1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Culinaria Hungary

Magyar kóstoló

Szerző
Fordító
Fotózta
Köln
Kiadó: Könemann Verlagsgesellschaft mbH
Kiadás helye: Köln
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 318 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 26 cm x 22 cm
ISBN: 3-8290-2618-8
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ahogyan a csepp a tengerről, úgy egy-egy étel is sokat elmondhat egy népről, életmódjáról, történetéről, talán karakteréről is. A magyar konyha, akárcsak az egész magyar kultúra, már egy évezrede kettős kötődésű: keleti és nyugati tradíciók sajátos ötvözete. A magyarok végleges hazája is népek gyűjtőhelye volt és maradt. Országunk határai a századok alatt sokat változtak, földjét számos idegen sereg taposta. Ha pusztán a kulináris szempontokat tekintjük, e viharos történelem csupa jót hozott: a szakácsok barátságos szomszédtól, befogadott menekülttől és hódító idegentől egyaránt megtanulták, amit tűzhelyük mellett használniuk érdemes volt, s azután átformálták a maguk sajátos ízlése szerint.
A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a történeti fejlődés, a nemzeti kultúra szeleteként mutatja be. A... Tovább

Fülszöveg

Ahogyan a csepp a tengerről, úgy egy-egy étel is sokat elmondhat egy népről, életmódjáról, történetéről, talán karakteréről is. A magyar konyha, akárcsak az egész magyar kultúra, már egy évezrede kettős kötődésű: keleti és nyugati tradíciók sajátos ötvözete. A magyarok végleges hazája is népek gyűjtőhelye volt és maradt. Országunk határai a századok alatt sokat változtak, földjét számos idegen sereg taposta. Ha pusztán a kulináris szempontokat tekintjük, e viharos történelem csupa jót hozott: a szakácsok barátságos szomszédtól, befogadott menekülttől és hódító idegentől egyaránt megtanulták, amit tűzhelyük mellett használniuk érdemes volt, s azután átformálták a maguk sajátos ízlése szerint.
A rendkívül eredeti, színvonalas képanyaggal illusztrált kötet ínycsiklandó receptekkel fűszerezett gasztronómiai útikalauz, szakácskönyv, sőt ennél is több: étkezési szokásainkat, konyhaművészetünket sajátos felfogásban, a történeti fejlődés, a nemzeti kultúra szeleteként mutatja be. A kötetben a legegyszerűbb "magyaros" ételek receptjeitől a különleges ínyencségek elkészítési útmutatójáig mindent megtalálunk. A sikeres könyv angolul olvasható. Vissza

Tartalom

Magyarország, konyha, ételek, kultúra, receptek, történelem, bor, gasztronómia

Gergely Anikó

Gergely Anikó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely Anikó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem