kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 312 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: 798. |
Előszó | 3 |
Általános ismeretek és előkészítő műveletek | |
Az édesipari sütöttáruk meghatározása és a termékek csoportosítása (Keményffi Gábor) | 5 |
A sütőcukrászat történetének áttekintése (Keményffi Gábor) | 7 |
Nyersanyagelőkészítés (Keményffi Gábor) | 10 |
A sütőcukrászati liszt és előkészítése | 10 |
A tej és előkészítése | 11 |
A tejtermékek, a tejkészítmények és előkészítésük | 14 |
A zsiradékok és előkészítésük | 16 |
Az édesítőanyagok és előkészítésük | 17 |
Az olajos magvak és előkészítésük | 18 |
A zamatosítóanyagok és előkészítésük | 20 |
A színezőanyagok és előkészítésük | 20 |
A csokoládé, a kakaó, a kávé és előkészítésük | 21 |
Egyéb járulékos anyagok és előkészítésük | 23 |
A gyümölcsök, a gyümölcstermékek és előkészítésük | 23 |
Gyümölcstartósítás (Tóth Illés) | 27 |
Gyümölcsök eltartása sűrű cukoroldatban | 28 |
Alkoholban tartósított gyümölcsök | 31 |
Gyümölcsszugálás | 31 |
Hideg-, vagy tükörzománc | 32 |
Kénsavas tartósítás | 32 |
Dzsemek készítési módja | 32 |
Gyümölcsízek készítési módja | 33 |
Birsalmasajt | 34 |
Gyümölcskocsonyák | 35 |
Szörpök | 35 |
Gyümölcsvelő tartósítása | 36 |
További felhasználásra kerülő termékek (félkésztermékek) készítése (Tóth Illés) | |
Cukorfőzés | 37 |
Cukorfőzési próbák | 38 |
Hígítócukor | 38 |
Cukoroldat kandírozáshoz | 38 |
Fondán készítése | 39 |
Fondános készítmények | 42 |
Marcipán készítése | 44 |
Nugát és nugátféleségek készítése | 45 |
Grillázs készítése | 46 |
Tésztakészítés. Lazítás (Keményffi Gábor) | 47 |
Milyen tényezőktől függ a tészta állaga | 52 |
Sütés (Keményffi Gábor) | 54 |
A sütőcukrászatban használatos kemencék | 54 |
A sütés közben végbemenő fizikai és kémiai változások | 57 |
A sütőcukrászati termékek és nyersanyagok minőségvizsgálata (Keményffi Gábor) | 60 |
A nyersanyagok érzékszervi és fizikai vizsgálata | 60 |
A nyersanyagok és a késztermékek kémiai vizsgálata | 61 |
A sütőcukrászati késztermékek érzékszervi és műszeres vizsgálata | 63 |
Tartós sütőcukrászati termékek előállítása | |
Ostyagyártás (Keményffi Gábor) | 67 |
Az ostya járulékos anyagainak sütőtechnikai hatása | 68 |
Ostyasütőgépek | 68 |
Az ostyasütővas | 69 |
Körkemence ostyalap készítésére | 71 |
Ostyasütő automaták | 74 |
Ostyaalakzatok készítése | 75 |
Az ostya töltése. Ostyakenőgépek | 76 |
Ostyavágógép | 77 |
Az ostyatészta készítése | 78 |
Ostyahibák | 79 |
Ostyatöltelékek | 80 |
Töltött ostyakészítmények | 86 |
Ostyacsomagolás és raktározás | 87 |
Az ostya mártása | 87 |
Gyógyostya | 88 |
A korszerű ostyagyár berendezése | 88 |
Ostyatészta összeállítások | 90 |
A mézeskalács készítése (Keményffi Gábor) | 92 |
Mézeskalácskészítés érlelt tésztából | 92 |
A mézeskalács tésztájának lazítása | 94 |
A mézeskalács sütése | 95 |
Bevonatok, mázak, glazurok | 96 |
Mézeskalácsszívek, mézeskalácsalakzatok | 97 |
A mézeskalácskészítésnél előforduló hibák és elhárításuk | 99 |
Mézeskalácsösszetételek | 100 |
Fehér mézeskalácsok | 102 |
Manduláscsókok | 104 |
Kekszgyártás (Keményffi Gábor) | 106 |
A kekszkészítés műveletei | 106 |
A kekszgyártás nyersanyagai | 108 |
Kekszgyártó gépek | 110 |
A keksztészta gépi nyújtása | 113 |
Gépi kekszkiszúrás | 115 |
A keksz sütése | 117 |
Kekszsütés infravörös sugárral | 120 |
Kekszhibák és ezek okai | 124 |
Kekszösszetételek | 127 |
A kétszersült készítése (Keményffi Gábor) | 130 |
Kétszersült összetételek | 132 |
Habsütemények készítése (Keményffi Gábor) | 136 |
Hidegen készített habsütemények | 136 |
Melegen készített habsütemények | 137 |
Főtt vagy olasz módra készített habsütemények | 137 |
Tartós készítmények piskótatésztából (Keményffi Gábor) | 139 |
Gyógypiskóták | 141 |
Egyéb tartós sütemények (Keményffi Gábor) | 142 |
Friss fogyasztásra szánt sütemények | |
Felvertek (Tóth Illés) | 148 |
Habverés | 148 |
Sütés | 149 |
Töltelékek | 150 |
Tojásos krémek | 152 |
Vajkrémek | 154 |
Különleges krémek | 156 |
Felvertek osztályozása | 158 |
Meleg úton előállított könnyű felvertek | 162 |
Nehéz felvertek | 164 |
Omlós tészták (Tóth Illés) | 167 |
Gyúrt omlósok | 168 |
Különleges omlós tészták | 170 |
Teasütemények (édes teasütemények) | 176 |
Felvertekből készült édes teasütemények | 184 |
Sós teasütemények | 191 |
Vajastészták (Tóth Illés) | 196 |
Leveles vajaspogácsa | 196 |
Leveles hájaspogácsa | 198 |
Vajas kocka | 198 |
Burkifli | 198 |
Vajas ív | 199 |
Angol sós | 199 |
Gombakrém | 199 |
Velős hasé | 200 |
Sonkás kifli | 200 |
Sonkás vajas | 201 |
Burgonyapogácsa | 201 |
Sós pogácsa | 201 |
Édes pogácsa | 201 |
Élesztős tészták (Tóth Illés) | 203 |
Gyúrt élesztősök | 206 |
Kevert élesztősök | 209 |
Hajtogatott élesztősök | 211 |
Omlós élesztős tészták | 213 |
Hengerelt tészták (Tóth Illés) | 217 |
Sütőmarcipánok vagy makron | 217 |
Makronsütemények | 218 |
Csókocska vagy pusszerli | 219 |
Csokoládés makroncsókocska | 219 |
Makronkifli | 219 |
Fogvájó | 219 |
Angolka vagy Engländer | 219 |
Paganini | 219 |
Mandulaív | 220 |
Párizsi szelet | 220 |
Díszítő marcipán | 220 |
Mignonok és torták készítése (Tóth Illés) | 222 |
Mignonok betöltése | 223 |
Csemegék (Tóth Illés) | 233 |
Friss fogyasztásra szánt csemegék | 234 |
Gyümölcs csemegék | 240 |
Tartós csemegék | 241 |
Marcipángyümölcsök és egyéb marcipán készítmények (Tóth Illés) | 247 |
Apró marcipángyümölcsök | 247 |
Marcipánfré | 248 |
Mogyorófré | 248 |
Narancsfré | 248 |
Konyakmeggyes fré | 248 |
Kávéfré | 249 |
Diófré | 249 |
Csokoládáfré | 249 |
Diabetikus sütemények (Tóth Illés) | 250 |
Nyersanyagok | 250 |
Édesipari diabetikus gyártmányok | 252 |
Sütőcukrászati termékek csomagolása, tárolása és szállítása (Keményffi Gábor) | 269 |
Cukrászsütemények mélyhűtéses tartósítása (Keményffi Gábor) | 274 |
Egészségügyi követelmények a sütőcukrászatban (Keményffi Gábor) | 270 |
Függelék | |
Cukrászati díszmunkák (Tóth Illés) | |
Fecskendezéssel készített vonalas díszek | 279 |
Marcipánból készített különleges díszek | 280 |
Marcipánvirágok | 280 |
Marcipánrózsák | 280 |
Marcipánszegfűk | 281 |
Margaréta marcipánból | 282 |
Marcipán szegélydíszek | 283 |
Marcipánvirágok készítése formákkal | 283 |
Grillázs a díszmunkában | 283 |
Grillázs asztaldísz | 283 |
Cukortészta (tragant) | 286 |
Különleges karamell díszek | 287 |
Különleges csokoládé díszek | 294 |
Különleges torta díszítések | 297 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.