1.062.338

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Cukrászipari technológia

A vendéglátóipari tanulóiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 423 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21610.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Üzemi ismeretek
Az üzem tervezése4
A raktár4
Az előkészítő5
A cukrászműhely6
Mosogató8
Hűtőberendezések helyisége9
Expedíció10
Öltözők, ebédlő10
Berendezések11
Munkaasztalok11
Szekrények13
Sütőlemeztartók13
Ládák14
Főző- és sütőberendezések15
Gépek25
Dagasztó és keverőgépek25
Habfúvók34
Magozógépek36
Mandulahámozógép37
Emulgeátorok37
Fondángép38
Darálók40
Turmixkeverők45
Tésztaosztó gép46
Hengergép46
Hűtő- és fagyasztóberendezések48
Munkaeszközök59
Előkészítő műveletek
Nyers- és járulékosanyagok előkészítése69
Cukortartalmú anyagok előkészítése69
Lisztek és keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése71
Magvak előkészítése72
Zsiradékok előkészítése76
Tej és tejtermékek előkészítése78
Tojás és tojáspor előkészítése80
Gyümölcsök előkészítése81
Szesz és szeszesitalok előkészítése83
Fűszerek, zamatosító anyagok előkészítése83
Savanyítók előkészítése84
Tartósítószerek előkészítése84
Szilárdítóanyagok előkészítése85
Mesterséges színezékanyagok előkészítése85
Lakkok előkészítése85
Berendezések és eszközök előkészítése86
Alapműveletek
Előkészítő műveletek89
Töltelékek, cukorkészítmények előállítása89
Tésztakészítés92
Sütés99
Kikészítés101
Cukrászkészítmények
Cukorból készült fél- és késztermékek103
Cukoroldatok103
Kristályos szerkezetű készítmények105
Üvegszerű amorf készítmények108
Egyéb cukorkészítmények109
Töltelékek111
Gyümölcsös töltelékek111
Habos töltelékek112
Krémek116
Hengerelt töltelékek121
Egyéb töltelékek122
Cukrásztészták125
Élesztőstészták125
Felvert tészták146
Omlós tészták158
Vajas tészták163
Hengerelt tészták166
Cukrász sütemények169
Uzsonnasütemények169
Torták173
Szeletek180
Tekercsek183
Mignonok184
Desszertek190
Krémesek195
Tejszínes sütemények197
Csemegék199
Éttermi tészták
Teasütemények
Édes teasütemények217
Sós teasütemények247
Mézes sütemények
Diabetikus sütemények
Díszítés
Egyszerű díszítés295
Bevonás296
Burkolás304
Beszórás305
Felrakás306
Formázás310
Gyümölcstartósítás
Előkészítő műveletek335
Fagylaltgyártás
Fagylaltok349
Parfé383
Lágyfagylalt384
Hideg krémek387
Fagylaltpor389
Fagyi390
Nagyüzemi fagylaltgyártás390
Cukrászsütemények minősége
A minőségről általában395
Cukrászsütemények forgalombahozatala
A cukrászipar fejlődése

Ravasz László

Ravasz László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ravasz László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem