva | |
Édes káposzta rizskásával és sódarral | 123 |
Vagdalt édes káposzta | |
Kék káposzta gesztenyével | 124 |
Zöld borsó | |
Articsóka zöld borsóval | |
Krumpli rostélyos-pecsenyével | 126 |
Töltött krumpli | |
Krumpli borjúaprólékkal | |
Zöld bab | |
Lencse fogolylyal | |
Sárgarépa kalarábéval | 127 |
Paradicsomalma francziásan | 128 |
Spárga vajmártásban | |
Hoszpót | 129 |
Lőtözött-saláta vajmártásban | |
Vegyitett főzelék | |
Hajdu-káposzta | 130 |
Paréj sóskával | |
Jóizű krumpli-gombócz | |
Kartifiola sajttal | |
Fehérrépa kolbásszal | 131 |
Fehérrépa másképpen | |
Borjúvese savanyu káposztával befojtva | |
Ugorka sertés-karbonáddal befojtva | |
Karórépa borjúfodorhájjal | 132 |
Karórépa füstölt hússal fojtva | |
Borsó sertéshússal | 133 |
Savanyu káposzta fáczánnal | |
Hónapos retek | |
Sóska frikandóval | 133 |
Komló | 134 |
Tejfeles savanyu káposzta | |
Savanyu káposzta kolozsvári módon | |
Kartifiola tejfel-mártással | |
Fehér káposzta befojtva | 135 |
Töltött és buktatott fehér káposzta | |
Mogyoróhagymával barnára fojtott édes káposzta | |
Édes káposzta rizskásával, olaszosan | 136 |
Gyönge kalarábé sódarral | |
Édes tejbe fojtott fehérrépa | |
Kartifiola sódarral és tejfellel | |
Töltött paréj | 137 |
Édes tejben főzött paréj | |
Endivia, főzeléknek használva | |
Kifejtett zöld borsó tejszinnel | |
Kifejtett zöld borsó gyenge csibével | |
Zeller burgonyával (krumpli) | |
Zeller sajttal | |
Törött lencse | |
Burgonya vöröshagymával | 139 |
Tökkáposzta | |
Burgonya sajttal | |
Burgonya tejszinnel s petrezselyem-zöldjével | 140 |
Fasirozott kartfiolia | |
Lucskos-káposzta | |
Burgonya német-alföldiesen | 141 |
Párolt burgonya | 141 |
Burgonya petrezselyemmártásban | |
Burgonya szardellával | |
Zöld bab párolva | 142 |
Zöld bab sódarral | |
Töltött ugorka | |
Hoszpót más módon | 143 |
Káposzta töltve | |
Káposzta táskában | 144 |
Káposztás táska másképen | |
Káposzta-kolbász | |
Káposzta-kolbász rántva | 145 |
Édes káposzta glászszal | |
Párolt káposzta almával | |
Töltött káposzta borsóval | 146 |
Vörös káposzta befojtva | |
Savanyu káposzta csukával és osztrigával | |
Párolt savanyu káposzta sódarral és burgonyával | 147 |
Halikrás káposzta | |
Káposzta bajor módra | 148 |
Kirántott spárga | |
Káposzta francziásan | |
Sárgarépa befojtva | 149 |
Sárgarépa-kása | |
Töltött fehérrépa | |
Fehérrépa befojtva ürühússal | 150 |
Többszinü főzelék | |
Töltött zeller | |
Káposzta-sarjadék (Sprossen) | 151 |
Száraz borsó-pudding | |
Burgonya majoránával | |
Frikaszszirozott burgonya | 152 |
Töltött articsóka mártással | |
Különféle főzelékekre valók | |
Jó hurka | 152 |
Hús-pogácsa | 153 |
Máj-pogácsa | |
Füstölt tölgy | |
Borjúláb rántva | 154 |
Tehén-tölgy | |
Borjúvelő rántva | 154 |
Zsidó-pecsenye | |
Franczia karbonád | 155 |
Bárány-karbonád boritékban | |
Gyönge galamb-karbonád | |
Borjúmáj-karbonád | 156 |
Fasirozott karbonád | |
Fasirozott karbonád másképen | |
Hús-fánczli | |
Hús-fánczli másképen | 157 |
Velővel töltött zsemlyeszeletek | |
Borjúléppel töltött zsemlyeszeletek | |
Rántott szardella | |
Hús-lepény | 158 |
Rántott borjúmáj | |
Borral készült kolbász | |
Rák-kolbász | |
Hüvely nélküli kolbász | 159 |
Rántott kolbász | |
Rántott kolbász másképen | 160 |
Velő-kolbász | |
Kappan-kolbász | |
Velő-karbonád | |
Recze-kolbász | |
Ostya-kolbász | 161 |
Vagdalt-kolbász | |
Vagdalt-kolbász másképen | |
Metélt-kolbász (Nudeln-Wurst) | 162 |
Becsináltak | |
Becsinált szárnyas állatok | |
Csirke fehéren fojtva | 162 |
Fasirozott csirkék | 163 |
Csirkék krottonban | |
Csirkék zöld borsóval és rákfarkakkal | 164 |
Csirkék zöld borsóval és rákfarkakkal másképen | |
Csirke felforrázva főve | |
Csirkék tejfellel és czitrom-szeletekkel | 165 |
Csirkék frikaszszéban | |
Csirke vérmártásban | |
Csirke kaporna-mártásban | 166 |
Csirkék narancs-mártásban | |
Csirkék vajmártásban kartifoliával | |
Csirkék paradicsomalma-mártásban | 167 |
Befojtott kacsa apró vöröshagymával | |
Kappan csigával | 168 |
Kappan hamis csigamártásban | 168 |
Galamb befojtva | |
Fasirozott galamb | 169 |
Páczolt galambok mint foglyok | |
Fiatal pulyka-karbonád frikandóban | 170 |
Fasirozott-pulyka | |
Paprikás csirke (csibe, pisellye) | 171 |
Rizskásával fasirozott kacsa | |
Befojtott csirke vöröshagymával | 172 |
Párolt csirke ragúval töltve | |
Leforrázva főzött csirke burgonyával | |
Fasirozott csirkék másképen | |
Fasirozott csirkék még másképen | 173 |
Csirkék tárkony-mártásban | 173 |
Csirkék rák-mártásban | 174 |
Csirkék máj-mártásban | |
Csirkék czitrom-mártásban | |
Csirke hamis csigamártásban | 175 |
Csirke rák-vagdalttal | |
Csirke szalonnával | |
Csirke kevert étekkel | 176 |
Vén tyúk fekete mártásban | |
Kappan fehéren fojtva | 177 |
Kappan á la Dopf | |
Kappan osztriga-mártással | |
Kappan lencsével | 178 |
Páczolt fogoly | |
Fasirozott foglyok | |
Szalonka mártással | 179 |
Galamb forrázva főve | |
Töltött galamb frikaszszéban | 180 |
Párolt galamb kartifiolával | |
Párolt galambok burgonyával | |
Párolt galambok czitrom-mártásban | 181 |
Spékelt galamb kaporna-mártásban | |
Galamb fekete-mártásban | |
Galamb sóska-mártásban | 182 |
Fasirozott galambok | |
Galambok lencsével | |
Vadkacsa fekete mártásban | |
Vadgalamb barna mártásban | 183 |
Vadgalamb leforrázva főve | |
Tormás tyúk | |
Barnára párolt csirke | 184 |
Csirke vajas mártásban kartifiolával | |
Párolt csirke metélttel | |
Párolt csirke rizskásával | 185 |
Fojtott csirke bajormódra | |
Töltött csirke | |
Befojtott galamb fűszeres-zöldségekkel | 186 |
Leforrázva főtt kacsa tárkonyos lében | |
Befojtott kacsa czitromhéjjal | |
Kacsa tejfeles mártásban | 187 |
Kacsa osztriga- vagy csiga-mártalékkal | |
Almával töltött sült kacsa, narancs- és czitrom-lével | |
Kacsa francziásan | 188 |
Kacsa görögösen | |
Fajdtyúk befojtva | |
Fáczán angolosan | 189 |
Fáczán olaszosan | |
Fürj rizskása-koszoruval | 190 |
Húrosrigó szalmiban | |
Vadlúd befojtva | |
Vadlúd tejfeles mártásban | |
Szárcsa párolva | 192 |
Becsináltak s vagdalt aprólékok | |
Borjútej frikaszszéban | 192 |
Spárgával, rákkal és zöld borsóval töltött borjúszegy | |
Borjúszegy glászban | |
Borjúszegy szagóval | 194 |
Borjúszegy czitrom-mártásban | 195 |
Borjúagyvelő czitrom-mártásban | 195 |
Borjúkarbonád kapornával | |
Borjúkarbonád barnára fojtva | |
Spékelt borjúhús-szeletek | 196 |
Borjúczomb füstöltö nyelvvel spékelve | 196 |
Töltött borjúczomb mártással | 197 |
A borjú reczéjében fasirozott | |
Fasirozott nyúl | 198 |
Bárányhús befojtva | |
Bárányhús tárkonymártásban | 199 |
Borjúhúsból készült ragú | |
Pulyka- és kacsaszárnyakból készült ragú | |
Ragú zsemlye-pástétomban | 200 |
Őzhát-ragú | |
Nyelv galagonyabogyó-mártásban | 201 |
Nyárson sült nyelv szardella-mártásban | |
Nyelv frikandóban | |
Nyelv lengyel-mártásban | 202 |
Borjúvelő-kompó | |
Borjúpecsenye-maradékból készült frikaszszé | |
Gulyásos- és pörkölthús | 203 |
Becsinált fehér karikával a tál szélén | |
Zöld ragú vörös karikával | 204 |
Vörös becsinált zöld karikával | |
Fehér becsinált sárga karikával | |
Borjú-brézli-ragú | |
Borjú-fodorháj olasz módra | 205 |
Borjú-agyvelő rákvajjal | |
Közönséges becsinált borjúhús | |
Ragú borjúhúsból | 206 |
Borjúszegy vegyületben (hodgepodge) angol módra | |
Vágottból készült karbonád | |
Borjúszeletek skócziai módon | 207 |
Tormás borjúfej hig eczettel, lében | |
Borjú-agyvelő egyveleggel | 207 |
Ragú borjúhúsból sódarral és burgonyafánkocskákkal | 208 |
Ragú kacsa- vagy libaaprólékból | |
Ragú borjúlapoczkából és gombából | |
Ragú gerincz-velőből spárga-és osztrigával | 209 |
Ragú borjúveséből irósvajjal | |
Borjúhús-stofád | |
Stofád rőtvadból | 210 |
Töltött borjúszegy párolva | |
Vadhús módra készitett borjúszegy | |
Borjúagyvelő frikaszszéban | 211 |
Borjúlép fasirozva | |
Becsinált borjú-agyvelő | |
Máj-budin | |
Becsinált borjú-brézli (Briesl) | 212 |
Borjúfül töltve | |
Borjúfej párolva | |
Borjúfej mártással | 213 |
Fasirozott karbonád mártásban | |
Fasirozot karbonád másképen | |
Karbonád kapormártásban | 214 |
Karbonád pástétomban | |
Borjúmáj töltve | |
Borjúmáj szardellamártásban | 215 |
Borjúfej-meridon | |
Pörkölt-nyelv | |
Marhanyelv készitésének módja | 216 |
Fasirozott nyelv | |
Marhanyelv sütve | 217 |
Borjúhús tengerészmódra | |
Glasszirozott borjúhús-szeletek | |
Leforrázva főtt malaczlapoczka | 218 |
Tokán | |
Becsinált bárányhús | |
Becsinált bárányszegy | 219 |
Tormás bárányhús eczetes-lében | |
Barnára párolt bárány-hús | 220 |
Báránylapoczka sóska-mártásban | |
Bárányhús-ragú | |
Báránykarbonád tejfeles mártásban | 221 |
Bárányfej francziásan | |
Bárányhús-ragúban | |
Bárányhús hollandiai módon | 222 |
Bárányhús-becsinált zöld borsóval | |
Báránytüdő czitrom-nedves mártással | 223 |
Báránylapoczka ragúval | |
Bárányhús-budin ragúval | |
Bárányhús-becsinált csiperke-gombával | 224 |
Nyúl módjára készült bárány szardella-mártással | |
Bárányhús pástétommal | |
Bárányhús tormával | 225 |
Kevert étek bárányhúsból rákmártással | |
Bárányczomb ugorkamártással | 225 |
Fasirozott bárányczomb | 226 |
Bárányczomb francziásan | |
Bárányczomb vöröshagymával | |
Párolt nyúl kapornamártásban | 227 |
Királyi nyúl | |
Nyúl-aprólék becsinálva | |
Szarvasszegy mártásban | 228 |
Leforrázva főtt szarvashús | |
Szarvashús pástétomban | 228 |
Szarvasmáj párolva | 229 |
Szarvashús szardella-mártásban | |
Szarvasfül párolva | |
Ragú megmaradt vadsültből | |
Őzszegy mártással | 230 |
Őzhús pástétomban | |
Őzlapoczka mártással | |
Szarvasszegy bőrrel | 231 |
Gulyásoshus bécsiesen | |
Marhanyelv tormával | |
Becsinált marha- és juhhúsok, rostélyos pecsenyék, czombok és aszpikek | |
Vesepecsenye apró krumplival | 232 |
Vesepecsenye angol módra | |
Betekergetett vesepecsenye | 233 |
Spékelt vesepecsenye | |
Befojtott vesepecsenye | 234 |
Rostélyos pecsenye töltve | |
Töltött rostélyos pecsenye bajor módra | 235 |
Rostélyos pecsenye befojtva | 235 |
Rostélyos pecsenye francziásan | 236 |
Ökörfark | |
Marhahús-szeletek | 237 |
Ürüczomb francziásan | |
Töltött fehér-pecsenye | 238 |
Befojtott ürüczomb | |
Vaddisznófej | 239 |
Vaddisznóhús készitési módja | |
Aszpik készitési módja | 239 |
Kocsonyaszerüleg készült borjúfej | 240 |
Fiatal pulyka sajtóban aszpikkal | 241 |
Berakott aszpik | |
Befojtott sodralék | 242 |
Ürüczomb rizskásával | |
Egész marhatölgy fasirozva | 243 |
Rostélyos sült tölgyszeletek zöldség-mártásban | |
Czukorral fényesitett tölgy narancs-mártásban | 244 |
Ragú (vágott-hús) sertéslábból | |
Vékonyan metélt vaddisznóhús | |
Vadhús-módra készitett ürüczomb | 245 |
Sertésvese sampányiborban | |
Sertésfül pármai sajttal | |
Fasirozott malacz | 246 |
Sertéshús vaddisznóhúsmódra készitve | |
Nyúlhús matróz-módra | |
Páczolt vesepecsenye | |
Nyúl-módra készitett vesepecsenye | 247 |
Vesepecsenye tejfeles-mártással | |
Vesepecsenye-szeletek zöldségekkel | |
Ugyanaz francziásan | 248 |
Fasirozott vesepecsenye párolva | |
Mustos pecsenye | |
Rostélyos pecsenye németesen | 249 |
Párolt rostélyos pecsenye | |
Párolt rostélyos pecsenye másképen | |
Rostélyos pecsenye tejfeles lével | 250 |
Rostélyos pecsenye burgonyával | |
Rostélyos pecsenye burgonyával másképen | |
Marhahús-karbonádok szardellával | 251 |
Marhahús-Collops (angol étek) | |
Marhahús-Gobbets (angol étek) | 252 |
Marhaláb szardellamártással | |
Ökörfark pástétomban | |
Felsár-pecsenye mártással | 253 |
Marhaczomb páczolva | |
Marhavese és marhamáj | |
Marhalép | 254 |
Marhahús-kolbász | |
Párolt czomb mogyoróhagymával spékelve | |
Ürüczomb paradicsomalma-mártásban | |
Ürüczomb, őzczomb módjára készitve | 255 |
Párolt juhhús fekete mártásban | |
Ürüczimer | 256 |
Ürüczomb portugáli módon | |
Sült ürüczomb fűszeres lével | |
Bélelt juhhús-karbonád | 257 |
Sódarral és szardellával spékelt juhtar | |
Juh-karbonád eczetes lében | |
Juhhús török módra | 258 |
Sertéshús tormával | |
Sertéshús florenczi módra | |
Sertésfej sajtóban | 259 |
Kocsonyázott sertésfej | |
Párolt sertéshús vadhús-módra | |
Főtt malacz eczetes lében, tormával | 260 |
Malacz kocsonyában | |
Ugyanaz másképen | |
Vaddisznó módjára készitett malacz | 261 |
Forralt sertésfej eczetes lében | |
Őzczomb-szeletek borjúhús-szeletek módjára készitve | 262 |
Barnára párolt nyúl | |
Tojás-ételek | |
Higra főtt tojás | 263 |
Kemény tojás | |
Kemény tojás sóska-mártással | |
Kemény tojás szardellával | 264 |
Tojás franczia módra | |
Rántotta | |
Zsemlyemorzsás rántotta | |
Borjúvesés rántotta | 265 |
Rántotta spárgával | |
Almás rántotta | |
Rántotta gombával | |
Heringes rántotta | |
Sült tojás párolva | 266 |
Kemény tojás tejfeles-mártásban | |
Rántotta rákfarkakkal | |
Ikrával töltött tojás | |
Elsikkadt tojás eczettel | 267 |
Tormás tojás | |
Töltött tojás zöld borsóval | |
Lutheránus tojás | |
Tojáskelyhecskék gombákkal | 268 |
Ugorkával vegyitett tojás | |
Vajból kirántott tojás | |
Tálba ütött tojás | 269 |
Ökörszem | |
Tálba ütött tojás szardellával | |
Tojás-sült | 270 |
Tojás-bubbert | 270 |
Tojáslepény fűvekkel | |
Tojás mustár-lével | 271 |
Tojás burgonyával | |
Tojás besamellal | |
Tojáslepény | 272 |
Tojáslepény szalonnával | |
Meggyes tojáslepény | |
Borjúvesés tojáslepény | |
Tojáslepény sárgarépával | |
Zsemlyemorzsás tojáslepény | 273 |
Tojáslepény spárgával | |
Apró mandolás tojáslepénykék | |
Savanyú tojásétek | |
Bécsi vagy tánczoló tojásétek | 274 |
Felpuffadt tojáslepény | |
Tojásgombócz | 275 |
Tojásételek olaszosan | |
Töltött fridatta (tojáslepény) | |
Töltött kucsmagomba mint tojásétek | 276 |
Tojás portugalli módra | |
Habtojás | |
Tojáspite | 277 |
Pontyvéres tojáspite | |
Formában sütött tojásétek | |
Tojás-kolbász | 278 |
Tojás-sajt | |
Hal-ételek | |
Tőkehal töltve | 278 |
Tőkehal szardellával | 279 |
Sült ángolna mártással | |
Kéken főtt pisztráng | |
Czompó borral | 280 |
Sült czompó mártásban | |
Spékelt harcsa | 281 |
Kecsege czitrom-mártásban | |
Süllő zöld petrezselyemmel | |
Potyka kéken főzve | 282 |
Potyka cseh módra | |
Kocsonyamódra készitett potyka | 282 |
Forrázott csuka tormával | 283 |
Szakgatott csuka savanyu káposztával | |
Sült csuka mártással | 284 |
Csuka vagdalt-mártásban | |
Szardellával spékelt csuka | 285 |
Csuka tejfeles-tormával | |
Kocsonyázott csuka vagy kecsege | |
Halász-hal vagy kevert hal-étel | 286 |
Csuka vagy süllő szardellával | |
Fasirozott pisztráng | 287 |
Csuka osztrigával | |
Potyka zöld mártásban | |
Kocsonyázott cseh potyka | 288 |
Potyka sóska-mártásban | |
Ángolna osztrigával | 289 |
Ángolna kifejtett csigával és krumplival | |
Frikaszszirozott kecsege | 290 |
Főtt lazacz | |
Lazacz finom zöldségekkel | |
Rostélyon sült lazacz | 291 |
Szemling ragúval | |
Frikandó szemlingből | |
Párolt pisztráng | |
Pisztráng vajmártásban | 292 |
Borban főtt pisztráng | |
Pisztráng olajbogyómártásban | |
Pisztráng sülve | 293 |
Kövipotyka czitrom-mártásban | |
Kövipotyka kirántva | |
Leforrázott főtt kövipotyka | |
Kövipotyka kék mártásban | 294 |
Viza metélőhagyma-mártásban | |
Füstölt viza | 294 |
Vizaikra mártásban | |
Vizasodralék | 295 |
Viza párolva | |
Sült viza | |
Nyárson sült viza | 296 |
Tok főve | |
Főtt tok tejfeles tormával | |
Tok czitrom-mártásban | |
Tok frikaszszéban | 297 |
Márna fekete mártásban lengyelesen | |
Sült márna szardellamártássla | 298 |
Sügér főve | |
Sügér hollandiai módra | |
Rántott sügér | |
Főtt lazacz csípős hideg mártással | |
Kékre főtt lazacz zöld mártással | 299 |
Sült csuka borlében | |
Csuka mustárral | |
Sült csuka narancsmártással | 300 |
Csuka csiperkegombával | |
Csuka karfioliával | |
Csuka szardellavajjal | 301 |
Töltött csuka | |
Csuka angol mártásban | |
Csuka portugallus módra | 302 |
Csuka cseh módra | |
Csuka lengyel mártásban | |
Sült csuka hidegen | 303 |
Csuka kéken főzve | |
Csuka karbonád | |
Párolt csuka bor-mártásban | |
Fogas paprikás mártásban | 304 |
Ponty angol módra | |
Párolt ponty különféle mártással | 305 |
Ponty bajor módra | |
Ponty francziásan | 306 |
Ponty olaszosan | |
Ponty lengyelesen | |
Ponty tiroli módra | |
Ponty vörös borlében | 307 |
Töltött ponty | 307 |
Füstölt ponty | 308 |
Ponty-karbonád szardella-mártásban | |
Ponty magyarosan | |
Sült ponty tejfeles mártásban | 309 |
Szalonnával spékelt ponty | |
Ángolna párolva | |
Menyhal kéken főzve | 310 |
Menyhal lengyel mártásban | |
Menyhal vajban kirántva | |
Menyhal osztrigával | 311 |
Menyhal kifejtett kagylócskákkal | |
Kékre főtt galócza | 311 |
Párolt süllő fűszeres zöldséggel | 312 |
Süllő bor-mártásban | |
Czompó czitromos-mártásban | |
Rántott czompó mártással | 313 |
Párolt tőkehal | |
Rántott hering | |
Sült hering mustár-mártással | 314 |
Szardella-szeletek | |
Apró halak | |
Csik vajban kirántva | 315 |
Békák, rákok, szárcsák, tekenősbékák, hódok, vidrák, buvárok, csigák, gombák, osztrigák | |
Béka kucsmagombával és rákfarkakkal | 315 |
Frikaszszirozott békák | |
Befojtott rák | 316 |
Fasirozott rák | |
Szárcsa barna mártással | |
Tekenősbéka tulajdon tekenőjében | 317 |
Tekenősbéka czitrom-mártásban | |
Tekenősbéka vér-mártásban | |
Ragú tekenősbékából | 318 |
Békák petrezselyem-mártásban | |
Rántott tekenősbéka | |
Tekenősbéka becsinálva | |
Tekenősbéka osztriga vagy csiga-mártással | 319 |
Béka becsinálva | |
Rántott béka | |
Leforrázva főtt béka | 320 |
Tekenősbéka olasz mártással | |
Osztriga menyhalmájjal czitrom-mártásban | |
Rántott osztriga | 320 |
Osztriga szardellával | 321 |
Főtt csiga tormával | |
Csiga szardellával | |
Töltött csiga | 322 |
Főtt rák zöld borsóval | |
Rák tejfeles mártásban | |
Főtt rák tejfellel és köménymaggal | 323 |
Töltött rák | |
Hódtalpat elkésziteni | |
Hód mártásban | |
Vidra sülve | 324 |
Vidra vöröshagyma-mártásban | |
Buvár fekete mártásban | |
Szarvasgomba | 325 |
Szarvasgomba olaszosan | |
Szegfűgomba párolva | |
Csiperkegomba irósvajjal | |
Csiperkegomba tejfellel | |
Csiperkegomba-ragú | 326 |
Rostélyon sült vargánya | |
Párolt vargánya | |
Párolt kucsmagomba | 326 |
Kucsmagomba tejfeles mártásban | 327 |
Töltött kucsmagomba | |
Kirántott szarvasgomba | |
Szarvasgomba turini módra | |
Kolbászok, hurkák, májasok | |
Kolbász süldőből | 328 |
Útravaló kolbász | |
Kappan-kolbász | 329 |
Agyvelő-kolbász | |
Sajtolt kolbász | |
Szalámi-kolbász | 330 |
Braunschweigi kolbász | |
Augsburgi kolbász | 331 |
Czevelát-kolbász | |
Lúdmáj-kolbász | |
Agyvelő-kolbász | |
Potyka-kolbász | 332 |
Csuka-kolbász | |
Kolbász potykából és füstölt lazaczból | |
Rák-kolbász herczegi módon | 333 |
Ürühús-kolbász | |
Borjúhúsból velővel készült kolbász | |
Angol kolbász | 334 |
Apró véres-hurka | |
Véres-hurka | |
Véres-hurka csukából | 335 |
Franczia véres-hurka | |
Jóféle májas | |
Jóizű füstölt májas | 336 |
Füstölt májas | |
Marhahús-kolbász | |
Ugyanaz másképen | |
Kappan-, csibe-, pulyka- és borjúsültből készült kolbász | 337 |
Franczia kolbász | |
Tüdős hurka | 338 |
Rizskásás véres-hurka | |
Bőrös gömböcz | |
Viza-kolbász | 339 |
Különféle tésztás és gyümölcs-eledelek | |
Vajas tészta, porhanyó tészta és pástétomok | |
Olyan vajas tészta készitésének módja, melyet minden koszoruzásra, befoglalásra s pástétomokra lehet használni | 339 |
Olyan vajas tészta készitésének módja, melyet minden előforduló tésztás-ételek töltésére használhatni | 340 |
Porhanyó-tészta készitésének módja | 340 |
Angol tészta | 341 |
Marhahús-pástétom | |
Ökörfark-pástétom | |
Lúdmáj-pástétom | 342 |
Fáczán-pástétom | 343 |
Szalonka-pástétom | |
Hurosrigó-pástétom | 344 |
Tengeri-rák-pástétom | |
Fogoly-pástétom | |
Hideg fajdtyúk-pástétom | 345 |
Osztriga-pástétom | |
Burgonya-pástétom sódarral | |
Borjúhús-pástétom | 346 |
Genuai-pástétom | |
Viza-pástétom | 347 |
Vidra-pástétom | |
Borjúagyvelő-pástétom | |
Ponty-pástétom | |
Komló-pástétom | 348 |
Vén-tyúk-pástétom | |
Dinnye-pástétom | |
Vadgalamb-pástétom | 349 |
Spanyol pástétom | |
Rizskása-pástétom csirkével | 350 |
Menyhal-pástétom | |
Spárga-pástétom | 350 |
Hideg sódar-pástétom | 351 |
Vaniliás-pástétom | |
Apró-madár-pástétom | |
Franczia pástétom | 352 |
Vadhús-pástétom | |
Galamb-pástétom | |
Rizskása-pástétom | 353 |
Vagdalt-pástétom | |
Vaj-pástétom ragúval | 354 |
Hideg pástétom | 355 |
Sódar-pástétom | |
Krumpli-pástétom | 356 |
Tekenősbéka-pástétom | |
Nyúl-pástétom | 357 |
Tőkehal-pástétom | |
Csirke-pástétom | |
Kis pástétom rákkal | 358 |
Pudding, Meridon s más apróbb tésztás ételek borzsufával (chaudeauval) | |
Zsemlye-pudding | 358 |
Tört pudding | 359 |
Pudding angol módra | |
Égő-pudding | 360 |
Krumpli-pudding sódarral | 361 |
Rizskása-meridon | |
Rák-meridon | |
Piskóta horzsufával | 362 |
Zsemlye-pástétom borral | |
Boros szarvas | 363 |
Spanyol zsemlye borral | |
Spanyol kenyér | |
Dara-kolbász borral | 364 |
Különös tésztás-étel horzsufával | |
Császár pudding | |
Rizskása-pudding | 365 |
Sódar-pudding | |
Spanyol kenyér | 366 |
Liszt-pudding | |
Rizskása-pudding cseresznyével | |
Mandola-pudding | 367 |
Reszkető pudding | |
Mandola-pudding másképen | |
Hollandi pudding | 368 |
Átlátszó pudding | |
Wallisi pudding | |
Czitrom-pudding | |
Narancs-pudding | |
Szágó-mártásos pudding | 369 |
Maccaroni-pudding | |
Alma-pudding | 370 |
Aszszuszőlő-pudding | |
Köles-meridon | |
Lúdmáj-meridon | |
Hal-meridon | 371 |
Különféle kásák | |
Palacsinta porhanyó tésztában | 372 |
Palacsinta rizskásával | |
Besamel gőzben | 373 |
Velő-dinnye | |
Rizskása csokoládéval és tejzsufával | 374 |
Alma-kása | |
Czukrozott czitromkása | 375 |
Eper-kása | |
Kávé-kása | |
Czitrom-kása | 376 |
Mandola-kása friss meggyel | |
Mandola-kása töltött almával | 377 |
Birsalma-kása | |
Narancs-kása | 378 |
Meggy-kása | |
Spanyol gyümölcskása | 379 |
Bor-kása | |
Rizskása töltve | |
Igen jó rák-kása | 380 |
Császár kása | |
Dara-kása | 381 |
Habos kása | |
Krumpli-kása | |
Kenyér-kása | 382 |
Csokoládé-kása | 382 |
Franczia kása | |
Gyermek-kása vanilia-likörrel | 383 |
Forditott kása | |
Csontvelő-kása | 384 |
Fánkból készült kása | |
Svájczi kása | |
Máj-kása | 385 |
Agyvelő-kása | |
Felpuffadt czitromkása | |
Felpuffadt zsemlyekása mandolával | 386 |
Turó-kása | |
Csokoládé-kása turóval | |
Piskóta-kása | 387 |
Utánzott pisztáczia-kása | |
Fahéj-kása fekete kenyérrel | 388 |
Vanilia-kása | |
Spanyol mandola-kása | |
Szilva-kása | 389 |
Málna-kása | |
Felpuffadt rizskása | |
Felpuffadt sajt-kása | 390 |
Turós palacsinta | |
Csokoládés palacsinta | |
Lekváros palacsinta | 391 |
Kalácsok, rétesek és vegyes tésztás ételek | |
Pesti almás kalács | 391 |
Kevert mandolás kalács | 392 |
Vont czitromos kalács | |
Meggyes kalács élesztős-tésztából | 393 |
Kevert meggyes kalács | 394 |
Meggyes kalács más módra | |
Rácz kalács vagy bitta | |
Diós kalács | 395 |
Metélt kalács | |
Gyümölcsös kalács | 396 |
Rizskása-pite sonkával | 397 |
Burgonya-pite | |
Agyvelő-pite | |
Májas pite | |
Rák-pite | 398 |
Káposzta-pite | |
Turós-lepény | |
Meggyes lepény | 399 |
Többszörös sült lepény | 399 |
Ángol béles | |
Menyekzös béles | 400 |
Burgonya-pogácsa | |
Közönséges édes pogácsa | 401 |
Tejszines pogácsa | 401 |
Rizskása-pogácsa | |
Portugali pogácsa | 402 |
Király-pogácsa | |
Mandola-pogácsa | |
Rétesek | |
Csokoládés rétes | 403 |
Czitronát-rétes | |
Rákos rétes | |
Tejfeles rétes | 404 |
Tiroli rétes | |
Szilvás rétes | 405 |
Rizskása-rétes | |
Mákos rétes | |
Finom élesztős rétes | 406 |
Krumpli-rétes | |
Almás-rétes | 407 |
Czitromos rétes | |
Sódaros rétes | |
Meggyes rétes | |
Alma vajas tészta-pántlikával | 408 |
Turós rétes | 409 |
Répás rétes | |
Darás rétes tejben | |
Káposztás rétes | |
Sajtos rétes | |
Fahéjas rétes | 411 |
Gyermekpépes rétes | |
Csontvelős rétes | |
Cseresznyés rétes | 412 |
Különféle tésztás-ételek | |
Tésztás-étel almával | 412 |
Palacsinta szilvával töltve | |
Sült palacsinta almával tölve | 413 |
Palacsinta habart mandola-tésztával | |
Piskóta-laska | 414 |
Rákos kolbász | |
Paczal rákvajjal és tejfellel | 415 |
Franczia vajas metélt | |
Tésztás-étel reszelt tésztából | |
Gőzgaluska piritottal | 416 |
Tejfeles galuska rákfarkakkal | 417 |
Barnitott galuska tejben | |
Felpuffadt tejfeles galuska | 418 |
Fasirozott metélt | 419 |
Dörzsölt metélt-fánczli | |
Metélt-fánczli | |
Rizskása-lepény vajas tésztában | 420 |
Keresztrakás | |
Sódaros paczal | 421 |
Sódaros paczal más módra | 421 |
Rizskása-pruzinka | |
Diós tészta-étel almával | 422 |
Tót pudding | |
Tarhonya | |
Vajas laska pármai sajttal | 423 |
Piritott tejes galuska | |
Burgonya sajttal és sódarral | |
Turós galuska | |
Káposztás galuska | 424 |
Burgonya-laska | |
Makkaroni | 425 |
Sonkás makkaroni | |
Hollandi laska | |
Salzburgi galuska | 426 |
Rákvajas és tejfeles galuska | |
Vizás tészta | |
Édesbélü reszelt tészta | 427 |
Burgonya-smóring | |
Zsemlye-smóring | |
Liszt-smóring | 428 |
Felvert fánczli borban | |
Alma-fánczli | |
Felpuffadt sörös tészta | |
Zsirban sült tésztás-ételek | |
Égő tészta | 429 |
Farsangi fánk | |
Tejfeles farsangi fánk | 430 |
Dörzsölt farsangi fánk | 431 |
Tolófánk | |
Apró tolófánk | |
Csorogatott fánk mandola-tésztából | |
Csöves fánk | |
Hólabda | 433 |
Töltött fahéj-fánk | |
Károlyfürdői pereczek | 434 |
Csorogatott czukros tészta | |
Rózsa-fánk | |
Straszburgi fánk | 435 |
Vanilia-pereczek | 436 |
Töltött czukorsüvegek rizskásából | |
Kis fánkocskák törött tésztából | 437 |
Dorongfánk zsirban kirántva | |
Rizskása-fánk | |
Birsalma-szarvas | 438 |
Boros szarvas | |
Édes-bélü pástétom-fánkok | |
Forgács-fánk | 439 |
Czukros szivek | |
Élesztő-tésztás-ételek | |
Finom élesztő-tészta | 439 |
Habart élesztő-tészta | 440 |
Hideg élesztő-tészta | |
Felvert élesztő-tészta | 441 |
Gőzlaska | |
Cseh pampuska | 442 |
Arany-laska | |
Közönséges bajor gőzlaska | 443 |
Arany-laska rákvajjal | 444 |
Vanilia szarvasok | |
Finom élesztő-szarvasok | 445 |
Császár-bába-kalács | |
Turós laska | |
Szilvás laska | 446 |
Dörzsölt darázsfészkek | |
Élesztő-lepény mákkal | 446 |
Meggyes laska | 447 |
Pozsonyi finom mákos-kalács | |
Fonott kalács budai mód szerint | 448 |
Jó kalács sütésének a módja | 449 |
Turós derelye | 450 |
Diós béles | |
Szilvás béles | |
Köleskása | |
Nagy-formás bukta | 451 |
Töltött formás bukta | |
Leveles lepény meggyel | |
Bajor élesztős lepény | 452 |
Élesztős fegyver-fánk | |
Gyümölcs-ételek | |
Almás tészta | 453 |
Alma héjjában, s befőttel töltve | |
Rántott alma meggyel töltve | 454 |
Befojtott cseresznye csokoládéval | 454 |
Befojtott meggy sárgabaraczkkal | |
Rántott meggy | |
Aszalt szilva rántva | 455 |
Rántott gesztenye | |
Alma-kigyó | 456 |
Rántott almaszeletek | |
Rántott körte | |
Birsalma-szarvasok | 457 |
Rántott sárgabaraczk | |
Töltött sárgabaraczk | |
Alma-gombócz | 458 |
Alma-kolbász | |
Zsemlye meggyel töltve | |
Felpuffadt gyümölcsétel | 459 |
Párolt körte | 459 |
Alma kocsonyával | |
Fasirozott alma | 460 |
Császári alma | |
Kucsmagombák almából | |
Töltött körte | 461 |
Portugalos alma | |
Alma-kolbászkák | |
Birsalma-sajt | 462 |
Áfonya-kása | |
Kocsonyázott bodzakása | |
Különféle pecsenyék, kompótok és saláták | |
Mindennemü sültek vagy pecsenyék | |
Rántott csirke | 463 |
Sült csirke | |
Sült kappan osztrigával töltve | 464 |
Kappan szardellával | |
Kappan csigával | |
Pulyka sülve | 465 |
Fajdtyúk sülve | |
Galamb sülve | |
Borjúczomb sülve | 466 |
Borjúczomb vesepecsenyével töltve | |
Borjúczomb szardellával | |
Borjúhús-szeletek | 467 |
Bárányczomb vesepecsenyével együtt töltve | |
Malacz sülve | |
Nyúl sülve | 468 |
Szarvasfertály sülve | |
Pacsirták rostélyon sülve | 469 |
Vadkacsa sülve | |
Fenyőmadarak sülve | |
Fáczán sülve | 470 |
Császármadár sülve | |
Szárcsa sülve | |
Fogoly sülve | 470 |
Szalonkák sülve | 471 |
Fürjek sülve | |
Vadkacsák spékelve és sülve | |
Vadgalambok sülve | |
Őzczomb sülve | 472 |
Őzhát sülve | |
Vadhús módra készült vesepecsenye | |
Sült lúd | 473 |
Sült kacsa | |
Friss sódar sülve | |
Rostélyon sült csirke tatár módra | |
Nyárson sült csirke gesztenyével | 474 |
Pacsirta nyárson sülve | |
Fáczán káposztával | |
Töltött kappan | |
Fogoly lencsével | 475 |
Szalonkák bélükkel együtt | |
Rántott galamb | |
Zergeczomb (Gemsschlegel) | |
Fáczán angolosan | 476 |
Apró madarak | |
Különféle kompók | |
Alma kocsonyával | 476 |
Alma-kompó | 477 |
Vegyitett kompó | |
Vegyitett kompó másképen | 478 |
Őszibaraczk-kompó | 479 |
Meggy-kompó | |
Aszalt-meggy-kompó | |
Szilva-kompó | |
Birsalma-kompó | 480 |
Kocsonyaszerü kompó | |
Kajszinbaraczk-kompó | 481 |
Cseresznye-kompó | |
Csipkebogyó- és szőlőkompó | |
Aszalt-szilva- vagy cseresznye-kompó | |
Különféle saláták | |
Ugorka-saláta | 482 |
Káposzta-saláta szalonnával | |
Olasz saláta | |
Árticsóka-saláta | 483 |
Kartifola-saláta | |
Spárga-saláta | |
Szardella-saláta | |
Közönséges zöld saláta | 484 |
Szines tojásokkal czifrázott saláta | |
Fű-saláta virágokkal | |
Narancs-saláta sült szárnyas-állatokhoz | 485 |
Gyökér-saláta | 485 |
Csiga-saláta | |
Hering-saláta krumplival | |
Meleg pörczös-saláta | |
Meleg komló-saláta | 486 |
Orosz saláta, melyet útra lehet vinni | |
Dinnye-saláta | |
Baraczk-saláta | |
Bab-saláta | |
Czékla-saláta | |
Ugorka-saláta erdélyiesen | |
Czitrom-saláta | |
Különféle torták s apróbb sütemények | |
Torták | |
Piskóta torta | 488 |
Leveles torta | 489 |
Franczia leveles-torta | 490 |
Kenyér-torta | 491 |
Csokoládé-torta | 492 |
Csokoládé öntés, melyet a torták, más apróbb sütemények s apróbb kenyér bevonására használhatni | 492 |
Aludt-leveles-torta | 493 |
Gesztenye-torta | 493 |
Linczi-torta | 494 |
Habart linczi-torta | |
Mandola-torta | 495 |
Habart-mandola-torta | |
Narancs-torta | 496 |
Spanyol szél-torta | |
Czukor-torta | 498 |
Birsalma-torta | |
Fűszeres-torta | 499 |
Császár-torta | |
Főtt-torta | |
Leveles-vajas-torta | 500 |
Morzsa-torta | |
Göngyölt piskóta-tészta | 501 |
Alma-torta | |
Franczia leveles torta kávéból | 502 |
Burgonya-torta | |
Zöld torta | 502 |
Karmelita-torta | 503 |
Pisztácia-torta | |
Szerecsendiós torta | |
Lengyel torta | 504 |
Rák-torta | |
Égő-torta | |
Lepénykék és hajtások | |
Meggy-lepénykék | 505 |
Krumpli-lepénykék | |
Czitronád-lepénykék | |
Mandola-lepénykék | 506 |
Vajas-tészta-hajtások | |
Fűszeres hajtások | |
Narancsjég-hajtások | 507 |
Piskóta-hajtások | |
Vanilia-hajtások | 508 |
Mandola-hajtások | |
Mandola-hajtások pisztácziával. Mandola-hajtások mazsolával. Mandola-hajtások francziásan | 509 |
Czitrom-hajtások | |
Összehajtott ostyák és szeletek | |
Összehajtott ostya | 510 |
Finom összehajtott ostya | |
Vagdalt mandola ostya | 511 |
Makkaroni-ostya | 511 |
Fahéjas ostya | 512 |
Fegyver-fánk | |
Mandola-táska | |
Különféle apróbb czukros sütemények | |
Ánis-kenyér | 513 |
Csokoládé-kenyér | |
Finom gyümölcs kenyér | 514 |
Linczi kenyér | |
Mandola-kenyér | |
Mandola-csókocskák | 515 |
Mézes báb | |
Ánis-perecz | 516 |
Sárgabaraczkos perecz | |
Spanyol perecz | |
Kétszersült franczia módra | |
Tortácskák | 517 |
Birsalma-kalács | 517 |
Csokoládé-kalács | |
Kártyák fűszeres tésztából | 518 |
Fűszeres szárak | |
Czukorral boritott gesztenye | 519 |
Mandola-sütemény | |
Mandola köpönyegben | |
Piritott mandola | 520 |
Czukor-szeletek | |
Apácza-pogácsa | |
Muszkazóna | 521 |
Bölcsős kenyér | |
Égi-lajtorja ribizke-kocsonyával | 521 |
Gesztenye-kenyér | 522 |
Török kenyér | |
Narancs csókocskák | |
Fenyőtoboz (Tannenzapfen) | 523 |
Paraszt-kenyér | |
Narancs-kenyér | |
A kenyérsütésről | |
Milyen a jó kenyér? | 524 |
Fő-fogásai a kenyérsütésnek | |
Pár | |
Záporka | 525 |
Kovásztevés | |
Kovászvegyités | 526 |
Viz és só | |
Dagasztás | 527 |
A dagasztás czélja és módja | |
Mikor elég a dagasztás s mit kell azután tenni? | 527 |
Kemenczefütés | 528 |
Szakasztás | |
Bevetése a kenyérnek | |
Mire kell vigyázni a kenyér sütése alatt? | 529 |
Mikor sült ki a kenyér s mit kell vele azután tenni? | |
A rossz kenyér hibái | 530 |
Aludt-levek, krémek, habzó-tejek, fagylaltok, jegek, marmeládok, befőtt és becsinált gyümölcsök | |
Aludt-levek, krémek és habzó-tejek | |
Ananász-aludt-lé | 530 |
Pántlikás aludt-lé | 531 |
Csokoládé-aludt-lé | 532 |
Czitrom-aludt-lé narancs-szeletekkel | |
Sárgabaraczk-aludt-lé | |
Puncs-aludt-lé | 533 |
Fekete-kávé-szulcz mandola tejjel | |
Szagos-szőlő-szulcz | 534 |
Vanilia aludt-lé | |
Aludt-lé meggyből | |
Aludt-lé tokaji borból | 535 |
Aludt-lé ribizliből | |
Aludt-lé narancsból | |
Aludt-lé mandolából | 536 |
Aludt-lé czitromból | |
Kávé szulcz tejsürüvel | 537 |
Földieper-szulcz vegyitett bogyókkal berakva | |
Aludt borzsufa | 538 |
Aludt rizskása | |
Aludt-levek befőtt nedvekből oly időtájban, midőn friss gyümölcs nincs | 539 |
Fehér étel | |
Török krém | |
Vanilia-krém | 540 |
Kávé-tajték | |
Tajtékos tej csokoládéval | 541 |
Narancs-tajték | |
Különféle fagylaltak | |
A fagylaltakról általában | 542 |
Ananász-fagylalt | 543 |
Földieper-fagylalt | |
Málnabogyó-fagylalt | 544 |
Czitrom-fagylalt | |
Őszibaraczk-fagylalt | |
Narancs-fagylalt | |
Ribizli-fagylalt | 545 |
Meggy-fagylalt | |
Sárgabaraczk-fagylalt | |
Fagylalt befőtt-levekből | 546 |
Vaj-fagylalt | |
Csokoládé-fagylalt | |
Kávé-fagylalt | |
Puncs-fagylalt | 547 |
Vanilia-fagylalt | |
Tutti-Frutti-fagylalt | |
Szilva-fagylalt | |
Muskatályszőlő-fagylalt | |
Alma-fagylalt | |
Pergelt-mandola-fagylalt | |
Birsalma-fagylalt | 549 |
Őszibaraczk-fagylalt | |
Pisztáczia-fagylalt | |
Makkaroni-fagylalt | 550 |
Rózsa-fagylalt | |
Csipkebogyó-fagylalt | |
Conservék, geléek és marmeládok | |
Conservé narancsból | 551 |
Conservé málnabogyóból | |
Gelée birsalmából | |
Gelée málnabogyóból | 552 |
Gelée ribizliből | |
Marmelád aranykoszos almából | 553 |
Marmelád földieperből | 553 |
Marmelád őszibaraczkból | |
Marmelád sárgabaraczkból | 554 |
Birsalma-sajt | |
Befőtt gyümölcsök és levek, becsinált gyümölcsök s különféle növények becsinálásának és eltartásának módja | |
Galagonyát befőzni | 555 |
Zöld mandolát befőzni | |
Egész sárgabaraczkot befőzni | 556 |
Dobzószilvát befőzni | |
Somot befőzni | 557 |
Spanyol-meggyet eczettel befőzni | |
Egész spanyolmeggyet befőzni | 558 |
Zöld olaszdiót befőzni | |
Ribizlit befőzni | 559 |
Sárgabaraczkot befőzni | |
Fekete cseresznyét befőzni | 560 |
Szilvát eczettel befőzni | |
Vegyitett befőtt | |
Megygy-levet befőzni | 561 |
Málnabogyó vagy ribizli-levet befőzni | |
Birsalma-levet befőzni | |
Málnabogyó-levet betegek számára eczettel befőzni | 562 |
Cseresznye pálinkában | |
Dobzó-szilva pálinkában | |
Sajtolt körte | 563 |
Zöld borsó eltartásának módja | |
Zöld babot télen át eltartani | 564 |
Olyan makkaroni készitésének módja, melyet finom tésztás-ételekhez használhatni | 564 |
Paradicsomalmát télen át eltartani | 565 |
Szarvasgombát befőzni és eltartani | |
Ugorkát becsinálni | |
Sódart besózni | 566 |
Nyelvet bepáczolni | |
Vaddisznóhúst megköveszteni és eltartani | 567 |
Cseresznyét, meggyet, baraczkot, ribizlit gőzben eltartani | |
Meleg italok | |
Király-puncs | 568 |
Puncs közönséges módon készitve | |
Tojásos puncs | |
Püspök-ital | 569 |
Tajtékos forró bor | |
Barbarász | |
Legjobb puncs-esszencia | 569 |
Püspök-extract | 570 |
Csokoládé | |
Kávé | |
Thea | 571 |
Hideg italok | |
Limonádé | 572 |
Mandola-tej | |
Földieper-viz | 572 |
Cseresznye-viz | |
Likőrök | |
Likőr vörös gyümölcsökből | 573 |
Likőr ánissal | |
Czitrom-likőr | |
Narancs-likőr | 574 |
Vanilia-likőr | |
Birsalma-likőr | 574 |
Veszprémi-likőr | 575 |
Sárgabaraczk-likőr | |
Likőr sárgabaraczk-magból | |
Bor | |
A borral való bánás módja | 576 |
Az eczetességre hajlandó bor megjavitásának módja | 577 |
Mesterséges sampányi bor | |
Másféle sampányi bor | |
Tokaji bor legközönségesebb borból | 578 |
Czukros bor Angliában | 578 |
Keserü bor, gyógy-bor | |
Meggy-bor | |
Ürmüs és fűszeres-bor | 579 |
A sört igen jól megtisztitani | |
Élesztőt csinálni | |
Élesztőt szárazon eltartani | |
Betegek italai | |
Vegyes kenyér-viz | 580 |
Liszitátl kenyér-viz | |
Ritkitó, lágyitó és hűsitő ital | |
Árpa-viz | 581 |
Eper-, málna-, meggy- és tengeriszőlő-viiz | |
Szalep-ital | |
Tojás-ital, tojásszékes ital | 581 |
Ital fekete cseresznyéből | |
Alma-vegyes főtt leve | 582 |
Mazsola-ital | |
Eczet- és czitrom-savó | |
A húsok, zöldségek kiszáritása, használása, páczolása, besózása és füstölésének módja | |
Kiszáritás | 583 |
A torma hogyan áll el? | |
A csiperke-, kucsma- vagy más gombák eltartása | |
A csiperkegombák eltartása | 584 |
Gyümölcsök eltartása | 585 |
Másféle mód szilvát hosszabb ideig eltartani | 586 |
Szőlőt eltartani | |
Czitromot | 587 |
Cseresznyét eltartani | |
Franczia módra csinálni be a gyümölcsöt | 587 |
Őszibaraczk | |
Petrezselymet zölden eltartani | 588 |
Árticsókát eltartani | |
Csiperkegombát becsinálni | 589 |
A spárga | |
Krumplit eltartani | 590 |
Vajat sok ideig frissen eltartani | |
Tejet eltartani | 591 |
Tojást eltartani | |
Tengeri csigát besózni | 591 |
Tekenősbékát sokáig eltartani | |
Vadhús | 592 |
Bepáczolni | |
Malacz- és vadpecsenyét befüstölni és besózni | 594 |
Hamburgban szokásban lévő húsfüstölési mód | 594 |
A nyelv besózásának módja Sóvárban (Szalzburg) | 596 |
A trancsirozás módja | 597 |
Étel-lajstromok | 599 |
A szakácsság körül előforduló néhány idegen szavak magyarázása | 601 |
Étel-szerek naptára a szerint, a mint azok érettek, vagy megszerezhetők | 603 |
A háztartásnál szükséges különféle szerek | |
Gyomorerősítő likőr (életital) | 608 |
Gyomorgörcs elleni cseppek | |
Mixtura universalis (Rovarcsipés, nátha és migraine ellen) | |
Rovarpor, mindenféle bogarak kiirtására | 609 |
Patkányirtó-szer | |
Evőeszközök tisztítása | |
Üvegedények tisztítása | |
Ruhafoltok eltávolítása | 610 |
Szépitő-szerek | |
Arczkenőcs (szeplő és egyéb foltok ellen. Dr. Spitzer-féle) | 610 |
Hajpor. (Poudre des dames) | 611 |
Hajhullás ellen | |
Hajkenőcs | |
Fogcsepp | 612 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.